Snacks/tussendoortjes

Vegan limoen-kokos bliss balls

Nannique gaat bakken en bakt… bliss balls! Ja, alweer. Als iemand die niet van bakken houdt, weet ik dat bliss balls gewoon altijd goed en lekker uitpakken. Maar dat deze vegan limoen-kokos bliss balls zo goed zouden uitpakken, had ik niet verwacht. Ze zijn de ideale snack voor tijdens je school- of werkdag, voor je workout of gewoon voor de zoete trek.

Dat ze de ideale snack zijn, komt door een aantal dingen. Bliss balls kunnen namelijk erg vullend zijn en je lichaam van goede voedingsstoffen voorzien. Drie ingrediënten die altijd in mijn bliss ball recepten terugkomen, zijn: havermout, noten en dadels. De havermout en dadels leveren koolhydraten, waardoor je lichaam weer wat energie krijgt. De havermout en noten zorgen voor eiwitten. Het kost je lichaam meer tijd om eiwitten te verteren en dus ben je langer verzadigd. Daarnaast zijn de noten bommetjes van gezonde vetten en geef je verschillende processen in je lichaam een boost. Klinkt goed toch?

Na het proeven van deze bliss balls, snap je mijn liefde voor deze snack!

En dan de smaak, wauw! Ik ben groot fan van frisse baksels en vooral op zonnige dagen kan ik erg blij worden van fris, licht eten. Het fijne is dan ook dat deze balletjes binnen slechts 10 minuten al op tafel kunnen staan. Wat is Zondag Bakdag als je ook gewoon op een doordeweekse avond een kort self-care momentje voor jezelf kunt inplannen waarbij je iets lekkers maakt? Tel daarbij op dat je maar 6 ingrediënten voor deze limoen-kokos bliss balls nodig hebt, waarvan je er vast al een aantal in huis hebt. Geloof me, hierna snap je mijn liefde voor bliss balls. Houd je niet van limoen? Probeer dan eens deze vegan bounty bliss balls. En mocht je niet van kokos houden, kun je altijd nog bliss balls met cacao proberen. Rol ze 😉

Wat heb je nodig voor 10 bliss balls?
  • 50 gram havermout
  • 50 gram ongezouten, ongebrande noten
  • 1 limoen
  • 6 dadels
  • 1 eetlepel gemalen kokos
  • 1 eetlepel kokosolie
Wat moet je doen?
  • Ontpit eventueel de dadels.
  • Doe de havermout, noten en dadels in een keukenmachine en mix deze tot kleine stukjes.
  • Rasp de schil van de limoen en voeg deze aan het mengsel toe. Knijp ook het sap van de hele limoen boven het mengsel uit (of begin eerst met de helft als je ze niet te zuur wil).
  • Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg deze toe aan het mengsel.
  • Mix het deeg tot een plakkerig geheel, zodat je er balletjes van kunt vormen. Dit duurt ongeveer een minuut. Is het mengsel niet plakkerig genoeg? Voeg dan een eetlepel water toe.
  • Rol met je handen 10 bliss balls (of 15 kleintjes) en leg deze op een bordje.
  • Doe een eetlepel gemakkel kokos in een klein schaaltje, rol de bliss balls hier doorheen. Je kunt de bliss balls direct serveren of even in de koelkast zetten.
  • Bewaar de limoen-kokos bliss balls tot zo’n 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.