Overig

5x mijn favoriete, nieuw ontdekte producten

Ken je dat? Iedere week in de supermarkt lopen en toch áltijd weer nieuwe of onbekende producten tegenkomen? Dat vind ik ook gelijk het leukst aan boodschappen doen. Ook tijdens mijn bijbaantje in de supermarkt kwam ik vaak in aanraking met de nieuwste producten of hielp ik klanten met hun zoektocht naar producten waarvan ik nog nooit had gehoord.

Hoewel iedereen stiekem wel eens producten tijdens het boodschappen tegenkomt die hij/zij niet kent, zijn er niet veel mensen die deze nieuwe producten daadwerkelijk meenemen. Vaak moeten we eerst van andere mensen horen of het wat is of we wachten net zo lang af tot we ze eens tegenkomen met zo’n leuke 35% sticker 😉 Zo zonde eigenlijk, want als we eens vaker onbekende producten meenemen, maken we eten niet alleen leuker, we brengen ook meer variatie in ons eetpatroon. Daarom deel ik vandaag de producten die ik in de afgelopen tijd ontdekt heb, zodat jullie deze ook eens kunnen proberen, misschien net zo verrast zullen worden als mij en nu niet meer zonder mee kunnen.

Sojayoghurt Alpro Mild & creamy

Laten we beginnen met deze sojayoghurt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik sojayoghurt lang heb vermeden, doordat iedereen in mijn omgeving zei dat het niet te eten was. Toen ik met mijn vriendin naar het Healthyfest was, had ze deze sojayoghurt mee. Ik was heel benieuwd en na de eerste hap dacht ik gelijk: waarom heb ik dit moeten missen? Deze yoghurt is zo romig en vol van smaak, echt een 10 wat mijn betreft! Ik neem deze in het vervolg best vaak mee, maar vooral de aanbiedingen sla ik niet over. Ik eet de yoghurt voornamelijk als toetje, maar als ontbijt is hij ook erg lekker om eens te variëren. De yoghurt bevat per 100 gram 2 gram vetten, 2 gram koolhydraten en 4 gram eiwitten, hele mooie voedingswaarde dus en beter dan een normale volle yoghurt. Oh en iedereen die zei dat het niet te eten was? So wrong! Ik kan deze yoghurt aan iedereen aanraden.

Muhammara

Van spreads krijgen we nooit genoeg, toch? Al een hele tijd terug proefde ik deze Muhammara van Maza op de huishoudbeurs. Daar namen we hem mee naar huis en toen hij op was, was ik hem eigenlijk weer een beetje vergeten. Totdat de producten van Maza laatst in de aanbieding waren en ik besloot om deze paprikaspread weer eens mee te nemen. Bij de eerste hap was ik weer verliefd en lunchte ik bijna iedere dag met een boterham met muhammara. De spread is pittig en zoet tegelijk en een echte smaakexplosie in je mond. Je kunt er ook zo veel mee! Zo kun je er lekker in dippen, een wrap of een naanpizza mee maken, heerlijk!

Gepofte tarwe ongezoet
Gepofte tarwe vind ik niet alleen lekker door de yoghurt of kwark, ik top er ook graag mijn ontbijtkoek mee af!

Vroeger gingen wij vaak richting Duitsland en Oostenrijk op vakantie. Het enige waar ik toen naar uit keek (en nu stiekem nog steeds) waren de pretzels en de gepofte tarwe met honing die standaard bij het ontbijtbuffet te vinden is. Die gepofte, zoete tarwe kon echt mijn dag maken, maar thuis kocht ik het eigenlijk nooit. Daar kwam verandering in toen ik in de supermarkt opeens tegen de ongezoete, gepofte tarwe aanliep. Die móést mee! Tegenwoordig top ik mijn toetjes en ontbijtjes ermee af. Het geeft een hele lekkere, luchtige bite aan je maaltijd, echt het proberen waard!

Plantaardige boter Becel

Als er iets is wat ik vanaf kleins af aan niet eet, is het boter. Vroeger vertelde ik zelfs bij vriendinnetjes thuis dat ik allergisch was voor boter, zodat ik het niet op mijn brood zou krijgen (ik ben benieuwd welke moeder dat gelooft heeft). De enige momenten dat ik het nu nog gebruik is op een beschuitje met hagelslag en zelfs dan het minimale. Maar, op het Healthyfest stond Becel met hun nieuwe boter: 100% plantaardig. Dat wilde ik wel eens proberen en geloof het of niet, ik vond hem lekker! Ik was dan ook gelijk blij dat hij in de goodiebag zat en hem mee naar huis kon nemen. Hoewel ik nog steeds niet fanatiek met boter aan het smeren ben (omdat ik het zonde vind van je beleg), is dit wel de enige boter die ik écht lekker vind. Hij is vol van smaak, maar niet overheersend en zo lekker romig. Het enige nadeel is dat hij wat meer vet bevat als een orginele boter, maar dat komt onderandere door het gebruik van kokosolie.

Barebells proteïne reep
Ik kan niet wachten om deze na mijn volgende fietsrondje open te trekken…

En dan, last but not least: de Barebells proteïne repen. Wat wilde ik deze lang proberen, maar ik durfde het nooit. Tot ik eens goed keek naar de voedingswaarden… Neem de Salty Peanut, de eerste reep die ik van Barebells probeerde. Deze reep bevat 200 calorieën, 8,5 gram vet, 15 gram koolhydraten, 3,9 gram vezels en maar liefst 20 gram eiwitten! Waarom had ik deze reep nog nooit na het hardlopen gegeten? Tot nu toe heb ik de Salty Peanut en Cookies & Cream gehad en ik ben zo verbaast door de smaak! De meeste proteïneshakes, poeders en andere goedjes kan ik niet naar binnen krijgen, maar dit zijn echt traktaties voor na het sporten!

Welke aankoop was een echte flop?

Zoals ik aan het begin van de blog al zei: we nemen vaak onbekende producten mee zodra er een 35% korting sticker op zit. Dat deden mijn moeder en ik ook vrolijk met deze Amandel Yoghurt. Als de sojayoghurt zo lekker is, moet deze toch ook super zijn? Dat dachten we ja… maar dat bleek niet zo te zijn. De eerste hap die ik nam spoog ik direct uit en ook mijn moeder was (lief gezegd) niet zo onder de indruk. De amandel yoghurt werd direct weer vervangen voor andere yoghurt. Jammer, maar zo weet je wel weer wat je wel en niet lekker vindt 😉

Ik ben benieuwd wat jij van deze producten vindt en of je ze al kende. Neem in het vervolg vooral producten mee waar je benieuwd naar bent. Je kunt maar zo je nieuwe favorietjes vinden!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.