Over mij

Welkom op It’s about health! Zoals je misschien al weet, heet ik Nannique Spiek. Ik ben 19 jaar en studeer Hotel Management aan Saxion Apeldoorn. Hoe ik mijzelf in 3 woorden zou omschrijven?

  1. Spontaan
  2. Sportief
  3. Avontuurlijk


In 2018 ben ik It’s about health begonnen op Instagram. Nu denk je misschien: waarom ben je begonnen? Dat leg ik je graag uit:
Een aantal jaren geleden heb ik een moeilijke tijd gehad met eten. Ik had last van een eetstoornis en was erg streng voor mijzelf. Ik wilde van de stemmen in mijn hoofd en de angst om te eten en aan te komen af. Hoe kom je van je angsten af? Juist, door ze onder ogen te zien! Dus begon ik met koken. Ik kocht mijn eerste (uiteraard gezonde) kookboek. Ik kookte wat ik wilde eten en waar ik mij fijn bij voelde. Tja, toen bleek dat ik koken eigenlijk erg leuk vind. Af en toe kwamen er ook baksels bij kijken, maar dat deel slaan we over. De baksels belandde namelijk 9 van de 10 keer in de prullenbak… oeps! Ik hield het dus bij het koken. Op een gegeven moment had ik al een aardige stapel kookboeken en begon ik zelf ook recepten te bedenken. Ik keek terug op wat ik bereikt had en toen wist ik het: als IK mijn leefstijl aan kan passen, kunnen andere mensen het ook! Het begon te prikkelen om mijn recepten te gaan delen. De recepten moesten voor iedereen bedoeld zijn: mensen die van een angst voor eten af willen komen door te koken waar je je goed bij voelt, mensen die wat kilo’s kwijt willen raken op een lekkere, leuke en simpele manier én mensen die gewoon eens wat anders willen dan een standaard avg’tje. That was it: het begin van It’s about health.

Maar waarom deel je ook dingen over sport?

Oke, de recepten gingen op Instagram, maar onder een gezonde leefstijl hoort ook beweging. En laat ik dat nou erg leuk vinden. Op mijn elfde begon ik met atletiek. Het was een soort liefde op het eerste gezicht met de atletiekbaan. Ik vond het heerlijk om in de buitenlucht te sporten en al mijn energie eruit te kunnen gooien. Na 5 jaar atletiek was de uitdaging een beetje weg en ging ik op zoek naar iets anders. Dit werd bootcamp. Wederom lekker in de buitenlucht, veel verschillende dingen en een echte uitlaatklep! Momenteel doe ik nog steeds aan bootcamp en wissel ik dat af met hardlopen, want dat blijft toch wel in mijn hart zitten. Ik merkte dat ik mensen motiveerde om te beginnen/door te gaan met sporten als ik erover praatte en daarom ging ik ook mijn wekelijkse rondjes delen. Door dit te doen, motiveer ik mijzelf ook iedere week weer opnieuw om toch een rondje te gaan hollen. Al moet ik wel zeggen dat ik het moeilijk blijf vinden met slecht weer…

En nu zijn we hier, mijn eigen blog!


Ik kwam erachter dat ik het erg leuk vind om verhalen te typen en te schrijven over wat mij nog meer bezig houd. Waar kun je dat tegenwoordig beter doen dan op een blog? Wat voor een blogs je hier kunt vinden? Ik vind het erg belangrijk om genoeg rust te pakken, leuke dingen te doen en goed voor jezelf te zorgen. Daarom typ ik er op It’s about health ook op los over deze onderwerpen. Verder kun je hier terecht voor verschillende tips en inspiratie over voeding, beauty, vrije tijd en beweging. Ook kun je hotspots vinden. Want ik snap als geen ander dat wanneer je een dagje weg bent, je wel een goede kop koffie/thee, lunch of diner wilt!

Genoeg over mij en wat ik allemaal doe. Zoek een lekker leesplekje (als je dat niet al hebt) en begin met lezen, want: it’s all about health!

Heb je nog vragen over mij, opmerkingen of wil je gewoon even een leuk berichtje sturen? Dan kun je mij altijd een mailen of bereiken via facebook/instagram!