Persoonlijk

Terugblikken op september

De eerste maand na de zomervakantie is voorbij. Het was een maand met veel veranderingen, wat mindere momenten, maar nog meer geweldige momenten waarbij ik flink buiten mijn comfortzone stapte. In deze blog ga ik weer terugblikken op september, kijk je mee?

Terug in de schoolbanken

Gedurende de eerste week van september lag mijn focus op één ding: school. Dit schooljaar is het laatste jaar van mijn studie en dat laatste jaar begin ik met het volgen van een minor. Ik ben begonnen met de minor Toegepaste Communicatie en Creatie aan Fontys Eindhoven en dat bracht heel wat veranderingen met zich mee. Allereerst mochten we (tot mijn grote geluk) weer fysiek naar school. Maar die school was behoorlijk anders dan mijn school in Apeldoorn. Hij is zo’n 8x groter en ligt op twee uur reizen van huis. Ook betekende een nieuwe school dat ik nieuwe mensen om mij heen kreeg. Gelukkig heeft alles zó positief uitgepakt. Ik vind de minor super leuk, heb leuke medestudenten en docenten en ik ga iedere dag met plezier naar school. Zo fijn!

Suppen in de natuur

Het tweede weekend van deze maand stond in het teken van iets heel anders dan school. Julian (@habitsofhappinessforeveryday) en ik organiseerde namelijk ons tweede event samen. De hele zondagmiddag stond in het teken van ontspannen en gezelligheid, onder andere door twee uur te suppen op het water. Dit deden we in de mooie, rustgevende omgeving bij kasteel Doornenburg. Na het suppen hadden we een kleine picknick op het gras, legden Julian ons iets uit over essentiële oliën en waren we gewoon heerlijk aan het genieten van de zon die af en toe voorzichtig door kwam. Opnieuw kwam ik erachter hoeveel energie ik krijg van het organiseren van events en het connecten met jullie. Daarom ben ik achter de schermen al bezig met het plannen van nieuwe events. Blijf goed op de hoogte, want het wordt leuk!

De tienerjaren uit

Door de start van school gebeurde er doordeweeks niet veel spannends, maar het weekend van 18 en 19 september was weer een volgend ‘belangrijk’ moment. Zondag 19 september werd ik 20 jaar en dat vierde ik op zaterdag door met een vriendin te lunchen bij Anne&Max in Arnhem en hier even te winkelen. In de avond ging ik met een andere vriendin uiteten bij St. Tropez in Deventer. De zon liet zich goed zien die dag en ik genoot ook volop.

Op mijn verjaardag zelf was dat helaas iets anders. Ik heb mijn verjaardag nooit leuk gevonden en ik kijk er altijd als een berg tegenop. Toen ik in de ochtend, om 6:30 al, van de trap af viel, wist ik al precies wat voor een dag het zou worden. In de ochtend en middag kwamen er wat familieleden en kennissen op visite, wat gezellig was. Maar, toen zij wegwaren, bleek het me allemaal te veel te zijn geweest en sloeg mijn humeur behoorlijk om. Ik kan prima iedere dag mijn slingers ophangen om het leven leuk te maken, maar wanneer dit voor mij gedaan wordt en er een soort druk op mij ligt dat een verjaardag fantastisch hoort te zijn, gaat dit helaas mis. Ik besloot dan ook de plannen die ik in de avond had te cancellen. Dit vond ik een lastige beslissing, maar ik wist dat het op dat moment het beste was. Ik haalde met mijn moeder een ijsje en maakte er een avondje op de bank van. Precies wat ik nodig had.

Een geweldige uitdaging
Wat een geweldige dag was dit!

Weer een weekend later (wat saai die schoolweken 😉 ), stond er iets spannends gepland: een nieuwe langste afstand fietsen. Iedere week had ik het nog voor elkaar gekregen om even op mijn fiets te springen en een lekker rondje te trappen, maar dat was niet genoeg. Ik wist zeker dat ik nog één keer een lange afstand wilde fietsen. Toen ik de Charity Ride voor het Leontienhuis voorbij zag komen, wist ik dat dit hét moment zou zijn. Ik schreef mij in en samen met Veerle (@veerlelogghe_com) fietste ik op 26 september 125 kilometer. We hadden zo’n geluk met het weer en het was een leuke route met veel afwisseling. Hoewel het niet allemaal rozengeur en maneschijn was, heb ik onwijs genoten van de dag. Bij de finish werden we zelfs opgewacht door Leontien van Moorsel zelf en zagen we het bedrag dat we met alle deelnemers op hadden gehaald: €143.000. Wauw! Benieuwd naar het hele verslag van deze dag? Die lees je hier.

En dat was de maand september alweer. Ondanks die ene mindere dag, heb ik erg genoten van deze maand en ben ik dankbaar voor alle mooie momenten. Inmiddels is oktober al bezig en zijn er hierin ook al een aantal leuke momenten geweest. Maar welke momenten dat zijn, lees je volgende maand 😉 Tot de volgende!

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.