Diner,  Drankjes,  Lunch,  Ontbijt,  Recepten,  Snacks/tussendoortjes

10x winterse recepten

21 december 2021, het is dé dag dat dit jaar officieel de winter begint. Het blijft gek dat we vaak het gevoel hebben alsof de winter al in volle gang is, maar we zullen het met nog drie andere koude maanden moeten doen. Gelukkig kun je die zo comfortabel maken als je zelf wilt door bijvoorbeeld de keuken in te duiken voor lekkere gerechten. Om je daar wat inspiratie voor te geven, deel ik vandaag 10x winterse recepten. Winterdagen waren nog nooit zo fijn!

Het lijstje hieronder bevat voor ieder moment van de dag een recept. Ontbijt, lunch, diner of snack, het maakt niks uit! Vooral tijdens de winterdagen waarop we veel binnen zitten en dit jaar helaas opnieuw in lockdown zijn, is het belangrijk om gezond te blijven eten. Hopelijk vindt je hier iets lekkers om gezond eten leuk te houden voor jezelf.

1.  Appel-peren crumble

Laten we beginnen bij de ontbijtjes. Crumbles zijn dé manier om een koude dag te starten. Dit warme ontbijtje is als een knuffel die uit de oven komt. Bovendien is deze appel-peren crumble een stuk gezonder dan de meeste andere crumbles en toch erg voedzaam.

2. Kwark met gebakken appel

Geen fan van een (volledig) warm ontbijt? Maak dan dit ontbijt met gebakken appel. De kwark maakt de start van je dag fris, maar de gebakken appel en de kaneel zorgen ervoor dat je in stijl van de winter blijft. Genieten!

3. Worteltaart havermout

Waarom zou je alleen fruit bij je ontbijt gebruiken? Groenten kan net zo lekker zijn! Deze gezonde carrot cake oats zijn een lekkere, warme manier om je dag voedzaam te beginnen. Tel daar de portie groenten die je hiermee binnenkrijgt bij op en je snapt dat dit een ideale maaltijd is.

4. Boerenkoolsalade met peulvruchten

Zeg je winter, dan zeg ik: boerenkool! Ik ben dol op deze typisch Hollandse groenten. Tegenwoordig gebruik ik hem niet alleen meer voor mijn stamppotten, maar tover ik deze groenten ook om tot een lekkere basis van mijn salade. Hallo vullende lunch!

5. Pompoensoep

Een andere groenten die we veel zien in de herst en winter is de pompoen. Een recept met deze heerlijke, oranje held, mag dan ook niet ontbreken in dit lijstje. Ik ben een enorme fan van pompoensoep en dan vooral deze frissere variant met wortel. Serveer er eventueel een broodje of de salade van hierboven bij.

6. Koolraab-mosterdsoep

Nog een soep, omdat ik daar zo van hou. Deze koolraap-mosterdsoep ontdekte ik toen we te veel gekookte koolraap overhadden en ik het zonde vond om dit weg te gooien. Gelukkig besloot ik die left-overs te veranderen in deze topper van een soep. Het is hier thuis een favoriet!

7. Chili met vegetarische balletjes

Eenpansgerechten, wat zijn ze handig! Chili is een voedzame, licht pittige maaltijd waarvan je lichaam genoeg energie en warmte krijgt om je dag mee af te sluiten. Van deze chili met vegetarische balletjes loopt het water me al in de mond als ik eraan denk…

8. Vegan pasta carbonara

Gerechten met room zijn gewild in de winter. Begrijpelijk, maar helaas zijn ze snel al minder gezond. Gelukkig is het mogelijk om alles in een gezonder (en duurzamer) jasje te steken. Dat dat bij deze vegan pasta carbonara zó goed uitpakte, had ik echter van te voren niet verwacht.

9. Warme chocolademelk

Is het tijd voor een pauze of zit je lekker onder de deken een film te kijken? Warme chocolademelk met marshmallows maakt het altijd aangenamer! Ik kan daar af en toe zo’n zin in hebben.

10. Bounty bliss balls

Van chocola lijken we in de wintermaanden niet genoeg te krijgen, begrijpelijk! Maar om chocola te snacken tijdens je werk/schooldag is natuurlijk niet voedzaam. Deze bliss balss met bountysmaak zijn dat gelukkig wel. Binnen een handomdraai heb je voor een paar dagen een heerlijke snack.

Heb je een lekker recept gevonden? Mooi, dan is mijn missie geslaagd! Vergeet je niet jouw creatie te delen via Facebook/Instagram en @its.about.health erin te taggen?

Blijf goed voor jezelf zorgen deze winter en blijf positief tijdens de lockdown.

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.