Diner

Geroosterde pompoen met rode ui

Heb jij als goede voornemen om meer groente te eten dit jaar? Dan ben je hier aan het goede adres. Het eerste recept van 2022 staat namelijk in het teken van: groente! Dit recept voor geroosterde pompoen met rode ui maakt het een stuk makkelijker, leuker en lekkerder om groente te eten dit jaar.

Het kan best zijn dat je geen pompoen meer kan zien, maar ik ben er nog lang niet op uitgekeken. Ik ben dol op pompoen en het maakt me niet uit in welke vorm ik pompoen eet. Als soep, in mijn baked oats of als lekker winters drankje. Maar toen ik me realiseerde dat ik nog geen recept had gedeeld voor geroosterde pompoen, wist ik dat daar snel verandering in moest komen. Geroosterde pompoen is namelijk altijd lekker en goed te combineren. Je kunt het als hoofd- of bijgerecht serveren, door een salade verwerken of op een sandwich doen met hummus of muhammara.

Oké, je kunt dus alle kanten op met dit basisrecept. Ideaal! Gelukkig heb je ook maar een paar ingrediënten nodig om deze geroosterde pompoen met rode ui op tafel te zetten. Geniet dus nog één keer van deze fijne groente (en daarna nog vaker omdat het zo lekker is 😉 ) en laat mij weten waar jij deze geroosterde pompoen voor gebruikt!

Wat heb je nodig?
 • 1 flespompoen
 • 2 rode uien
 • 4 takjes tijm
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • Snuf peper en zout
Wat moet je doen:
 • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
 • Was de flespompoen en snijd hem in de lengte door de helft.
 • Verwijder de zaadlijsten van de pompoen met een lepel.
 • Snijd de flespompoen met schil in halve ringen. Doe de pompoen in een grote kom.
 • Snijd de rode uien in parten en doe ze in dezelfde kom.
 • Ris de blaadjes tijm van de takjes.
 • Mix de pompoen en rode ui met de tijm, olijfolie, paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout.
 • Rooster de pompoen voor 25 minuten in de oven. Schep op de helft even om.
 • Haal uit de oven en serveer.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je fot/berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.