Overig

Samenvatting van mijn maart

Maart, mijn eerste volledige maand hier in Spanje, zit erop. Het was een maand waarin veel gebeurden. Zo stonden er verschillende uitjes op de planning, daagde ik mezelf uit, was ik erg jaloers op jullie in Nederland en werd ik verrast. Benieuwd wat alles inhield? Ik vertel het je graag in deze samenvatting van mijn maart.

Dagjes uit
Zo leuk om nieuwe steden te ontdekken!

Zoals je wellicht voorbij hebt zien komen op Instagram, hebben mijn huisgenoten en ik een bucketlist opgesteld voor onze tijd hier in Spanje. Oké, heel eerlijk: ik was degene die erop stond dat deze bucketlist er zou komen. Maar, het geeft ons wel een stok achter de deur om daadwerkelijk dingen te plannen. En zo zaten we 2 maart om 7:00 in de bus naar Barcelona (lees hier de blog over deze dag). Ik was nog nooit in Barcelona geweest, maar de stad behoort nu al tot mijn favorieten. Het heeft werkelijk alles! Later in de maand gingen bezochten we ook Girona. Girona is een veel kleinere en totaal andere stad, maar niet minder leuk. De stad heeft iets romantisch, maar tegelijk iets sportiefs door de vele wielrenners die je er kunt vinden. Ook over deze dag schreef ik een blog.

Naast deze grote dagjes uit, bezochten we in de buurt ook een aantal lekkere restaurants en hotspots. Zo ontdekte ik La Maglia in Platja d’aró en La Taverna del Mar in S’agaró en bezochten we ook een aantal keren onze ‘vaste’ eetplek: Enjoy It in Platja d’aró.

Een groene uitdaging
In steden als Barcelona en Girona is het een stuk makkelijker om vega(n) te eten.

In de tweede week van maart stond er een uitdaging gepland waar ik jaarlijks aan mee doe: de Nationale Week Zonder Vlees (& Zuivel). Normaal is dit in Nederland geen grote uitdaging meer, maar hier in Spanje was dat een ander verhaal. Uiteindelijk was ik best tevreden met het verloop van deze week, al waren er wel wat lastigere momenten. Mocht je benieuwd zijn, kun je in deze blog lezen hoe het eten zonder vlees en zuivel mij hier verliep. Hoewel ik met mijn deelname aan de Week Zonder Vlees & Zuivel al een stukje groener bezig was voor de aarde, besloot ik dit op nog een andere manier voort te zetten. Na de tip van Maureen (@fitfooodlover) besloot ik mijn Too Good To Go app weer te instaleren en het aanbod hier eens te bekijken. Wat bleek? Er zijn veel bedrijven in de buurt die mee doen! Inmiddels haalde ik al vier mooie pakketten op die mij niet alleen geld bespaarden, maar er ook voor zorgden dat voedsel onnodig werd weggegooid. Dat gaan we er zeker in houden!

Jaloers op jullie

Terwijl ik meer van de Costa Brava ontdekte en wat duurzamer bezig was, was ik ook jaloers op jullie in Nederland. Hoewel het in Nederland prachtig weer was en iedereen volop naar buiten ging, hadden wij hier te maken met flink wat regen, kou en stormen. De dagen dat ik zonder mijn ‘winterjas’ naar buiten ben gegaan, kan ik op één hand tellen. Ik merkte dat die grijze dagen aardig wat met mijn gemoedsstand deden, die schommelde namelijk net zo veel als het weer hier. Gelukkig had ik een aantal vriendinnen waar ik wekelijks mee belde om alles eruit te gooien. En stiekem maakte ook de sneeuw die onverwachts in Nederland viel het een beetje goed en ben ik erg blij dat de de temperaturen rond de 20 °C hier in zicht komen (als ik de weer app mag geloven).

Een sportieve verrassing

In de derde week van maart was er nog iets anders dat mijn humeur een flinke oppepper gaf. Van 21 tot 27 maart vond de Ronde van Catalonië plaats, een wielerkoers. Het hotel waar ik afstudeer mocht drie professionele wielergroepen ontvangen, waaronder Jumbo-Visma! Als fietsliefhebber zijnde, kun je vast begrijpen dat ik enthousiast was. Ik vond het dan ook heel leuk dat ik bij de buffetten van deze renners mocht werken en ze eens in het echt kon zien. Maar, de kers op de taart was de uitnodiging die ik van de hotel manager kreeg om met een VIP-ticket die over was mee te gaan naar de finish in Sant Feliu de Guíxols (een dorp verderop). Met een big smile stond ik tussen vrienden en kennissen van mijn manager en een boel Spanjaarden aan de finish. Een hele toffe ervaring!

Afstudeervoortgang

Als laatst, maar zeker niet minder belangrijk, geef ik een kleine update over mijn afstudeeropdracht. Afgelopen maand heb ik namelijk grote sprongen gemaakt. Het laatste onderzoek, naar de wensen van de doelgroep met betrekking tot de thema’s voor het dakterras, zal deze week van start gaan. Terwijl ik op wacht op alle resultaten van dat onderzoek, kan ik vast vooruit werken op mijn planning. En eerlijk, ik had van te voren niet verwacht dat ik me überhaupt aan die planning zou houden. Het is geen mooi beeld, die enorme planning op de binnenkant van mijn deur, maar het werkt onwijs stimulerend. Komende maand kan ik aan het implementatieplan gaan beginnen, zodat alles in juni klaar staat voor leuke thema avonden gedurende juli en augustus.

Zoals je leest heb ik alles behalve stil gezeten afgelopen maand. Voor april staat er ook al leuke dingen op de planning, zoals een bezoek van mijn ouders. Eén ding weet ik inmiddels wel: de tijd gaat snel. Ik heb mezelf dus voorgenomen om minder streng voor mezelf te zijn en meer te gaan genieten. In de samenvatting van april lees je in hoeverre dat is gelukt. Laat je mij ondertussen weten wat jouw hoogtepunt van maart was?

Liefs!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.