Overig

Terugblikken op maart

Het is het eind van de maand en dat betekent dat ik ga terugblikken op maart. Het was een maand met veel geluksmomentjes, drukke periodes en de start van de lente. Lees je mee wat er allemaal gebeurde afgelopen maand?

Een vast ritme

Er gebeurde veel, voornamelijk positieve, dingen in maart. Echter, dit gebeurde allemaal pas in de tweede helft van de maand. Het eerste deel van de maand zat ik in een vast ritme: eat – sleap – work – repeat. Het weer was niet geweldig en ik merkte dat ik echt een beetje in een bubbel kwam waarin ik werk, school en sporten bleef afwisselen. Niet veel aan dus. Bovendien was er veel drukte rondom om groot project op school wat in de week van 8-12 maart veel aandacht vroeg. Wel had ik tegelijkertijd weer meer motivatie om recepten te ontwikkelen en stond ik weer regelmatig in de keuken.

Geluksdag 19 maart
It’s about health is nu officieel een bedrijf!

Gelukkig stond voor ik het wist 19 maart voor de deur. Een dag waar ik al een tijdje naar uit keek, want in januari maakte ik de afspraak bij de kvk om van It’s about health een bedrijf te maken. Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat als ik ooit een bedrijf begon, dit vanaf 19 maart (een half jaar na mijn verjaardag) moest zijn. Het was dus even wachten, maar wat ben ik blij en trots dat ik mijn grootste hobby nu ook mijn werk mag noemen!

Daarnaast gebeurde er nog meer op 19 maart. Zo haalde ik het mondeling waar we in het begin van de maand zo hard voor hadden gewerkt met een 8. Maar nog blijer werd ik van een mailtje die (eindelijk) in mijn mailbox verscheen. In september zal ik namelijk gaan starten met mijn minor. Ik vond het erg lastig om de juiste minor te kiezen en na lang zoeken en afwegen besloot ik mijn in te schrijven voor de minor Toegepaste Communicatie en Creatie aan Fontys Eindhoven. Rond 16:00 kreeg ik te horen dat ik officieel ben toegelaten tot deze minor en dus kon mijn dag écht niet meer stuk.

Op zoek naar ontspanning

Met de drukte rondom school en werk en het afwachten naar belangrijke momenten, begrijp je vast dat mijn hoofd wat overuren draaide deze maand. En dat was duidelijk te voelen. Mijn nek en schouders zaten volledig vast door de stress en op de laatste donderdag van de maand kwamen alle emoties eruit. Mijn lichaam gaf duidelijk aan dat ik een stapje terug moest nemen en daar besloot ik naar te luisteren. Zo ‘bezocht’ ik een eerste online evenement met mijn vriendinnen, boekte ik spontaan een massage bij Van der Valk en maakte ik een shopafspraak om een nieuwe outfit te kopen.

Nog meer geluksmomentjes
Geluk zit hem ook in kleine dingetjes, zoals het spotten van een mooie lucht.

Naast deze leuke uitjes, werd ik deze maand blij van meer kleine dingen. Allereerst kon ik veel workouts voltooien waar ik stuk voor stuk van heb genoten. Bovendien stapte ik aan het eind van de maand op mijn racefiets om het eerste rondje op de weg te maken van het jaar. Wat me als laatst heel gelukkig maakte, was het feit dat de lente officieel van start ging en de klok een uurtje vooruit ging. Dit betekent altijd dat we richting betere temperaturen gaan. En als laatst word ik simpelweg dolgelukkig van de langere dagen.

Maart was samengevat een maand met veel geluksmomentjes. Tegelijkertijd gaf mijn lichaam aan dat het door een teveel aan stress nodig was om een stapje terug te zetten en wat momentjes voor mijzelf in te plannen. Dit is dan ook iets waar ik in april nóg meer aan ga werken. Gelukkig kunnen de nieuwe dagplanner en self-care kalender van komende maand mij daar goed bij helpen. Heb jij ze al gedownload?

Wat was jouw hoogtepunt van deze maand? Laat het me hieronder weten of via Facebook/Instagram 🙂

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.