Voorgerechten

Garnalencocktail met mandarijn en komkommer

Het is een échte klassieker, die garnalencocktail. Wij Nederlanders eten het maar al te graag met de feestdagen. Het liefst met whiskey-cocktailsaus en een handje sla. En ik zou liegen als ik zelf niet met deze tijdloze trend mee doe. Hier thuis is deze garnalencocktail met mandarijn en komkommer een grote favoriet.

Maar, loop je in de supermarkt naar het vis schap, kom je voor een lastige keuze te staan: welke garnalen neem je mee? Thuis gaat de ‘strijd’ altijd tussen Hollandse garnalen of cocktail garnalen. Gelukkig was ik degene die deze garnalencocktail ging bereiden en mocht ik kiezen. Persoonlijk ben ik meer fan van de cocktail garnalen en nam ik deze mee. Daarbij nam ik, volgens de etiquette ( 😉 ), sla en cocktailsaus mee. Verder koos ik ervoor om de salade af te maken met mandarijn en komkommer. Deze twee ingrediënten gaan namelijk heel goed samen met de garnalen.

Na het doen van de boodschappen is het tijd voor het bereiden van de cocktail. En ook hier snap ik waarom de garnalencocktail een favoriet is, het staat namelijk zo op tafel. Bovendien ziet het er altijd feestelijk uit. Wil je toch iets anders als voorgerecht dit jaar? Deze zalmcarpaccio of pompoensoep zijn ook een perfecte start van je kerstdiner. Of kies voor een kerstkranssalade. Bij ons staat het voorgerecht in ieder geval al vast en hieronder vertel ik je hoe makkelijk het is om die te maken.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 200 gram cocktail/Hollandse garnalen
 • 4 handjes sla (zoals ijsbergsla, kropsla of veldsla)
 • 1 mandarijn
 • ¼ komkommer
 • 8 volle theelepels cocktailsaus
 • Snuf paprikapoeder
 • Snuf peper
Wat moet je doen?
 • Spoel de garnalen af in een vergiet en laat uitlekken.
 • Pel de mandarijn, haal de partjes uiteen en snijd ieder partje door de helft. Snijd de komkommer in blokjes.
 • Leg in ieder glaasje een handje sla. Verdeel de komkommer en stukjes mandarijn over de vier glaasjes.
 • Verdeel over ieder glaasje 50 gram garnalen en twee theelepels cocktailsaus.
 • Maak de garnalen cocktails af met een snuf paprikapoeder en peper.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.