Nagerecht

Dessert met yoghurt en Licor 43

Desserts bedenken wanneer er gasten komen eten blijf ik lastig vinden. Je wil niet dat het tegenvalt, maar je wil ook zeker weten dat iedereen het lekker vindt. Herkenbaar? Dan heb ik eindelijk hét nagerecht gevonden die iedere gast geweldig gaat vinden: een dessert met yoghurt en Licor 43!

Wist je dat Licor 43 uit 43 geheime ingrediënten bestaat?

Vorige week kreeg ik een pakket van Zuivelhoeve binnen met hun nieuwste smaak Boer’n yoghurt. Je raad het al, deze yoghurt is geïnspireerd door Licor 43. Toen ik hiervan hoorde, werd ik direct benieuwd. Ik hou namelijk op z’n tijd wel van Licor 43, vooral wanneer deze in een Spaanse barraquito zit. Maar de smaak van Licor 43 door je yoghurt? Wat moest ik me daar bij voorstellen? Dat de originele Licor 43  in de yoghurt zou zitten, had ik niet gedacht. Licor 43 is namelijk een eeuwenoud recept uit Spanje met 43 geheime ingrediënten. Bij Zuivelhoeve hebben ze er alles aangedaan om de smaak van deze bekende likeur na te maken en wat zijn ze daar goed in geslaagd. Deze yoghurt is verrassend lekker!

En alsof deze nieuwste Boer’n yoghurt van Zuivelhoeve niet voldoende is, heb ik het toetje tot een heus dessert gemaakt. Wel op een simpele manier natuurlijk, want de yoghurt is al speciaal genoeg. Nee, om dit dessert te maken heb je maar drie andere ingrediënten nodig: granaatappel, granola of muesli en pure chocola. De granola zorgt voor een lekkere bite in de yoghurt en het lichtzurige van de granaatappel gaat goed met het zoete van de Licor 43 siroop. De chocola? Dat is gewoon een finishing touch die het dessert afmaakt tot een heerlijke mix van smaken. Ik kan niks anders meer zeggen, het is echt een kwestie van proberen! Je kunt de Boer’n yoghurt geïnspireerd door Licor 43 bij bijna alle supermarkten kopen.*

Wat heb je nodig voor 4 personen?
Wat moet je doen?
  • Hak de pure chocola grof.
  • Verdeel over ieder glaasje een eetlepel Boer’n yoghurt. Schep dan wat dieper en verdeel over ieder glaasje een eetlepel Boer’n yoghurt met de Licor 43 siroop.
  • Strooi over ieder glaasje een eetlepel granola/muesli.
  • Maak de desserts af met de gehakte pure chocola.

*Let op: geen 18 = geen alcohol.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.