Overig

Terugblikken op juni

De maand juni, wat heb ik ervan genoten! De maand wisselde zich af met spannende dagen, leuke dagen, dagen met zon of dagen met regen. In deze blog ga ik in ieder geval weer terugblikken op juni en neem ik je mee ‘down the memory lane’ van deze maand. Lees je mee?

Een boekje open

Aan het begin van deze maand, op 2 juni, was het World Eating Disorder Action Day. Een dag die ik als onwijs belangrijk beschouw. Ik wilde graag iets doen rondom deze dag, maar ik wist niet goed wat. Uiteindelijk besloot ik iets te doen waar regelmatig naar gevraagd werd en wat ik altijd uitstelde: mijn verhaal delen. Voorheen durfde ik dit niet openbaar te maken. Ik was bang voor de reacties en ik kon uren piekeren over het feit dat sommige mensen zich misschien indirect aangesproken voelde. Toch voelde het goed om dit boekje te openen voor jullie. Ik kom steeds verder in mijn herstel en er blijven puzzelstukjes in elkaar vallen. Hierdoor is het inmiddels makkelijker om erover te praten. Bovendien heeft het lezen van andermans verhalen mij altijd heel erg geholpen bij het begrijpen van de ziekte en hoe deze invloed had op mij en mijn naasten. Ik hoopte dan ook dat het delen van de drie verschillende delen, over het ontstaan, het verloop en het herstel, hetzelfde bij jullie zou doen. Gelukkig waren al jullie reacties zó lief en meelevend, dat ik onwijs blij ben dat ik dit met jullie heb gedeeld. Duizend maal dank daarvoor!

Toerist in eigen land
Er stonden veel leuke uitjes buiten de deur op de agenda deze maand.

Daarnaast leek in deze maand wel een toerist in eigen land. Ik ging onder andere naar Amsterdam om bij te praten met mijn vriendin waarmee ik een half jaar in Tenerife heb gewoond. Ik vind het altijd gezellig om elkaar weer te zien en het is dan net alsof ik tegen een zus praat. We lunchten in de Pijp bij Coffee & Coconuts en liepen kort door de stad. Een paar dagen erna zat ik in de trein naar Den Haag om weer eens met Marisa van Rotterdam.Food af te spreken. Het is altijd zó fijn om met andere bloggers en content creators te sparren. We gingen zelfs buiten onze comfortzone en sprongen voor de camera voor het programma Wat Verdien Jij? van BNN VARA die in augustus op tv te zien zal zijn. Benieuwd wat we nog meer deden op deze gezellige dag? Marisa schreef er een blog over.

Een andere foodie waar ik mee afsprak, was Anne (@annelucienne). Anne en ik kunnen ook altijd over van alles en nog wat kletsen en we besloten we een nieuwe hotspot in Deventer te bezoeken: Toast. Het was een vrij korte middag, maar wel heel gezellig én lekker. Als laatst ging ik nog een stukje verder het oosten in, naar Eibergen. Hier ging ik samen met Lisa van By Lisa fotografie en een vriendin van mij foto’s maken bij hotel De Kastanjefabriek. Een goede vriendin van mij werkt hier en toen ik het hotel voor het eerst zag, vond ik hem zó fotogeniek dat ik hier een keer foto’s wilde maken voor, onder andere, mijn blog. Jullie kunnen dus nog wat leuke plaatjes verwachten 😉

Meters maken

Ook bezocht ik andere mooie plekjes in Nederland, maar dan op een iets andere manier: met de racefiets. Het geweldige weer van deze maand zorgde ervoor dat ik weer wekelijks op mijn fiets te vinden was. Dat mag ook wel, want ik moet wat meters in de benen hebben voor ik in Augustus met mijn vader voor vijf dagen door Nederland ga fietsen. Gelukkig heb ik twee vriendinnen die net zo dol op wielrennen zijn als mij en maakte we gezellige ritjes. Met één vriendin besloot ik op de warmste dag van de maand naar de Posbank te gaan met het idee om af te koelen onder de bomen. Uiteindelijk was maar zo’n 20% van de route onder de bomen en maakte we best wat hoogtemeters. Zo rood als een tomaat en volledig bezweet kwamen we weer thuis, maar we hadden in ieder geval genoten. Bovendien boekte ik deze maand progressie op mijn snelheid, wat mij alleen nog maar meer zin heeft gegeven om komende maand vaker op de fiets te stappen.

Events bezoeken en organiseren

Aan het eind van de maand ging ik nóg een dagje weg, opnieuw naar Amsterdam. Ik was uitgenodigd voor het pers event van Oral-B. Het merk heeft pas een elektrische tandenborstel op de markt gezet waarin wetenschappelijke feiten worden gecombineerd met entertainment om zo de beste reiniging voor je tanden te waarborgen. Het was een leuke middag met interessante informatie over de relatie tussen je mondgezondheid en je algemene gezondheid. Ik vond het bizar om tussen best bekende mensen en grote ‘influencers’ te staan. Zo ontmoette ik ook voor het eerst Luuk van @luukskitchen, Francine van @heerlijkehappen en Claudia van @beafitmom.nl, wat erg gezellig was.

Leg jij jezelf 18 juli ook in de watten tijdens ons self-care event? Het is een échte investering in jezelf!

Maar, ik kondigde in juni ook mijn eerste eigen evenement aan, die ik samen met Julian van Habits of Happiness organiseer. Op 18 juli organiseren we een event die volledig in het teken van self-care en ontspannen staat. Julian heeft veel kennis van oliën en gaat je laten zien hoe je dagelijks oliën in kunt zetten voor een betere fysieke en mentale gezondheid. Uiteraard is er nog veel meer en ga je met leuke dingen naar huis (onder andere een toffe goodiebag 😉 ). Er zijn nog kaartjes te koop, zie ik jou daar?

De laatste lootjes

Hoewel het nu klinkt alsof de maand juni een soort vakantie was, was er wel degelijk werk aan de winkel. Momenteel ben ik met de laatste lootjes van mijn derde studiejaar bezig en de laatste twee weken van juni stonden dan ook in het teken van mijn tentamens. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn motivatie voor school vanaf april al ver te zoeken is. Ik vind het dan ook erg fijn dat het einde van dit jaar nu in zicht komt en ik hoop dat ik alle tentamens gehaald heb. Hierna kan de vakantiemodus wel aan.

Het is dus nog even door bikkelen voor de laatste twee tentamens, maar daarna heb ik de hele maand juli en augustus vrij. Naar beide maanden kijk ik erg uit, want er staan veel leuke dingen op de planning. Als komende maand net zo leuk en fijn wordt als juni, dan ben ik gelukkig. Met de nieuwe self-care kalender en dagplanner komt dat vast goed!

Was jouw maand juni ook zo fijn?

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.