Snacks/tussendoortjes,  Voorgerechten

Gezondere, oranje borrelplank

Afgelopen vrijdag ging het EK Voetbal 2021 van start. Ook Nederland doet dit jaar weer mee met de strijd om Europees Kampioen te worden. Sterker nog, gister speelde het elftal hun eerste wedstrijd. Gelukkig staan er nog minimaal twee wedstrijden op de planning en kunnen ze onze support goed gebruiken. Om extra hard voor de voetballers te juichen, komt deze gezondere, oranje borrelplank goed van pas.

Sinds 1,5 maand mag ik mij onderdeel noemen van de Dirksquad van supermarktketen Dirk van den Broek. Een samenwerking die ik onwijs leuk vind en heel blij mee ben. Als onderdeel van de Dirksquad krijg je iedere maand een leuke uitdaging mee. Deze maand werden we uitgedaagd om een heerlijke borrelplank te maken en ontvingen we de mooie plank die te zien is op de foto. Zeg nou eerlijk, met zo’n prachtige plank wil je niet anders dan direct de keuken in duiken, toch?

Ik kon het niet laten om de borrelplank in een oranje jasje te steken.

Ik kon in ieder geval niet wachten en besloot naar de dichtstbijzijnde Dirk supermarkt te rijden en allerlei lekkere dingen in te slaan voor mijn borrelplank. Hoe dat ging, zie je in deze reel. Naast het feit dat ik jullie met deze borrelplank wilde laten zien dat je op een gezondere manier van een lekkere, volle borrelplank kunt genieten, wilde ik er ook een thema aan koppelen. Gezien er steeds meer straten in Nederland oranje kleuren, besloot ik hem in een oranje jasje te steken.

Deze plank vol hapjes bestaat uit een mix van fruit, groenten en hartige snacks. Misschien denk je dat borrelen met groenten saai is, maar niks is minder waar. De snoepgroente kun je lekker dippen in verschillende dips, zoals hummus en het gaat goed samen met de andere, hartige hapjes. Daarbij komt dat de groente ervoor zorgt dat je goed vol komt te zitten van de borrelplank. De mandarijnen en druiven zorgen voor een fijne afwisseling tussen zoet en hartig en passen goed bij de hoge temperaturen van dit moment.

Na het maken van de gevulde paprika’s, kun je de plank gaan opmaken.

Gelukkig is het maken van een borrelplank geen hogere wiskunde en ben je zo klaar. Voor deze gezondere, oranje borrelplank hoef je, op de gevulde snoeppaprika’s na, niks zelf te maken. Na 5 minuten kun je jouw eigen plank al omtoveren tot een heuse borrelplank die bij iedereen in de smaak zal vallen. De plank met hapjes is overigens al volledig vegetarisch. Mocht je voorkeur geven aan een plantaardige borrelplank, kun je de kaas achterwegen laten en de zuivelspread vervangen door een vegan variant of een andere dip.

Nu zijn er nog maar een paar kleine stappen: naar de supermarkt, je borrelplank in elkaar zetten en flink juichen voor het Nederlands Elftal!

Wat heb je nodig voor een borrelplank voor 4 personen?

Fruit:

 • 1 trosje druiven
 • 2 mandarijnen

Groenten:

 • 1/2 komkommer
 • 1 grote hand snoeptomaten mix
 • 4 snoeppaprika’s
 • 200 gram snoepwortels
 • 150 gram olijven met knoflook
 • 120 gram zongedroogde tomaten op olie

Overig:

Wat moet je doen?
 • Pel de mandarijnen en verdeel deze in partjes. Snijd de komkommer in plakjes.
 • Halveer de snoeppaprika’s, verwijder de zaadlijsten en vul iedere helft met een theelepel zuivelspread.
 • Doe de olijven en zongedroogde tomaten in een apart, klein schaaltje zodat de olie niet doorlekt op de plank.
 • Leg alle ingrediënten op de borrelplank en serveer eventueel met een klein stokbroodje.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.