Ontbijt

Gezonde carrot cake oats

Sinterklaas is weer in het land en pakjesavond komt dichterbij. Dat bekent dat we steeds meer wortels in huis hebben om Amerigo te verwennen. Mag ik je één tip geven? Bewaar stiekem een wortel voor jezelf zodat je deze heerlijke gezonde carrot cake oats voor jezelf kunt maken.

Ik ben geen grote liefhebber van taart, maar als er een taartje is die ik wel lekker vind, is dat worteltaart. Eerder maakte ik al een gezondere carrot cake, maar wist je dat je van deze taart ook een ontbijtje kan maken? Carrot cake oats klinkt misschien wat gek, maar het is oh zo lekker! Net zoals bij de worteltaart, proef je de wortelsmaak eigenlijk niet. De wortel zorgt alleen voor een zoetere smaak. En, een kleine portie groente om je dag mee te beginnen, handig! Dat maakt dit havermoutontbijt nog voedzamer.

Verder is het hartstikke makkelijk om dit lekkere ontbijtje voor jezelf te maken. Het is een kwestie van alles in de pan doen, aan de kook brengen, even laten koken en aftoppen. Hierbij kun je het ontbijt gemakkelijk vegan maken door agave siroop te gebruikten in plaats van honing. Ook is het heel lekker om als laatst een eetlepel pindakaas, yoghurt/kwark of wat bessen over de carrot cake oats te verdelen. Eén ding is zeker: Amerigo zal het niet erg vinden dat je een van zijn wortelen gebruikt 😉

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
 • 40 gram havermout
 • 35 gram geraspte wortel
 • 200 milliliter (plantaardige) melk
 • 1 eetlepel rozijnen
 • Handje walnoten
 • 1 theelepel honing
 • 1 theelepel koekkruiden/kaneel
 • Optioneel: 1 theelepel vanille aroma, yoghurt & bessen
Wat moet je doen?
 • Rasp eventueel de wortel en hak de walnoten fijn.
 • Doe de havermout, wortel, rozijnen, koekkruiden en melk in een pannetje en breng deze aan de kook.
 • Zet het vuur wat lager, voeg de honing en vanille aroma toe en laat de havermout door koken. Blijf goed doorroeren, zodat de havermout niet aan kookt.
 • Roer de gehakte walnoten door de havermout.
 • Giet de havermout in een schaaltje en maak de carrot cake oats eventueel af met wat yoghurt/pindakaas, bessen en walnoten.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.