Diner

Zomerse pizza met zuivelspread, aubergine en geitenkaas

Pizza’s zie je altijd met een tomatensaus als basis. Dit is lekker, ik weet het. Toch besloot ik het eens anders te doen. Deze zomerse pizza belegde ik met zuivelspread als basis en aubergine, geitenkaas en granaatappel als toppings. Het was in één woord: geweldig!

Vorige week ontving ik weer een goed gevulde doos met pizza’s van Magioni thuis. Ik mag mijzelf voor de tweede keer ambassadeur van dit pizzamerk noemen dat pizzabodems op basis van groente maakt. Zo hebben ze bodems op basis van bloemkool, courgette en paprika. Maar, sinds een paar dagen is er een vierde familielid: de Cats & Dogs pizza op basis van pompoen. De naam van de pizza verklapt het al, maar de pizza ziet eruit als een kat of hond én bestaat voor 32% uit pompoen.

Als liefhebber van deze pizzabodems, kon ik het niet laten om aan de slag te gaan met de nieuwste variant. Uiteraard kun je iedere pizzabodem voor deze zomerse pizza met aubergine en geitenkaas gebruiken. Maar ik raad je zeer aan om je pizza eens op deze manier te beleggen. Toen ik mijn moeder vertelde wat mijn idee was voor de pizza, kreeg ik een niet zo’n enthousiaste blik. Na de eerste pizzapunt, was het voor haar al duidelijk en zei ze: ‘dit is misschien wel de lekkerste combinatie tot nu toe.’

En ik kan niet anders doen, dan me daarbij aansluiten. Ik ben namelijk altijd op zoek naar unieke combinaties voor mijn pizza. Zo maakte ik eerder een pizza met pesto als basis of een pizza foccacia. Bij deze variant zorgt de zuivelspread als basis voor een unieke smaak. De gegrilde aubergine en geitenkaas geven je een fijne smaak combinatie die naar een nog hoger level wordt gebracht door de frisse, zoete granaatappel.

Je kunt de pizza overigens ook plantaardig maken. Gebruik hiervoor een vegan spread (zoals een haverspread of cashewspread) en vervang de geitenkaas door een plantaardige variant of edelgistvlokken.

Wat heb je nodig voor 2 pizza’s?
  • 2 pizzabodems (ik gebruikte de Cats & Dogs bodem van Magioni)
  • 1 aubergine
  • 2 grote eetlepels naturel zuivelspread light
  • 50 gram geitenkaasbolletjes
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • 20 gram kiemgroenten
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor en bereid de door jouw gekozen pizzabodems volgens de verpakking.
  • Schaaf de aubergine in dunnen plakken, bijvoorbeeld met een kaasschaaf of mandoline.
  • Verdeel over iedere pizzabodem een eetlepels zuivelspread en spreid die uit over de pizza. Laat 1 centimeter langs de rand leeg.
  • Beleg de pizza met de plakken aubergine en bestrooi met de geitenkaasbolletjes.
  • Bak de pizza voor 8 op 220 °C (tenzij anders vermeld op de verpakking van jouw bodems).
  • Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de kiemgroenten en granaatappelpitjes over de pizza’s.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.