Hotspots,  Restaurants

3x hotspot in Nederland

De afgelopen tijd heb ik weer vaak op het terras of in een restaurant gezeten. Soms was dat bij fijne plekjes in de buurt, maar ik stapte ook regelmatig in de trein om wat verder weg een hotspot te bezoeken. Gezien heel Nederland bijna vakantie heeft, wilde ik deze nieuw ontdekte hotspots graag met jullie delen. Om jullie zo veel mogelijk tijd te geven om de leuke hotspots zelf te bezoeken, besloot ik 3x een hotspot in Nederland voor jullie te bundelen in deze blog. Eén in Amsterdam, in Den Haag en in Deventer. Welke ga jij bezoeken?

1. Coffee & Coconuts #Amsterdam

Mijn eerste favoriete, nieuw ontdekte hotspot is Coffee & Coconuts in Amsterdam. Het café is gevestigd in, vind ik, één van de leukste buurten van Amsterdam: De Pijp. Iedere dag ben je bij Coffee & Coconuts welkom voor een lekker ontbijt, brunch, lunch of borrel. Het menu staat vol met zoete en hartige gerechten, waarvan er veel gezonde opties zijn. Bovendien wordt alles met zo veel mogelijk biologische of lokale producten bereid. Zo hebben ze zelfs een eigen koffiebranderij. Mijn vriendin en ik kozen beide voor een homemade lemonade en als lunch nam ik een pompoensalade (aanrader!), terwijl mijn vriendin voor de kokospannenkoekjes ging. Hier genoten we volop van!

Van te voren had ik overigens niet verwacht dat deze hotspot zo groot zou zijn, maar je kunt naast het terras en de begane grond, ook plaatsnemen op de eerste of tweede verdieping van het tentje. Zowel binnen als buiten ervaar je een heus strandtent gevoel en kun je plaatsnemen aan tafels, op banken of zitzakken. Het is hét ideale plekje om met één of meerdere vrienden bij te kletsen of om jezelf terug te trekken en te werken met een fijn drankje. Als ik in Amsterdam zou wonen, zouden ze me hier in ieder geval wekelijks zien!

2. Pistache Café #Den Haag

Een tweede hotspot die ik heb ontdekt, ligt ook aan de andere kant van het land (voor mij): Den Haag. In april ging ik met een vriendin voor een nachtje naar Den Haag en kwam ik erachter hoe leuk deze stad is. In juni ging ik er nog eens naar toe, maar nu met Marisa van Rotterdam Food. Hier bezochten we café Pistache, gelegen aan De Paleistuin in de stad. Omdat het mooi weer was die dag, zaten we heerlijk aan het water om van onze lunch te genieten. Maar ook binnen in het café ziet het er leuk uit. Hier lijkt het net alsof je in Parijs bent, met een soort Ibizastijl.

Wat mij aansprak bij Pistache is het uitgebreide menu, er is de hele dag door echt voor iedereen wat wils. Ook hier richten ze zich op schone, verse en biologische ingrediënten. De groenten in mijn vegan salade smaakten dan ook zeer goed en vooral het brood dat erbij geserveerd werd, was erg lekker. Marisa ging voor de zoete aardappel pannenkoekjes, waar zij ook van genoot. Dit is een hotspot waar je je onder het genot van goed eten, fijn terug kunt trekken om te genieten van de groene omgeving in de stad.

3. Toast Brunchcafé #Deventer

Als laatst heb ik een gloednieuwe hotspot in Deventer voor jullie. In juni dit jaar is Toast geopend, een brunchcafé waar je de mooiste plaatjes kunt schieten voor Instagram. Hier kun je genieten van vrolijke ontbijt, lunch en brunch gerechten, van zoet tot hartig, en veel verschillende drankjes. Samen met Anne ging ik voor de Buddha Bowl met quinoa en kleurrijke toppings. Een simpele bowl, maar zó lekker!

Passend bij de vrolijke kleuren van de gerechten en dranken, zit je in een even kleurrijk café. Dames, dit gaan jullie leuk vinden: de kleur die namelijk niet aan je voorbij gaat is roze! Een roze muur, roze stoelen, roze bar én zelfs roze drankjes. Je kunt zo gek niet bedenken. Dit maakt een bezoek aan Toast een hele beleving waarbij je niet goed weet waar je je ogen op moet laten vallen, je wil niks missen! Helaas heb ik wel iets gemist toen ik bij deze hotspot was: de pink latte. Ik heb er stiekem spijt van dat ik deze niet heb geprobeerd en dus moet ik hier snel maar naar terug, zie ik je daar? 😉

Heb je nog geen plannen voor de vakantie? Dan hoop ik dat je nu weet wat je kunt gaan doen. Ben je toevallig in (de buurt van) deze steden, dan raad ik je aan om een bezoekje aan deze hotspots te brengen. Wil je meer tips voor leuke cafés of restaurants in Nederland, neem dan een kijkje tussen de hotspots die ik eerder met jullie deelde. Laat je me weten welke hotspot jij gaat bezoeken?

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.