Snacks/tussendoortjes

3x chocolade aardbeien

Aankomende zondag is het weer zo ver: Moederdag! Op deze dag vertellen we onze moeders hoe dankbaar we zijn voor alles wat ze voor ons hebben gedaan en nog steeds dagelijks doen. En bedankt zeggen, dat kan het best met chocola, toch? Daarom deel ik vandaag het recept voor 3x chocolade aardbeien.

Om eerlijk te zijn, vind ik het altijd maar lastig om een geschikt Moederdag cadeau te vinden. Originele ideeën of dingen die ze écht leuk vind, krijgt ze eerder in het jaar bij haar verjaardag en een bos bloemen probeer ik al regelmatig te geven. En ondanks ze ieder jaar weer roept dat ze niks voor Moederdag wil hebben of dat ze niks verdient, weet ik dat ze het stiekem wel heel leuk vind om verrast te worden met iets kleins. Bij Moederdag draait het voornamelijk om het gebaar, vind ik. Een lekker ontbijt bereiden en daar een paar chocolade aardbeien bij serveren, kan zo’n kleine, maar leuke verrassing zijn. Serveer de aardbeien bijvoorbeeld met deze vegan scones en ze kan haar geluk niet meer op!

Ik kan het weten. Eerder vond ik chocolade aardbeien maar iets clichés en iets wat je alleen in films zag. Echter, toen ik gedurende mijn stage in Tenerife 18 werd en mijn collega’s aankwamen met een paar chocolade aardbeien, stond ik helemaal versteld. Hoe lief was dit en hoe leuk zagen die aardbeien er wel niet uit?

Chocolade aardbeien op drie manieren: pure chocola, matcha-witte chocola en snicker.

Om jouw moeder ook zo’n momentje te bezorgen deze Moederdag deel ik niet één soort chocolade aardbeien, maar drie verschillende soorten: Matcha-witte chocola, snicker en pure chocola. Uiteraard zijn de aardbeien niet alleen voor Moederdag en kun je ze voor ieder moment of voor ieder belangrijk persoon in jouw leven maken. Daarnaast kun je iedere chocola gebruiken die je wilt. Wel wil ik je één waarschuwing geven: na het proeven matcha-witte chocola wil je nooit meer een andere smaak chocolade aardbei 😉

1. Matcha-witte chocola

Wat heb je nodig?

  • 10 gram verse aardbeien
  • 100 gram witte chocola
  • 3 theelepels matchapoeder
  • 1 theelepel kokosolie

Wat moet je doen?

  • Snijd eventueel de kroon van de aardbeien af. Je kunt deze er ook aan laten zitten. Leg een vel bakpapier op een groot bord.
  • Smelt 75 gram witte chocola samen met de kokosolie au bain-marie in een hitte bestendige kom of schaal. Blijf goed door de chocola roeren.
  • Houd de pan met water en de chocola op het vuur. Zeef de matcha boven de witte chocola en roer deze er goed door.
  • Dip de aardbeien in de gesmolten chocola en leg deze op het bord. Gebruik eventueel een stevige satéprikker om de aardbeien goed door de chocola te dippen.
  • Zet de aardbeien even in de koelkast.
  • Smelt ondertussen de overige 25 gram witte chocola au bain marie. Maak met een kleine lepel of spuitzak strepen over de aardbeien.
  • Zet de aardbeien opnieuw in de koelkast en laat de chocola hard worden.
  • Je kunt de aardbeien maximaal 24 uur in de koelkast bewaren.
2. Snicker

Wat heb je nodig?

  • 10 verse aardbeien
  • 100 gram pure chocola
  • 1 hand pinda’s of 50 gram pindastukjes
  • 1 theelepel kokosolie

Wat moet je doen?

  • Snijd eventueel de kroon van de aardbeien af. Je kunt deze er ook aan laten zitten. Leg een vel bakpapier op een groot bord. Hak de pinda’s in fijne stukjes en doe deze in een schaaltje.
  • Smelt de pure chocola samen met de kokosolie au bain-marie in een hitte bestendige kom of schaal. Blijf goed door de chocola roeren.
  • Dip de aardbeien in de gesmolten chocola en rol deze door de pindastukjes. Leg de aardbeien op het bord. Gebruik eventueel een stevige satéprikker om de aardbeien goed door de chocola te dippen.
  • Zet de aardbeien in de koelkast en laat de chocola hard worden.
  • Je kunt de aardbeien maximaal 24 uur in de koelkast bewaren.
3. Pure chocola

Wat heb je nodig?

  • 10 verse aardbeien
  • 100 gram pure chocola
  • 25 gram witte chocola
  • 1 theelepel kokosolie

Wat moet je doen?

  • Snijd eventueel de kroon van de aardbeien af. Je kunt deze er ook aan laten zitten. Leg een vel bakpapier op een groot bord.
  • Smelt de pure chocola samen met de kokosolie au bain-marie in een hitte bestendige kom of schaal. Blijf goed door de chocola roeren.
  • Dip de aardbeien in de gesmolten chocola en leg deze op het bord. Gebruik eventueel een stevige satéprikker om de aardbeien goed door de chocola te dippen.
  • Zet de aardbeien even in de koelkast.
  • Smelt ondertussen de 25 gram witte chocola au bain marie. Maak met een kleine lepel of spuitzak strepen over de aardbeien.
  • Zet de aardbeien opnieuw in de koelkast en laat de chocola hard worden.
  • Je kunt de aardbeien maximaal 24 uur in de koelkast bewaren.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.