Diner,  Lunch,  Voorgerechten

Vegan pastinaak-champignonsoep

Het wordt weer volop soepenweer! Al moet ik zeggen dat het voor mij altijd weer voor soep is, ik ben er dol op. Ik probeer dan ook graag nieuwe soepen uit. En heel soms klinken combinaties dan wat gek, maar pakken ze erg goed uit. Net zoals bij deze vegan pastinaak-champignonsoep.

Aan het begin van deze maand mocht ik een nieuwe themabox bij supermarkt Dirk van den Broek, waar ik sinds juni dit jaar mee samenwerk, ophalen. Deze box was weer goed gevuld met verschillende, herfstige producten. Met veel van deze ingrediënten wist ik direct wat ik zou gaan maken. Heel zielig bleven de champignons en pastinaak een beetje over. Na het een en ander uit te hebben gezocht, bleek dat deze twee groenten ook prima samengaan en dus besloot ik er een lekkere, simpele soep mee te maken.

Misschien haal jij al regelmatig pastinaak in huis en misschien ken je het nog niet. Dat laatste is niks verkeerds, want pastinaak wordt tot de categorie ‘vergeten groenten’ gerekend. Pastinaak is familie van de wortel en heeft hier ook haar zoetere smaak aan te danken. Ook proef je in de groente iets van knolselderij terug. En alsof het nog niet uitgebreid genoeg was: pastinaak kun je zowel in winterse gerechten als in frissere gerechten gebruiken. Vanaf nu behoort die pastinaak bij jullie thuis dus niet meer op de lijst met vergeten groenten en gaan kunnen jullie er lekker mee gaan experimenteren. Tip: begin bij deze heerlijke vegan soep 😉

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 400 gram pastinaak
 • 200 gram gemengde champignons
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 4 takjes verse tijm
 • 1 bouillonblokje
 • 1 liter water
 • Peper
Wat moet je doen?
 • Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui grof en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
 • Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook glazig.
 • Voeg de pastinaak en champignon toe en bak deze voor 2 minuten mee.
 • Voeg 1 liter water, samen met het bouillonblokje, toe aan de pan en breng aan de kook.
 • Laat de soep voor 15 minuten op laag vuur koken.
 • Haal de soep van het vuur en voeg de tijm toe.
 • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
 • Breng op smaak met peper en serveer met eventueel wat brood.

Ben jij net zo dol op soep als ik? Probeer dan eens mijn favoriete vegan romige broccolisoep of ga voor een altijd goede tomatensoep.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.