Mind,  Overig

7x self-care kerstcadeaus

Cadeaus kopen, ik weet als geen ander hoe lastig het is. Ik vind het altijd fijn als iemand vroeg van te voren zijn/haar verjaardag aankondigt, zodat ik de lang de tijd heb om na te denken over een cadeau of het juiste cadeau tegen het lijf te lopen. Maar met kerst kom ik er maar zelden gemakkelijk uit. Mijn ouders hebben de afgelopen jaren vaak een zelfde soort cadeau gekregen: mannelijke verzorgingsproducten voor mijn vader, sieraden voor mijn moeder. Gelukkig heb ik dit jaar iets heel anders en ik snap goed dat jij jouw familie en vrienden ook met iets origineels wil verrassen. Daarom deel ik vandaag 7x self-care kerstcadeaus die leuk zijn om te geven én te ontvangen.

Vorig jaar deelde ik al een uitgebreide blog met lifestyle kerstcadeau inspiratie. Dit jaar heb ik voor deze inspiratie het thema self-care aangehouden. Dit thema staat binnen de content die ik maak voor It’s about health natuurlijk centraal. We vergeten soms hoe belangrijk het is om tijd met onszelf te besteden of om iets te doen wat ervoor zorgt dat we aan het drukke leven kunnen ontsnappen. De cadeaus hieronder kun jij vragen voor de feestdagen of aan iemand geven. Je krijgt of geeft hiermee direct een gezond ontspanmomentje. Genieten!

1. Adventskalender

Hoe dichter we naar het eind van het jaar komen, hoe meer adventskalenders er in de etalages te zien zijn. Maar, wie zegt dat het uitpakken van een adventskalender niet leuk is in januari? Dit jaar heb ik de adventskalender van The Body Shop mogen ontvangen, hiermee heb ik iedere dag (en vele dagen hierna) een self-care momentje. Andere leuke adventskalenders zijn van Rituals, Lindt Chocolade, My Jewellery of MyMuesli.

2. Journal

Een manier om alles uit jezelf of je dag te halen, is door te reflecteren. Journals zijn een perfecte manier om stil te staan bij dagelijkse successen, minpuntjes, intenties etc. Hoe gek het misschien ook klinkt, maar door je gedachten op te schrijven, kun je je zo’n ander mens voelen. Journals die ik erg fijn vindt zijn de Vertellis Chapters, de Wake up to Grow Journal of het 6 minuten dagboek.

3. Boek/E-reader
Met een journal heb je dagelijks een moment voor jezelf.

Je kunt zelf schrijven, zoals bij een journal, maar je kunt jezelf ook heerlijk in geschreven woorden verliezen. Boeken doen het altijd goed. Iedereen heeft interesses waar boeken over geschreven zijn. Fictie boeken zijn een ideale manier om te ontspannen, non-fictie boeken helpen daar vaak wat minder bij, maar kunnen iemand wel helpen bij het ontwikkelen van een gezondere of gelukkigere versie van zichzelf. Kijk goed wat past. Een non-fictie boek die ik kan aanraden is De Geluksroute van Anne de Jong.

4. Gezelschapsspel

In een tijd waarin het lijkt alsof we niet veel gezelligheid kunnen/mogen beleven, bieden gezelschapsspellen een uitkomst. Hiermee vergeten we wat er rondom ons heen speelt en hebben we plezier met onze familie of een klein clubje vrienden. Je kunt denken aan kaartspellen, zoals het vragenkaartspel feestdag-editie van Vertellis. Of een bordspel, waarvan 30 seconds en Monopoly mijn grote favorieten zijn.

5. Self-care pakket
Dit soort pakketten zijn leuk om te geven én te krijgen!

Wil je iemand liever een ontspanmomentje in zijn/haar eentje geven? Geef diegene dan een pakket gevuld met iets van zijn/haar interesse. Zo kun je leuke thee- of koffiepakketten samenstellen of een DIY-spa pakket. Winkels waar je goed terecht kunt voor het samenstellen van dit soort pakketten, zijn Xenos, Hema en Dille en Kamille. Je kunt deze boxen ook kant-en-klaar kopen. Zo heeft Jouwbox een box vol producten voor een gezonde en gelukkige leefstijl.

6. Workout essentials

Nu de sportscholen weer meer beperkingen hebben, kan het erg leuk zijn om iemand te motiveren om thuis door te blijven sporten. Dit kun je doen door iemand te verrassen met handige workout gadgets. Zo zou je handige gewichten, resistance banden of een nieuwe sportmat kunnen geven. Kunnen de workouts naar een hoger level? Denk dan aan een springtouw van Smart Rope die alles bijhoudt in een app of een sporthorloge.

7. High tea/wine/beer/choc

Als laatst gaan we weer terug naar het samen genieten. Neem je dierbare(n) overdag mee naar een gezellig tentje in een leuke stad en klets lekker bij. Doe dit onder het genot van, bijvoorbeeld, een High tea, High wine of High beer. Houden jullie beide van chocola? Bij Chocolate Company kun je een High choc doen. Wat is een beter self-care momentje dan bijkletsen met iemand die belangrijk voor je is én genieten van de lekkerste hapjes en drankjes?

En? Ben je eruit wat jij dit jaar onder de kerstboom legt of wat jij graag wil uitpakken deze kerst? Mooi! Ik hoop dat je geniet van het momentje voor jezelf en in de laatste dagen van dit jaar kunt opladen voor 2022. Laat me vooral weten welke cadeaus jij dit jaar geeft/vraagt!

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.