Reviews

Review gezonde chips van Food2Smile

Gezonde chips, dat klinkt veelbelovend, vind je niet? Bij Food2Smile is het de normaalste zaak van de wereld. Interessant! In deze review kijk ik of de gezonde chips van Food2Smile daadwerkelijk gezond en, nog belangrijker, lekker is. Gaat dit ons helpen bij onze goede voornemens voor het nieuwe jaar? Ik ben benieuwd! Jij ook? Lees dan gauw met me mee.

Eind vorig jaar werd ik door Food2Smile benaderd met de vraag of ik hun gezonde snacks en snoepgoed wilde proberen. Als snackliefhebber kon ik daar natuurlijk geen nee tegen zeggen en werd ik heel benieuwd naar de smaak van deze gezonde producten. Want laten we eerlijk zijn: je hebt gezonde snacks en gezonde snacks die ons doen denken aan onze favoriete (minder gezonde) snacks. Ik hoef je vast niet te vertellen in welke categorie een appel valt en in welke categorie deze chips smaken van Food2Smile misschien vallen 😉

Food2Smile
Food2Smile gelooft in gezonde én lekkere snacks.

Voor we de chips gaan proeven, wil ik je eerst kennis laten maken met het merk. Food2Smile is een bedrijf die ons helpt om verantwoord te snoepen en snacken. En dan denken ze niet aan smaakloze chocola of een zak wortels. Nee, ze denken groots. Lolly’s, marshmallows, smarties, koekjes of chips, het is allemaal mogelijk. Maar dan wel zonder toegevoegde suikers. Dat is overigens nog niet alles, want zo’n 90% van het snoepgoed van Food2Smile is vegan, glutenvrij en lactosevrij. De kleuren en smaken zijn afkomstig uit verschillende groente, fruit en kruiden. Het doel? Alles om uiteindelijk op een verantwoorde manier een lach op ons gezicht te krijgen.

De chips

Goed, terug naar de chips. Daar draait deze blog ten slotte over. Namens Food2Smile mocht ik twee van de drie smaken chips proberen: paprika en salt & pepper. De derde smaak die het bedrijf in haar assortiment heeft, is Naturel. Alle varianten zijn voor 50% gemaakt uit soja en 50% uit aardappel. Dit maakt ze een bron van eiwitten. Bovendien zijn de chips gepopt in plaats van gefrituurd, Hierdoor bevatten ze tot 60% minder vet dan de normale chips die we kennen. Ook zijn ze vrij van suikers en gluten. Ik word steeds benieuwder en jij?

De voedingswaarden

Laten we eerst kijken naar de voedingswaarden van de twee smaken chips die ik heb geprobeerd. Want, komen de voedingswaarden de beloftes van het merk na? In de tabel hieronder heb ik van zowel de Salt & Pepper variant als de Paprika variant de voedingswaarden per 100 gram en 25 gram (portieverpakking) weergeven. Na de tabel zal ik deze vergelijken met de naturel en paprika chips van Lay’s om een goed overzicht te geven van de verschillen tussen de chips van beide merken.

Als ik kijk naar de voedingswaarden van beide smaken ben ik heel tevreden. Er zijn minimale verschillen tussen de Salt & Pepper en Paprika variant. Wanneer ik de voedingswaarden van de Food2Smile chips naast die van Lay’s leg, word ik nog enthousiaster. Doordat de chips van Food2Smile niet gefrituurd is, bevat deze aanzienlijk minder vet. Lay’s chips bevat namelijk al 30 gram vet per 100 gram. De hoeveelheid koolhydraten is ongeveer gelijk. Wel bevat de naturel chips van Lay’s minder suiker dan de Salt & Pepper variant van Food2Smile. Gelukkig gaat het hierbij maar om 2 gram suiker per 100 gram. Waar de chips van Food2Smile, naast het vet, duidelijk punten op scoort, is de hoeveelheid vezels en eiwitten. De chips van Food2Smile bevat twee keer meer vezels en drie keer meer eiwitten dan de chips van Lay’s. Dit maakt de chips van Food2Smile een stuk voedzamer. De chips van Lay’s scoort op zijn beurt beter op de hoeveelheid zout, die bevatten de helft minder zout.

Uiteindelijk kan ik wel zeggen dat de chips van Food2Smile een stuk betere voedingswaarden heeft dan de chips zoals we die kennen. Daarmee komt het bedrijf haar belofte na.

De smaak
Welke smaak lijkt jou het lekkerst?

Maar, uiteindelijk komt het aan op de smaak. Tovert de chips van Food2Smile écht een lach op ons gezicht? Hieronder deel ik voor beide varianten mijn mening.

Salt & Pepper

First things first: wat een verrassende, knapperige structuur heeft deze chips! Doordat ze gepoft zijn, hebben ze iets weg van een rijstwafel of taco. Heel lekker! Met de smaak zit het ook goed. Zelf ben ik een groot fan van hartige en zoute dingen en in dat straatje past deze Salt & Pepper variant perfect. Wel vind ik de peper in de nasmaak wat overheersend.

Paprika

De paprikachips zijn gekruid met een mix van rijstmeel, zout en verschillende kruiden. Ook deze zijn knapperig en goed op smaak. In het begin vind ik de smaak wat weghebben van sweet chilli en later herken ik een soort barbecue paprika smaak. De chips is niet scherp en heeft een nasmaak die precies lijkt op de normale paprikachips. Ik ben fan!

Conclusie

Als we alle punten naast elkaar leggen, kunnen we zeggen dat ik enorm blij ben dat ik de chips van Food2Smile heb mogen proberen. De chips bevat goede voedingswaarden en ik vind het vooral heel fijn dat ze minder vetten en meer eiwitten en vezels bevatten. Dit maakt de chips namelijk ook een voedzamere snack. Daarnaast vind ik zowel de Salt & Pepper als de Paprika variant erg lekker. De structuur is top en beide hebben de smaak die je verwacht. Die lach op mijn gezicht krijg ik dus zeker als ik deze chips eet! Persoonlijk zou ik wel eerder voor de paprikachips kiezen, omdat ik aan het eind de peper bij de Salt & Pepper variant iets te veel aanwezig vind. Maar, ik zal deze chips zeker aan iedereen aanraden!

Dus, wat denk jij? Ga jij jouw standaard chips vervangen voor de verantwoorde chips van Food2Smile om je goede voornemens waar te maken? Ik ben heel benieuwd wat je van ze vindt! En kijk vooral naar de andere producten die het merk in een gezonder jasje heeft gestoken 😉

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.