Overig

Mijn mooiste momenten van 2021

Ik kan niet geloven dat ik dit ga zeggen, maar de laatste dag van het jaar is aangebroken. Het is opnieuw voorbij gevlogen en hoewel ik eigenlijk niet meer weet wat ik in de eerste maanden van dit jaar heb gedaan, wil ik natuurlijk wel met jullie terugblikken op 2021. Er zijn namelijk weer een heleboel dingen gebeurd dit jaar en gelukkig waren dit vooral fijne dingen. Daarom heb ik in deze laatste blog van het jaar mijn mooiste momenten van 2021 verzameld.

Ik moet eerlijk toegeven dat het lastig was om niet té veel mooie momenten van het jaar in deze blog te stoppen. 2021 was, ondanks de coronasituatie, een geweldig jaar waar ik met een grote glimlach op terug kan kijken. Bij sommige momenten die ik hieronder benoem, geef ik dan ook stiekem iets weg van andere fijne momenten. Don’t blame me 😉 Bovendien staat alles op willekeurige volgorde. Ik ben benieuwd welke momenten jij je nog kunt herinneren.

1.  De fietsvakantie

Oké, als ik toch één gebeurtenis bovenaan moet zetten, kan dat niks anders zijn dan de fietsvakantie. Mijn vader en ik hadden al een tijdje het idee om een fietsvakantie door Nederland te organiseren en nu we in de zomer van dit jaar niet het risico wilde lopen op een geannuleerde zomervakantie, was dat het goede moment. Nu moet ik wel zeggen dat ik op de fiets zat en mijn vader op de scooter, maar wat was het fantastisch! Zowel fysiek als mentaal werd ik uitgedaagd. Waar ik mijzelf eerst vertelde dat ik een rit van 100 kilometer in moest plannen, fietste ik opeens in één week drie ritten van 100 kilometer. Van te voren had ik niet gedacht dat mijn lichaam dat aan zou kunnen. Dat was nog niet alles, we fietste namelijk ook een aantal keren door de stromende regen. Ondanks de regen heb ik van ieder moment genoten en ben ik heel dankbaar dat ik dit met mijn vader heb kunnen doen. Zonder zijn positiviteit, nuchtere blik en ervaring met regenbuien (hij is expert), had ik het een stuk lastiger gehad. Hopelijk kunnen we dit volgend jaar nog eens doen.

2. Fietsen voor Leontienhuis
Wat een bedrag heeft deze Charite Ride opgeleverd voor het Leontienhuis!

Naast de fietsvakantie was er nog een ander mooi moment die ik op mijn racefiets beleefde. Eind september fietste ik namelijk, samen met Veerle van @veerlelogghe_com, 125 kilomter voor stichting Leontienhuis. Door mijn eetstoornis verleden voelde ik me direct aangetrokken om met deze Charity Ride mee te doen. Wat ze bij het Leontienhuis doen is zo goed en ik weet zeker dat veel jongens en meiden daar de hulp krijgen die ze verdienen en nodig hebben. Het was voor Veerle en mij de langste rit die we ooit hadden gemaakt en op een gegeven moment waren we aan het afzien, maar wat ben ik blij dat we hem uit hebben gefietst. Met alle deelnemers haalden we zelfs €143.000 op voor het Leontienhuis, magisch!

3. Naar Tenerife

Dan een ander mooi moment. Na 1,5 jaar ging ik weer terug naar de plek waar ik in 2019 stage liep: Tenerife. Sinds mijn terugkomst van deze stage in februari 2020 kon ik niet wachten om weer in het vliegtuig te stappen naar dit fijne eiland. Tenerife heeft een speciale plek in mijn hart en het was heel leuk om alles weer eens te zien. Samen met mijn ouders genoten we van zonnige dagen in november, bezochten we leuke plekken op het eiland, aten we veel lekkers en namen we de tijd om uit te rusten. Ik ben ervan overtuigd dat deze paar dagen aan het einde van het jaar ervoor hebben gezorgd dat ik deze winter geen last had van een winterdip. Ook dit is dus voor herhaling vatbaar.

4. Veel kleine vakanties
Genieten tijdens de vele kleine vakanties!

Tenerife is niet de enige plek die ik heb bezocht dit jaar. Nooit eerder ging ik zo veel dagen weg of op vakantie als in 2021 en door al deze kleine tripjes voelde ik me vrijer dan ooit. Natuurlijk waren de meeste tripjes wel in Nederland, omdat het buitenland niet altijd mogelijk was door Corona, maar dit heeft ervoor gezorgd dat ik Nederland beter ontdekt heb en meer ben gaan waarderen. Zo ging ik voor het eerst naar Den Haag, Haarlem en Leiden. Ook ging ik samen met mijn moeder naar een B&B in Overijssel, probeerde ik met Marisa een nieuw hotel in Rotterdam en vloog ik naar een goede vriendin in Milaan die daar zat voor haar werk. Je kunt me met maar weinig dingen gelukkiger maken dan het ontdekken van nieuwe plekken op deze aarde.

5. Inschrijving KVK

Laten we teruggaan naar het begin van het jaar. 19 maart was de dag waarop ik It’s about health als bedrijf bij de KVK inschreef. Dit vond ik een spannende beslissing, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik deze stap heb gezet. Dit jaar heb ik namelijk veel toffe samenwerkingen met bedrijven gehad en mocht ik naar twee persevents. Ik realiseer me al te goed dat jullie dit allemaal mogelijk maken en daar ben ik jullie onwijs dankbaar voor! Ik kan niet wachten om jullie volgend jaar nog meer te inspireren.

6. Leuke banen
Naast mijn KVK-inschrijving, zat ik natuurlijk niet stil.

Ondanks er flink wat werkuren in It’s about health hebben gezeten dit jaar, zou ik mezelf niet zijn geweest als ik er niets anders bij deed. Tot april dit jaar had ik een bijbaan als student assistent op de hogeschool waar ik studeer. Deze baan daagde me iedere week uit en is iets waarvan ik veel heb geleerd en waardoor ik mijzelf veel heb ontwikkeld. In de maanden na april lag de focus op It’s about health en het geven van veel trainingen. In augustus begon het echter weer te prikkelen om er een andere bijbaan bij te zoeken. Ik was het vele online zijn voor mijn blog simpel gezegd zat en besloot te solliciteren bij Anne&Max in Arnhem. Sinds oktober ga ik daar wekelijks met veel plezier heen voor een gezellige dag (offline) werken.

7. Het Songfestival

Het laatste mooie moment die een plekje in deze blog verdient, is het Eurovisie Songfestival. Van kinds af aan ben ik al een échte Songfestivalliefhebber en het bijwonen van een show stond dus hoog op mijn bucketlist. Omdat het Songfestival dit jaar in Nederland plaatsvond, wist ik dat dit mijn kans was. Wonder boven wonder kwamen een vriend en ik door de wachtrij voor tickets en konden we naar de eerste halve live finale. Het was zo leuk om dit grote event eens mee te maken en bekende sterren van dichtbij te zien. Misschien moet ik ook maar vast plannen maken voor Turijn 2022… 😉

Thank you!

Zoals je leest heb ik een jaar gehad met een hele boel mooie momenten. Maar, ik kan de blog niet afsluiten voordat ik jullie en alle anderen die dit jaar speciaal hebben gemaakt, te bedanken. Jullie steun, dagelijkse berichten en gezelligheid doet me zo veel goeds! Samen houden we ons dagelijks gezond op het gebied van voeding, sport en mindset en blijven we lekker positief. Bedankt daarvoor!

Heb jij een mooiste moment van 2021?

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.