Diner,  Lunch,  Sausjes en spreads

Salade met gerookte kip en pinda’s

Pinda(kaas)liefhebbers opgelet, want je staat op het punt om het recept voor een heerlijke salade te lezen! Deze salade met gerookte kip en pinda’s is niet alleen lekker, maar brengt ook de zomer naar je bord toe!

Een klein tijdje geleden mocht ik voor Bolly’s een recept ontwikkelen met pinda’s voor in de Bolly’s Box. De opdracht was om deze peulvrucht te verwerken in een lekkere lunch. En ja, je leest het goed, een peulvrucht. Veel mensen denken dat pinda’s noten zijn, maar niks is minder waar. Pinda’s behoren officieel tot peulvruchten, maar worden door de smaak en structuur als een noot gezien. Wist je trouwens ook dat een pinda onder de grond groeit? Ik niet namelijk!

Terug naar de opdracht: een lekker lunchrecept waar de peulvruchten in verwerkt zijn. En lekker, dat was deze salade met gerookte kip en pinda’s zeker! Ik wilde de salade van verrassende combinaties voorzien en koos daarom voor sla als basis en een mix van zoet-zure groenten voor erdoor. Daarbij maakte ik een pindadressing voor een hartigere twist in combinatie met de rode peper. De gehakte pinda’s als topping zorgen voor een heerlijke crunch. Kortom: genieten!

Daarnaast koost ik ervoor om de salade voedzamer te maken door een portie eiwitten toe te voegen door middel van gerookte kipfilet. Uiteraard kun je deze kip ook vervangen voor vegetarische of plantaardige alternatieven. Denk hierbij aan vega(n) kipstuckjes, kikkererwten of bonen. Met een kleine aanpassing kan dus iedereen genieten van deze maaltijd!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 • 100 gram sla naar wens
 • 100 gram gerookte kipfilet
 • 1 handje ongezouten pinda’s
 • ½ komkommer
 • 75 gram peen julienne
 • 75 gram gesneden rode kool
 • 1 rode peper
 • 3 eetlepels azijn
 • 2 theelepels suiker

Voor de dressing:

 • 1 eetlepel pindakaas (het liefst 100% pindakaas)
 • ½ eetlepel citroensap
 • Scheutje water
 • Snuf peper en zout
Wat moet je doen?
 • Snijd de komkommer in blokjes. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Doe de komkommer en peper samen met de peen julienne en rode kool in een schaal.
 • Roer de azijn en de suiker door de groenten en laat even staan.
 • Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in kleinere stukken, plakken of repen.
 • Meng de ingrediënten voor de dressing en roer goed door elkaar. Als de dressing te vast is, voeg je nog een scheutje water toe. Hak ook de pinda’s fijn.
 • Verdeel de sla over twee borden. Verdeel ook de zoet-zure salade van de komkommer en de gerookte kipfilet over de sla.
 • Maak de salades af met de pindadressing en de gehakte pinda’s.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje of foto 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.