Sausjes en spreads

Zelfgemaakte vegan pompoenpuree

Ik kan niet zeggen dat oranje mijn favoriete kleur is, maar ik kan niet om het feit heendraaien dat ik dolgelukkig wordt als ik de eerste pompoenen weer zie in de herfst. Eén van de redenen dat ik blij word van pompoenen, is omdat je er zó veel mee kan. Roosteren, bakken of in drankjes verwerken. Niets is te gek, maar bij veel van deze gerechten in pompoenpuree essentieel. Daarom deel ik vandaag het basis recept voor deze zelfgemaakte vegan pompoenpuree.

Zoals je hoogstwaarschijnlijk weet, ga ik tegenwoordig iedere vrijdag naar Starbucks om de schoolweek af te sluiten. En momenteel is mijn favoriete drankje weer verkrijgbaar: de pumpkin spiced latte. Heerlijk vind ik deze! Dit jaar wist ik dan ook zeker dat ik deze eens zelf moest maken. Tegelijkertijd stonden er nog meer recepten op mijn to-bake lijstje. Naast de pumpkin spiced latte, wilde ik bijvoorbeeld ook graag pumpkin spiced baked oats maken. Een goede voorraad pompoenpuree kwam dus goed van pas.

Daarom nam ik bij mijn afgelopen bezoek aan Dirk Supermarkten een zak pompoenblokjes mee. Omdat ik met Dirk Supermarkten samenwerk, kwam dit goed van pas, maar ook andere supermarkten hebben in de herfst pompoenblokjes in het assortiment. En het fijne is dat die blokjes het enige zijn wat je nodig hebt voor dit recept. Ja, echt waar! Het is een kwestie van de blokjes pompoen koken en vervolgens pureren in een keukenmachine, blender of met een staafmixer. Makkelijker kan haast niet toch? Maak hem dus vast, zodat je de lekkere recepten die nog komen gaan direct uit kunt proberen 😉

Wat heb je nodig?
  • 400 gram pompoenblokjes / 1 middelgrote pompoen
  • Water
Wat moet je doen?
  • Sla deze stap over als je voorgesneden pompoenblokjes gebruikt. Gebruik je een hele pompoen? Schil deze dan, snijd hem doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen verder in blokjes van zo’n 3 centimeter.
  • Doe de pompoenblokjes in een pan met ruim water en breng aan de kook. Kook de pompoen tot deze zo gaar zijn dat de stukjes bijna uit elkaar vallen als je er een vork in prikt. Dit duurt zo’n 5-10 minuten.
  • Giet de pompoenblokjes af in een vergiet en laat even afkoelen.
  • Pureer de pompoen in een keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
  • Laat de puree verder afkoelen en bewaar hem in een afgesloten bakje in de koelkast.

Je kunt de pompoenpuree afgesloten voor 5-6 dagen bewaren.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.