Ontbijt

Chocolade overnight oats met banaan

Ken je dat gevoel? Dat je ’s avonds op de bank zit of in je bed ligt en al aan het bedenken bent over wat je de volgende ochtend zal ontbijten? Ik heb dat in ieder geval regelmatig en steeds vaker komt dit gezonde ontbijtje met chocolade overnight oats met banaan in mijn hoofd op.

Ik ben enorm fan van makkelijke ontbijtjes, zoals kwark, smoothiebowl of havermoutpap. Niet alleen omdat ik in de ochtend al snel honger heb en daarom het liefst direct ga eten, maar ook omdat ik graag de tijd neem om van een ontbijt te genieten. Wanneer ik dan ook nog een tijdje in de keuken moet staan voordat ik mijn ontbijt af heb, duurt dit deel van mijn ochtend wel erg lang. En dat is weer niet handig als je vaak veel te doen hebt op een dag.

Dat is precies de reden waarom ik overnight oats zo fijn vind. Dit ontbijtje maak je namelijk een nachtje van te voren klaar en hoef je in de ochtend alleen even af te toppen met je favoriete toppings, zoals fruit, noten, zaden en pindakaas. In de ochtend kun je dan alle tijd nemen om te genieten van je ontbijt. Je kunt het zelfs nog even in de magnetron zetten of verwarmen in een pannetje als je een warm ontbijtje lekkerder vind. Bovendien kun je het bakje of schaaltje waarin je de overnight oats maakt, gemakkelijk meenemen naar je werk of eerste afspraak van die dag. Zo kun je je wekker wat later af laten gaan 😉

Nog niet zo lang geleden deelde ik voor het eerst een recept voor overnight oats met rabarbercompote. Deze was passend bij het seizoen en werd positief ontvangen. Daarom besloot ik een nieuw recept voor jullie te maken, dit keer met een grote favoriet van velen: chocolade! Met slechts een theelepel cacaopoeder krijgt de havermout een heerlijke smaak van chocola. Je roert het simpelweg met de havermout en andere ingrediënten door de melk en kunt de volgende ochtend volledig genieten.

Indien je vegan eet, is het belangrijk om goed op te letten op de cacaopoeder die je gebruikt. Niet alle zijn namelijk plantaardig. Daarbij kun je plantaardige melk en yoghurt/kwark gebruiken en de honing vervangen voor agavesiroop of een klein beetje suiker. Heb je geen chiazaad in huis? Dan is dat geen probleem en kun je deze gemakkelijk achterwegen laten.

Wat heb je nodig voor 1 ontbijtje?
 • 35 gram havermout
 • 175 milliliter plantaardige melk
 • 1 eetlepel chiazaad
 • 1 theelepel cacaopoeder
 • 2 eetlepels kwark
 • 1 banaan
 • Snuf kaneel
 • Optioneel: theelepel honing
Wat moet je doen?
 • Meng de avond van te voren de havermout, chiazaad, cacaopoeder, een snuf kaneel en de melk in een schaaltje of potje. Roer het geheel goed door elkaar, dek af en zet voor een nachtje in de koelkast. Hou je van zoet? Roer dan ook een theelepel honing door de havermout.
 • Haal in de ochtend de overnight oats uit de koelkast en roer deze opnieuw door elkaar. Verdeel 2 eetlepels kwark over de overnight oats.
 • Snijd de banaan in plakjes en leg deze over de overnight oats.
 • Maak je ontbijtje af met een snuf kaneel en eventueel wat (verse) bessen of wat extra honing.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.