Diner

Groentepizza met tomaat, champignons en gerookte zalm

Zelden hoor ik mensen zeggen dat ze niet gek zijn op pizza. Heel begrijpelijk natuurlijk, want pizza’s zijn ook gewoon comfort food én in allerlei soorten en smaken te verkrijgen. Maar, deze groentepizza met tomaat, champignons en gerookte zalm is toch wel een échte winnaar!

Oke, van groentepizza hoor ik nog weleens dat mensen er niet enthousiast van worden. Dit zijn dan vaak de mensen die deze pizza’s nog nooit een kans hebben gegeven. Jammer, want deze pizza’s zijn wel degelijk lekker en eigenlijk proef je de groenten niet eens echt terug. Ik ben dan ook erg blij dat ik ambassadeur van Magioni mag zijn. Magioni maakt pizzabodems op basis van groenten. Hoewel het merk vooral bekend staat om hun bloemkoolbodem, hebben ze ook een bodem op basis van courgette en paprika.

Dat de pizzabodems op basis van groente zijn, betekent overigens niet dat je je toppings ook alleen maar tot groenten hoeft te beperken. Dat bewijst deze pizza maar weer. Oke, ik vind het altijd wel erg lekker als de pizza van groente is voorzien, maar denk ook eens aan andere toppings, zoals gerookte zalm en rucola. Je kunt zelfs het klassieke idee van een tomatensaus als basis achterwegen laten en kiezen voor een pizza met pesto. En mocht je even uitgekeken zijn op pizza’s, kun je er zelfs nog een focaccia van maken.

Er is dus van alles mogelijk met deze groentebodems! Zelf ben ik groot fan van vis op mijn pizza, zoals bij deze variant met tomaat, champignon en gerookte zalm. Echter, je kunt de zalm prima achterwegen laten voor een vegetarische of vegan variant, daar wordt jouw pizza avond niet minder op!

Wat heb je nodig voor 2 pizza’s?

 • 2 courgette pizzabodems van Magioni
 • 250 gram tomatensaus (ik gebruikte de classic tomatensaus van Magioni)
 • 150 gram cherrytomaatjes
 • 100 gram champignons
 • 100 gram gerookte zalm
 • 1 bol mozzarella
 • 2 handjes rucola
 • Snuf peper
Wat moet je doen?
 • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Halveer de cherrytomaatjes en snijd de champignons in plakjes.
 • Bak de pizzabodems voor 3 minuten in de oven.
 • Haal de pizzabodems uit de oven en bestrijk met de tomatensaus.
 • Verdeel de champignons en cherrytomaatjes over de pizza’s. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de pizza’s. Bestrooi met een snufje peper.
 • Bak de pizza’s voor 8-10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de gerookte zalm in repen.
 • Haal de pizza’s uit de oven. Verdeel over iedere pizza een hand rucola en de helft van de gerookte zalm.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.