Nagerecht,  Snacks/tussendoortjes

Chocolade kerstbomen op pepsels

Met nog acht dagen tot kerst beginnen we aardig in de stemming te komen. Iedereen is druk met het samenstellen van kerstmenu’s, het kopen van cadeaus en het feestelijk maken van het huis. Om er ook voor te zorgen dat het een feestje op tafel is gedurende de kerst, leek het me leuk om eens iets heel anders te delen dat jullie van mij gewend zijn. Maar geloof me, deze chocolade kerstbomen op pepsels zijn dé snack die je aan jouw gasten wil geven of waar jij je kerstdessert leuker mee wil maken.

Ik denk dat december de maand is waarin de meeste chocola wordt gegeten. Eerst de chocolade rondom Sinterklaas, vervolgens de chocolade rondom Kerst. Hartstikke lekker allemaal, maar we zien eigen al een aantal jaren hetzelfde in de schappen van de supermarkten liggen. Dat is een beetje jammer als je het mij vraagt. Vooral gezien kerst er dit jaar opnieuw anders uitziet dan we graag willen, kunnen we wel iets originelers gebruiken. De hartige kerstboompizza met pesto die ik vorig jaar maakte, was dan ook een bron van inspiratie voor deze zoete kerstbomen.

Persoonlijk ben ik dol op zoute pepsels en pure chocola. Oh, en ik ben ook dol op de combinatie van beide. Het bittere van de pure chocola gaat onwijs goed met het zoute van de pepsels. De cupcake- en taartversiering zorgt voor een derde smaak: zoet. Het is echt lekker! Bovendien kun je helemaal zelf kiezen welke chocola je voor de kerstbomen wil gebruiken. Ook kun je variëren, bijvoorbeeld met wit en melk chocola. Qua versiering kun je ook meer gebruiken dan de rode cupcake versiering die ik gebruikte. Bestrooi je kerstbomen bijvoorbeeld met kokos voor een sneeuweffect, gehakte nootjes of hagelslag. Kortom: niet alleen het eten van deze kerstbomen is leuk, het maken van de chocolade kerstbomen is ook echt een feestje.

Wat heb je nodig voor 10 chocolade kerstbomen?
  • 10 pepsels
  • 100 gram chocola naar keuze (ik gebruikte 79% puur)
  • 1 theelepel kokosolie
  • Cupcake/taart versiering (zoals van Dr. Oetker)
Wat moet je doen?
  • Smelt de pure chocola met een theelepel kokosolie au bain marie. Blijf goed doorroeren zodat de chocola niet aanbrandt.
  • Bekleed ondertussen een ovenplaat met bakpapier en verdeel hier de 10 pepsels, met genoeg ruimte ertussen, over de plaat.
  • Maak nu met een lepel de chocolade kerstbomen. Begin met het verdelen van de chocola aan de bovenkant van de ‘kerstboom’ en werk naar beneden. Maak de slierten chocola steeds groter naarmate je naar beneden werkt. Hierdoor krijg je een kerstboomvorm.
  • Maak de chocolade kerstbomen direct af met de cupcake/taart versiering. Je kunt er zo veel overheen strooien als je wil.
  • Zet de ovenplaat op een koude plek (eventueel in de koelkast als dit past) en laat de chocola hard worden.
  • Serveer de chocolade kerstbomen direct of bewaar ze tot twee dagen in een afgesloten bak in de koelkast.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.