Lunch,  Ontbijt

2x zomerse smoothie bowl

Nu de temperaturen aan het einde van de zomervakantie toch nog voorzichtig iets omhoog proberen te gaan, leek het me een goed idee om een typisch ontbijt voor de warme dagen in het zonnetje te zetten: smoothie bowls! Dit keer deel ik niet één maar 2x een variant op een zomerse smoothie bowl, zodat jij kunt kiezen waar jij het liefst mee wil afkoelen.

Om eerlijk te zijn, heeft het bij mij even geduurd voordat ik fan werd van smoothie bowls. Ik vond het maar niks om een smoothie uit een bakje te lepelen en te ontbijten of te lunchen met ‘alleen maar fruit’. Gelukkig ben ik er inmiddels achter dat smoothie bowls zo veel meer zijn dan dat. Als je ze goed maakt, heb je echt een gezonde, voedzame maaltijd. En met goed maken, bedoel ik dat ze voorzien zijn van vullend fruit, lekkere toppings en een dikke structuur hebben zodat je er echt op moet kauwen.

En zo’n goede smoothie bowl, die maken mijn moeder en ik steeds vaker als we weer eens te veel fruit in huis hebben gehaald. Dit keer leek het ons leuk om beide een eigen smoothie bowl variant samen te stellen, waarna ik het weer leuk vond om beide recepten uit te werken. Vandaar dat je hieronder een recept voor een groene smoothie bowl met banaan, spinazie en munt vind (mijn variant) en een recept voor een smoothie bowl met onder andere kersen en appel (mijn moeders variant). Nu was mijn moeder wel erg enthousiast met het mixen van fruit in de blender, maar je kunt er in ieder geval inspiratie uit halen 😉 Mocht er nog geen lekkere combi voor je bij zitten, kijk dan eens naar deze mango smoothie bowl of deze met aardbei.

Wanneer je weet voor welke variant gaat, kun je door naar de toppings. Ik vind het zelf heel lekker om mijn smoothie bowl af te toppen met een ander stuk fruit en granola of superfoods. Mijn moeder gaat er daarentegen weer helemaal op los en kiest voor alles wat ze lekker vindt. Mijn tip? Kies voor jezelf ook de toppings die jij het lekkerst vind, zodat jij helemaal kunt genieten van jouw zomerse smoothie bowl.

Roze smoothie:
Mijn moeder topte deze bowl af met bananenchips, walnoten, kokos- en chocolade blokjes en kersen.

Wat heb je nodig voor 1 bowl?

 • 2 groene kiwi’s
 • 1 appel
 • 2 pruimen
 • 6 kersen
 • 2 dadels
 • 1 pakje plantaardige bananendrink Alpro of 200 milliliter (plantaardige) melk
 • Je favoriete toppings

Wat moet je doen?

 • Schil de kiwi’s en snijd ze in stukken. Schil de appels en snijd in stukjes. Ontpit de pruimen, kersen en dadels.
 • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een glad geheel.
 • Giet de smoothie in een schaaltje en maak af met de door jou gekozen toppings.
Groene smoothie:
Ik topte mijn bowl af met kiwi, chiazaad, kokosflakes en een superfood mix.

Wat heb je nodig voor 1 bowl?

 • 1 bevroren banaan
 • 1 groene kiwi
 • 2 handjes spinazie
 • 2 takjes munt
 • 100 milliliter (plantaardige) melk
 • Je favoriete toppings

Wat moet je doen?

 • Snijd de avond van te voren een banaan zonder schil in plakjes en leg deze voor een nachtje in de vriezer.
 • Schil de volgende dag de kiwi en snijd deze in stukken. Haal de blaadjes munt van de takjes.
 • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een glad geheel.
 • Giet de smoothie in een schaaltje en maak af met de door jou gekozen toppings.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.