Sport

Review sportschoen Puma Magnify Nitro SP

Ik mag dan wel een paar jaar geleden gestopt zijn met hardlopen, van hardloop/sportschoenen heb ik er een aantal in de kast staan. Dat moet natuurlijk ook wel, want met mijn outdoor bootcamp- en crossfit trainingen en het powerwalken, zijn goede schoenen essentieel. Maar vandaag beantwoord ik één vraag: hoe goed zijn de Puma sportschoenen die ik vorige maand van RunningDirect ontving? Je leest het in deze review over de Puma Magnify Nitro SP sportschoen.

RunningDirect

RunningDirect, onderdeel van Passa Sports, is dé plek om al jouw hardloopbenodigdheden te vinden. Van schoenen en kleding tot accessoires en voeding. Door de vele specialisten binnen het bedrijf kun je er altijd terecht voor vragen en adviezen. Bovendien doet de webshop er alles aan om een breed assortiment van de nieuwste collecties te bieden. RunningDirect weet namelijk dat iedereen uniek is en dat bij ieder niveau, karakter, lichaam en manier van lopen een ander materiaal past. Hun doel? Zorgen dat wij het beste uit onszelf halen. Kijk, dat moeten we hebben!

De beloftes van de schoen

En het beste uit jezelf halen, dat kan volgens RunningDirect met de Puma Magnify Nitro SP. De schoen belooft je run naar een hoger niveau te brengen door de maximale demping en het maximale comfort. Zo zit er een dik stuk Nitro Foam in (voor respons en demping) en een extra ProFoam (directe demping) in de tussenzool. Bovendien zorgt de duurzame Pumagrip op de buitenzool ervoor dat je veel grip hebt op verschillende ondergronden. Daarnaast heeft deze lage sportschoen een bovenkant van mesh die een cooling technologie bevat. Dit zorgt ervoor dat de schoenen je voeten koel blijven houden tijdens je training. Ook wordt er comfort gecreëerd door de nieuwe voorgevormde hieltechnologie van Puma. Als laatst bestaan de schoenen voor een vrij grote hoeveelheid uit rubber om zo duurzaam mogelijk te kunnen sporten.

Mijn pluspunten
Wat zijn ze tof éh, die Puma’s!

Het moment van de waarheid: komt deze schoen van Puma haar beloftes na? Na een aantal weken gelopen te hebben met mijn Puma’s heb ik heel wat pluspunten ontdekt. Allereerst is de demping volledig als belooft. Ik heb nog nooit een schoen gehad met zo veel en zo’n fijne demping. De stappen en bewegingen lijken vanzelf te gaan. Waar ik in de meeste sportschoenen de neiging heb om ‘stampend’ te lopen, wikkel ik in deze schoenen mijn volledige voet af. Dit zorgt ervoor dat ik een stuk minder last heb van mijn knieën. Powerwalken, hardlopen, springen, het geeft allemaal minder belasting als ik deze schoenen draag. De maximale demping wordt dus zeker waargemaakt.

Qua comfort ben ik ook helemaal tevreden. Ik heb van mezelf vrij smalle voeten, maar deze schoenen zitten precies goed. Ook zijn ze volledig ‘true to size’. Ik heb maat 41, maar zit altijd te klungelen met het vinden van de juiste sportschoenmaat. De Puma’s vallen precies zoals je van een maat 41, of je eigen maat, verwacht. Helaas kan ik nog niet veel zeggen over de cooling technologie van de schoen, het is immers nog geen 30 °C geweest. Wel merk ik dat de schoenen mijn voeten ook warm kunnen houden gedurende de koudere dagen. Op die koude dagen dat we te maken hebben van een natte, gladdere ondergrond, voel ik dat ik grip houd. Dit is te danken aan de groene Pumagrip laag en geeft een veilig gevoel.

Verder vind ik het super dat Puma rekening houdt met duurzaamheid bij het ontwikkelen van deze sportschoen. Tel daar het mooie, unieke uiterlijk van de schoen bij op en mijn lijstje met pluspunten is compleet.

Mijn minpunten

Na mijn positieve punten van hierboven vraag je je vast af of ik überhaupt minpunten heb kunnen ontdekken. Om eerlijk te zijn niet, ik ben echt zó blij met deze schoenen. Toch kan ik niet los komen van mijn voorkeur voor zwarte sportschoenen. Niet dat ik zwarte sportschoenen perse mooier vind, maar omdat ik het zonde vind dat witte sportschoenen zo snel vies worden. Het liefst zou ik in de winter bij natte, vieze straten en paden een paar zwarte schoenen dragen, zodat ik in de zomer als het droog en zonnig is in deze mooie schoenen kan sporten.

Een aanrader?

Het zal je niet verbazen dat ik de Puma Magnify Nitro SP schoenen van RunningDirect volledig kan aanraden. De witte kleur kan niet op tegen het mooie design, de fijne fitting en comfort en de geweldige demping van de schoen. Ik heb nog nooit sportschoenen gehad waar ik zonder extra zolen zo fijn en vrij van kniepijn in kon lopen. Mocht je de schoenen ook willen aanschaffen, raad ik je aan om je eigen maat te bestellen. Deze Puma’s vallen namelijk precies goed (let wel op: dit kan bij jou natuurlijk anders zijn).

Bijpassende outfit
Ik ben verliefd op deze outfit!

Oké, er is nog één pluspunt die ik aan het eind van deze review wil delen: de bijpassende outfit. Puma heeft een volledige outfit, in stijl van de Puma Magnify Nitro SP schoenen, uitgebracht. Ook deze set mocht ik van RunningDirect ontvangen en wat ben ik er blij mee. De sportlegging bevat veel zakken (zowel aan de zijkant, achterkant als binnenkant van de broek), is gemaakt van een fijne stof, heeft een high-waist pasvorm en is voorzien van reflecterende details zodat je op ieder moment van de dag goed zichtbaar bent. De bijbehorende sporttop is van dezelfde stof gemaakt en heeft een mooi, klein detail op de rug. Bovendien is de sporttop lang, zodat je niet het gevoel hebt alsof je er te bloot bij loopt. Ik ben fan en ik kan niet wachten om meer rondjes te powerwalken in deze toffe outfit!

Heb je vragen over de Puma Maginfy Nitro SP’s? Stel deze dan gerust! Misschien loop jij binnenkort net zo fijn als mij 😉

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.