Hotspots,  Restaurants

2x hotspot in Leiden

Het is alweer een tijdje geleden dat ik met mijn vriendinnen een paar daagjes verbleef in een AirBnb in Leiden. In een eerder dagboek over die kleine vakantie deelde ik al wat we hadden gedaan en waar we aten gedurende deze dagen. Toch wil ik nog 2x een hotspot in Leiden voor jullie uitlichten, want deze zijn te leuk en te lekker om te missen voor wanneer je in de stad bent. Ik heb het over ROOS en Lot & de Walvis.

ROOS – Taste & Smile

De eerste hotspot die we in de Leiden bezochten, was ROOS. ROOS bevindt zich aan de gezellige Botermarkt tussen de leuke winkeltjes en terrassen. Je kunt er iedere dag terecht voor een huisgemaakt ontbijt, lunch of ander lekker hapje. Bijna alles wordt zelfgemaakt en dat ruik je! Ben je dol op de geur van vers gebakken taartjes? Dan ben je hier aan het goede adres. En uiteraard ook als je dol bent op het opeten van deze taartjes 😉

Wanneer je binnen stapt bij ROOS, kom je in een huiselijke sfeer. Het is er misschien wat aan de kleine kant, maar als je aan een tafeltje zit, heb je meer dan voldoende ruimte. Bovendien laten de lichte kleuren van het restaurantje het ruimer ogen, waardoor je geen benauwd gevoel krijgt. Daarnaast hebben de medewerkers aandacht voor je en wordt er regelmatig gevraagd of alles naar wens is, iets wat ik persoonlijk erg belangrijk vind.

Een ander voordeel van ROOS is de uitgebreide menukaart. Of je nu zin hebt in een bewuste of minder bewuste keuze, hartig of zoet of jong of oud bent, er staat gegarandeerd iets voor je tussen. Het duurde bij mij dan ook even voor ik mijn keus kon maken, want ik zag te veel lekkers staan. Uiteindelijk besloot ik voor het broodje hummus met gegrilde aubergine te gaan, wat een hele goede keuze was. Mijn vriendinnen gingen voor de brioche met bacon en ei en het broodje met buffelmozzarella en tomaat. Voor de andere opties die mij keuzestress bezorgde, zal ik vast nog wel eens terugkomen.

Mocht je een bezoek aan ROOS willen brengen, raad ik het je aan om er op tijd naar toe te gaan. Dit leuke plekje neemt namelijk geen reserveringen aan en heeft maar beperkte plekken binnen. Als het mooi weer is, zijn er echter meer plekken op het terras en kun je vrij snel een tafeltje krijgen.

Lot & de Walvis

De tweede hotspot die ik graag met jullie wil delen werd massaal genoemd toen ik via Instagram om tips vroeg voor leuke plekjes om te eten in Leiden: Lot & de Walvis. Het gebouw waar deze heuse hotspot in is gevestigd heet ‘De Volharding’. Dit was vroeger het Havengebouw van de Leidsche Stoombootmaatschappij die De Volharding heette. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat dit restaurantje aan het water, bij een kleine haven zit. Dit maakt de beleving stiekem wat leuker.

Ook binnen is de geschiedenis van dit pand een beetje terug te vinden, het is namelijk voorzien van een huiselijk, beach club-achtig interieur. Naast het grote terras, is het er binnen erg ruim en kun je ervoor kiezen om aan tafels te zitten, op een bank of op fijne chill stoelen. Wat voor jou de fijnste plek is, ligt er dus maar net aan waar je voor komt en met hoeveel personen. Je kunt bij Lot & de Walvis zeven dagen per week terecht voor ontbijt, lunch, diner, borrel en zoete trek.

Mijn vriendinnen en ik kozen ervoor om hier te ontbijten. Hoewel ik de ontbijtkaart wat vond tegenvallen, waren de keuzes die we hadden gemaakt wel erg lekker. Ik wierp natuurlijk ook direct een blik op de rest van de menukaart en die maakte mij erg nieuwgierig. Er staan verrassende gerechten op de kaart uit verschillende keukens, iets waar ik erg gelukkig van wordt. Dus ook hier zullen ze me nog eens terug zien.

Omdat wij bij Lot & de Walvis gingen ontbijten was het er lekker rustig, maar ik kan me goed voorstellen dat het hier op andere tijdstippen en zonnige dagen goed vol kan zitten. Reserveer dus voor de zekerheid een plekje, ook als je met een grote groep komt.

Ik ontdek graag nieuwe, lekkere restaurantjes in Nederland. Heb jij een hotspot waar ik écht heen moet en die je graag hier op de blog terug wil lezen, laat het me dan weten!

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.