Diner

Vegan shoarma pizza met hummus

Het was weer zo ver: ik mocht weer aan de slag met de pizzabodems van Magioni. Dit keer ontving ik geen tomatensaus, maar hummus als basis voor de pizza. Uiteindelijk kwam deze heerlijke vegan shoarma pizza met hummus uit de oven, waarvan ik zeker weet dat jij hem ook wil proberen!

Om eerlijk te zijn, vind ik het altijd best lastig om met nieuwe pizzarecepten te komen. Wellicht klinkt dat gek, want er kan werkelijk van alles op een pizza. Dat klopt. Maar, ik vind het juist heel leuk om jullie te voorzien van pizza inspiratie waar je werkelijk blij van wordt en dus moeten de combinaties receptwaardig zijn. Ik wil jullie het gevoel geven dat je in Italië zit met een gezondere pizza die gewoon uit je eigen oven komt. Zoals met deze zomerse pizza met aubergine of deze met pesto en artisjok. Hoewel dat met deze variant zeker gelukt is, twijfel ik wel of ze in Italië zelf pizza’s met shoarma verkopen.

Hoe dan ook, voor deze vegan pizza was mijn vader de inspiratiebron. Ja, echt. Mijn vlees liefhebbende vader gaf mij het idee om de pizza met deze toppings te beleggen. Ik stond namelijk op het punt om naar de supermarkt te gaan om pizza toppings te halen en besloot van te voren toch nog even aan mijn vader te vragen wat hij erop wilde. ‘Doe maar shoarma’, zei hij. Op de fiets naar de supermarkt toe, bleef dat goed hangen en dacht ik aan de hummus die ik van Magioni bij de bodems had ontvangen. In mijn hoofd klonk de combinatie van plantaardige shoarma, hummus én een pizzabodem op basis van groente heel goed en zo was deze vegan combinatie geboren.

Uiteraard hoef je niet specifiek te kiezen voor een pizzabodem van Magioni als je besluit om je pizza op deze manier te beleggen. Je kunt iedere andere pizzabodem gebruiken of er zelf een maken. Daarnaast kun je de pizza ook met normale shoarma beleggen of kiezen voor een gewone kaas. It’s up to you! Maar, beloof me wel één ding: probeer deze heerlijke pizza, want het is heerlijk met die hummus als basis 😉

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 • 2 pizzabodems naar keus (ik gebruikte de bloemkool bodem van Magioni)
 • 200 gram vegan shoarma (ik gebruikte de vegan shoarma van Vivera)
 • 2 grote eetlepels hummus (ik gebruikte de hoemoes paprika & oregano van Maza)
 • 200 gram Italiaanse roerbakgroente
 • 50 gram plantaardige geraspte kaas
 • Handje peterselie
 • Snuf peper
Wat moet je doen?
 • Verwarm de oven voor volgens de verpakking van jouw pizzabodem.
 • Bak ondertussen de vegan shoarma in een klein scheutje olie voor 5 minuten. Hak de peterselie grof.
 • Bak de pizzabodem 3 minuten in de oven.
 • Haal de pizzabodems uit de oven en verdeel over iedere bodem een flinke eetlepel hummus.
 • Verdeel de Italiaanse groente over de pizza’s en doe hetzelfde met de shoarma.
 • Strooi de geraspte plantaardige kaas en een snufje peper over de pizza’s.
 • Bak de pizza’s volgens de verpakking verder af.
 • Hak ondertussen de peterselie grof.
 • Haal de pizza’s uit de oven, bestrooi met de peterselie en serveer.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.