Overig

Terugblikken op mei

Mei was zonder twijfel de leukste maand van 2021 tot nu toe. De maand zat vol leuke, spontane uitjes, ik mocht iets van mijn bucketlist afstrepen en het was het begin van een periode met mooi weer. In deze blog ga ik weer terugblikken op de maand mei en jullie alles vertellen over hetgeen dat gebeurde deze maand.

Een weekje vakantie

De maand startte niet verkeerd, de eerste week stond namelijk in het teken van de meivakantie. Deze had ik hard nodig, want vlak voor de vakantie hadden we tentamens. Na de tentamenperiode merk ik altijd direct dat ik rust nodig heb en daar was de vakantie een goed moment voor. Ik maakte wat nieuwe recepten, maar deed verder vrij weinig. Het weer was namelijk niet zo denderend om naar buiten te gaan. De week erna was een rustige schoolweek waarin we de laatste twee dagen vrij hadden in verband met Hemelvaart.

Fietsen in Haarlem
Na 80 kilometer fietsen en gezellige dames om me heen, was ik helemaal voldaan!

Van het lange weekend die ontstond door Hemelvaart, besloten we spontaan iets leuks te maken. Vrouwen die Fietsen organiseerde namelijk hun eerste outdoor fietsevenement in Haarlem. Toen ik dit voorbij zag komen, besloot ik direct een kaartje te kopen. Omdat ik aan de andere kant van het land woon en de eerste groepen op zaterdagochtend om 9:00 zouden vertrekken, besloten mijn ouders dat het leuk was om te overnachten in Haarlem. Die vrijdag ontdekte we eerst deze leuke stad en zaterdag trapte ik 80 kilometer weg met een gezellige groep dames. Het was volop genieten! Ben je benieuwd wat we allemaal hebben gezien en gedaan in Haarlem en wat ik van het evenement vond? Daar schreef ik eerder in mei een blog over.

Een droom die uitkwam

In dezelfde week van Hemelvaart gebeurde er iets wat ik niet had durven dromen: samen met een vriend bemachtigden we kaartjes voor het Eurovisie Songfestival! Vanaf kleins af aan ben ik al fan van het Songfestival en toen Duncan in 2019 voor Nederland won, wist ik dat dit dé kans was om zelf bij het Songfestival te kunnen zijn. In 2020 probeerde ik al kaartjes te kopen, maar helaas greep ik er toen naast. Dit jaar lukte het, totaal onverwachts, wel en konden we naar de eerste halve live finale. We boekte er een hotelovernachting bij, zodat we niet ‘s nachts naar huis moesten vanaf Rotterdam. We waren er helemaal klaar voor!

Wat was het tof om dit van dichtbij mee te mogen maken!

18 mei moesten we beiden een coronatest doen om Ahoy binnen te komen. Nadat we beide negatief getest waren en onze online les hadden gevolgd, gingen we met de trein naar ons hotel. Hier aten we wat en vertrokken met de metro naar Rotterdam Ahoy. Het was zó fijn en leuk om weer eens bij een groot evenement te zijn. En het was natuurlijk helemaal fantastisch dat we de songfestival deelnemers van dit jaar in het echt zagen. 2 uur lang hebben we volledig genoten en luidkeels meegezongen met alle liedjes van de verschillende landen (die we van te voren natuurlijk uit ons hoofd hadden geleerd 😉 ). Na een korte nacht en een online les die we in het hotel volgden, gingen we weer terug naar Rotterdam om daar wat Songfestival hotspots te bezoeken die in de stad waren geplaatst. Pas toen we daarvan de meest belangrijke dingen hadden gezien, konden we met een gerust hart naar huis.

Een onverwachts moment
Het duurde even, maar mijn propedeuse is ondertekent.

Na de 18de was het klaar met evenementen en ging mijn focus weer naar school. Er kwam namelijk een belangrijke deadline aan waarvoor we een video van twintig minuten in elkaar moesten zetten. Gelukkig vond ik het werken aan dit project niet zo heel erg, omdat mei de maand was waarin we eindelijk weer één dag per week naar school konden. Iedere maandag zat ik met plezier met mijn vriendinnen in de trein en de bus op weg naar Apeldoorn. In de laatste week van mei kwamen we de school binnen lopen en bleek het dat we onze propedeuse in ontvangst mochten nemen. Door alle gekke dagen in de weken daarvoor, had ik de mail daarover totaal gemist. Hoewel ik het heel jammer vind dat ik door corona 2 jaar heb moeten wachten op het moment dat ik mijn propedeuse mocht tekenen en we geen officiële uitreiking hebben gehad, ben ik heel blij dat ik dit papiertje eindelijk in huis heb.

Hello sunshine!

Het laatste wat mij deze maand erg blij maakte, was de zon die zich steeds vaker liet zien. Dat doet zó veel goeds voor mijn humeur! De heerlijke zon in combinatie met het open gaan van de terrassen, zorgde ervoor dat ik al flink wat terrasjes heb gezien. Wat had ik dat gemist. Daarnaast genoot ik ervan om weer de hele dag buiten te zitten. Van ontbijt tot ‘s avonds laat met een dekentje in de tuin, heerlijk! Ook sprong ik weer op de racefiets voor wat fijne, gezellige rondjes. Ik ben zo blij dat het weer de komende weken nog zo mooi blijft!

Zoals je leest zat de maand mei vol kleine en grotere geluksmomentjes. Hierdoor ben ik weer helemaal opgeladen om in juni voor de laatste tentamens van school te knallen. Om hierbij ook goed voor mezelf te blijven zorgen, maak ik gebruik van de dagplanner en self-care kalender. Heb jij ze al gedownload?

Ik wens je een fijne, nieuwe maand!

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.