Lifestyle & sport,  Reviews

Hoe workout proof zijn de sportleggings van Hunkemöller?

Kleding, vooral wij vrouwen kunnen er flink wat eisen aan stellen. Maar, wanneer het op sportkleding aankomt, lijkt daar af en toe nog een schepje bovenop te komen. Namens Hunkemöller mocht ik een sportlegging uit hun collectie proberen en mijn ervaring met jullie delen. In deze review staat dus één vraag centraal: hoe workout proof zijn de sportleggings van Hunkemöller?

Het bedrijf Hunkemöller hoef ik waarschijnlijk niet meer voor te stellen, het is hét Nederlandse lingeriemerk. Ik maakte dan ook even een sprongetje toen ik een tijdje terug een mailtje van het merk in mijn mailbox zag. Want naast lingerie heeft Hunkemöller ook een ruime collectie in sportkleding. En sportkleding, dat kun je nooit genoeg hebben! Met veel plezier koos ik een sportlegging uit in de webshop. Deze heb ik de afgelopen tijd geprobeerd om jullie er nu alles over te vertellen.

Wat zijn jullie eisen?

Voor ik jullie vertel welke sportlegging ik heb getest en wat ik ervan vind, vind ik het leuk om jullie eisen voor een sportlegging mee te nemen. Via mijn Instagram stories vroeg ik namelijk wat jullie zoeken in een sportlegging. De antwoorden stroomden binnen, maar kwamen voornamelijk neer op de volgende drie dingen: hij moet niet doorschijnen (squat proof zijn), niet afzakken en high waist zijn. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik mij hier volledig in kan vinden.

Welke legging heb ik gekozen?
De diepe, handige zakken aan de zijkant van de broek, maakte mij direct enthousiast!

Het kiezen van de sportlegging was nog best een ding, want ja, we hebben allemaal zo onze ‘eisen’. Uiteindelijk koos ik voor de ‘HKMX Oh My Squat High Waisted Legging‘. Volgens Hunkemöller moet iedere fitgirl deze legging in haar sportlade hebben liggen. De high waist legging heeft namelijk lange pijpen en is gemaakt van een stevige stof die ervoor zorgt dat jij zonder zorgen in die squat kunt zakken. Bovendien heeft de legging mesh stukken onder de knieën die voor wat meer verkoeling zorgen. Wat voor mij de doorslag gaf om voor deze legging te gaan, is het feit dat de legging is voorzien van diepe, bijna onzichtbare, zakken aan de zijkant en een klein zakje aan de binnenkant.

Is de legging workout proof?

En dan, komt de legging haar belofte na? Voldoet hij aan eigenschappen die zowel jullie als ik belangrijk vinden? Kortom: is hij workout proof? Ja, workout proof is deze legging zeker! De stof van de legging is dik, maar erg fijn. Hierdoor komt de legging de belofte om squat proof te zijn volledig na en zie je ook nauwelijks de lijntjes van je ondergoed. De mesh vakken aan de onderkant vind ik een erg mooi, maar ook prettig detail. Het maakt de legging, in combinatie met de dikkere stof, helemaal af. Daarnaast vind ik de zakken aan de zijkant ideaal. Zoals je wellicht weet, geef ik zelf bootcamp training en doe ik graag aan powerwalken. Deze zakken zorgen ervoor dat ik mijn telefoon binnen handbereik heb, zonder hier last van te hebben of 5 minuten bezig ben om mijn telefoon in en uit een zakje te krijgen. Handig!

Ja, deze sportlegging van Hunkemöller is workout proof!

Er waren ook nog twee andere belangrijke eigenschappen voor jullie: high waist en niet afzakken. De naam van de legging zegt het al: hij is high waist. Echter, hij is voor mij helaas iets te kort. Met 1.84 is het natuurlijk best lastig om een lange legging te vinden, dus ik kan het het merk ook niet kwalijk nemen. Wel zie ik duidelijk dat er aan deze twee aspecten is gedacht. De legging zit bij mij namelijk hoog aan de voorkant. Daarbij komt dat het bovenstuk van de legging, het high-waist stuk, een stukje strakker zit, wat voor meer grip zorgt en voorkomt dat de legging afzakt. Bij mij zakt de legging wat sneller af, omdat hij aan de achterkant minder hoog zit. Maar, ik denk dat dit ligt aan het feit dat ik te lang ben voor de legging en qua lengte beter een M had kunnen nemen in plaats van een S. Met een gemiddelde lengte heb je hier waarschijnlijk geen last van.

Conclusie

Dus als antwoord op de vraag ‘Zijn de sportleggings van Hunkemöller workout proof?’ kan ik zeggen: ja, de sportleggings van Hunkemöller zijn workout proof! Vooral de legging die ik heb mogen testen is squat proof, ziet er mooi uit en heeft praktische details. Maar daarbij moet ik eerlijk zeggen dat hij meer gemaakt is voor mensen die kleiner zijn dan 1.80 meter. Voor mij mag dat overigens de pret niet drukken en blijf ik lekker door trainen in deze sportlegging!

Ben jij benieuwd geworden naar de sportcollectie van Hunkemöller? Ik weet zeker dat er iets voor je bij zit, van sport-bh tot sportlegging en handige sportitems. Veel shopplezier!

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.