Overig

Dit zijn mijn doelen voor 2022

Op de laatste dag van 2021 blikte ik met jullie terug op mijn mooiste momenten van 2021. Wat was het, ondanks corona, een fijn jaar! Naast die terugblik maakte ik in de laatste week van het jaar ook een vision board voor het nieuwe jaar. Nu ik alles scherp heb, deel ik maar al te graag mijn doelen voor 2022 met jullie.

Vorig jaar maakte ik voor het eerst een vision board. Dit is een grote poster die jouw interesses, doelen en dromen weergeeft. Uit onderzoek blijkt dat het maken van je eigen vision board, en het ophangen hiervan op een zichtbare plek, ervoor zorgt dat je je doelen eerder kunt waarmaken. Je hersenen zien namelijk iedere dag jouw doelen voorbij komen en gaan geloven dat hetgeen dat je graag wil, al aanwezig is. Eventuele negatieve gedachten krijgen hierdoor dus weinig kans om je wijs te maken dat iets onmogelijk is. En hoewel ik hier begin vorig jaar sceptisch over was, ben ik toch in dit verhaal gaan geloven. Mijn vision board hing op de muur tegenover mijn bed, waardoor ik deze iedere ochtend en avond onbewust zag. Terugkijkend op vorig jaar, heb ik alles van mijn vision board waargemaakt. Oké, behalve de wekelijkse yoga sessie…

New year, new vision board
Mijn vision board voor 2022.

Maar goed, omdat ik de kracht van een vision board zo goed heb ervaren, wilde ik een nieuw vision board voor 2022 maken. Ik maakte voorafgaand een uitgebreide reflectie en besloot twee weken erna door tijdschriften te bladeren en alles uit te knippen wat me écht aantrok. Vervolgens maakte ik een selectie van plaatjes en teksten en begon ik met het vormgeven van mijn vision board. Toen ik alles compleet en naar wens had, stond er nog één ding te gebeuren: plakken! Na anderhalve dag creatief (en heel ontspannend) bezig te zijn geweest, was het vision board van de foto de uitkomst. Inmiddels hangt deze op dezelfde plek als de vorige en heb ik al mijn doelen voor 2022 scherp.

Mijn doelen voor 2022

Persoonlijk heb ik het niet zo met goede voornemens en starten op 1 januari. Waarom zou je tot een nieuw jaar moeten wachten terwijl je iedere dag kunt beginnen met sporten, gezonder eten of meer tijd voor jezelf inplannen. Daarom kies ik vaak concrete doelen die ik aanpas aan de veranderingen of gebeurtenissen die er in mijn leven zullen plaatsvinden in het nieuwe jaar. Aan de andere kant vind ik 1 januari ook een stok achter de deur en zeg ik vaak tegen mezelf dat ik iets wil gaan veranderen. Het lijstje hieronder is uiteindelijk dan ook een mix van doelen en voornemens die ik wil waarmaken in 2022. Hier zijn mijn doelen/voornemens voor komend jaar:

1. Afstuderen in het buitenland

Een voorbeeld van zo’n verandering of gebeurtenis waarop ik mijn doelen afstel, is op het gebied van school. Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn studie Hotel Management en zal ik (als het goed is) vanaf februari beginnen met afstuderen. Omdat mijn minor in het buitenland helaas door corona niet door kon gaan, heb ik besloten dat ik wil afstuderen in het buitenland. Alles in mij verteld me dat ik er spijt van krijg als ik die kans niet pak. Op dit moment ben ik druk bezig om een geweldige opdracht door school goed te laten keuren. Toch weet ik pas in de laatste week van januari of ik in februari in het vliegtuig mag stappen. Ik hoop met heel mijn hart dat de opdracht wordt goedgekeurd en kan dan niet wachten om het nieuws met jullie te delen. Als de opdracht niet wordt goedgekeurd, loop ik iets studievertraging op en moet ik opzoek naar iets anders. Maar, dat papiertje dit jaar in handen krijgen is sowieso het grootste doel!

2. Reizen na mijn studie

En wanneer ik dat diploma dan eindelijk in handen heb, is het tijd voor iets waar ik vanaf het begin van mijn studie al voor spaar: een reis. Al lang heb ik de droom om na mijn afstuderen alleen met een groepsreis mee te gaan. Dat verklaard de plaatjes van een alleen reizende meid op mijn vision board 😉 Ik twijfel nog wat de bestemming(en) van de reis gaan worden, maar Peru, IJsland en Costa Rica staan hoog op het lijstje. Mocht je tips hebben voor mooie groepsreizen, hoor ik die uiteraard graag! 

3. Een betere barista worden
Ik kan niet wachten om een betere barista te worden.

Dan iets wat ik eigenlijk ook op de planning had voor na het behalen van mijn diploma, maar waar ik eind 2021 al mee begonnen ben. In december haalde ik mijn eerste barista certificaat en ik kom er keer op keer achter dat het baristavak iets is wat ik heel interessant vind. Ik kan dan ook niet wachten om mezelf op dit gebied in 2022 verder te ontwikkelen en misschien ook een volgende certificaat te behalen.

4. Sterker worden en sneller fietsen

Ook op het gebied van sport wil ik mezelf graag verder verbeteren dit jaar. Vorig jaar is mijn lichaam aanzienlijk sterker geworden en heb ik veel progressie gemaakt. Dit wil ik graag doorzetten in 2022. Daarnaast wil ik me opnieuw uitdagen in het fietsen. Waar ik vorig jaar de focus legde op het fietsen van langere afstanden, ligt dit jaar de focus op snelheid. Het doel is om een rit van 50 kilometer met een gemiddelde snelheid van 30 km/h te rijden. Vorig jaar lag de hoogste snelheid op 29,8 km/h, dus het zou moeten lukken, toch?

5. Mijn lichaam accepteren

Hoewel het misschien egoïstisch klinkt, was 2021 hét jaar waarin ik voor mijzelf koos. Ik was minder bezig met het pleasen van de mensen om mij heen en luisterde naar mijn eigen gevoel. Uiteindelijk heb ik het hele jaar door keuzes gemaakt die mijzelf gelukkiger maakte, waardoor mijn relaties met anderen er ook op vooruit gingen. Niet zo egoïstisch dus 😉 Ook dit jaar wil ik weer keuzes voor mijzelf maken, maar ook meer van mijn lichaam gaan houden. In november 2021 kwam ik er namelijk achter dat gelukkig zijn en gelukkig zijn met je lichaam hele andere dingen zijn. Nu het goed zit met mijn geluk, is het tijd om mijn lichaam te accepteren.

6. Samen (persoonlijk) groeien
Ik kan niet wachten om weer samen met jullie te werken naar de gezondste en gelukkigste versie van onszelf!

Zoals je leest ben ik helemaal klaar om dit jaar verder te groeien. Niet letterlijk groeien natuurlijk, maar wel persoonlijk groeien. Het liefst doe ik dit weer samen met jullie door dagelijks content te delen, gesprekken aan te gaan met jullie en elkaar te motiveren. Vorig jaar heb ik weer veel content mogen maken, met jullie gepraat en met geweldige bedrijven samen mogen werken die ons helpen om gezonder te leven. Ik kijk er onwijs naar uit om dit opnieuw te mogen doen!

7. Betere balans met sociale media behouden

Mijn laatste doel voor 2022 heeft ook te maken met sociale media. Vorig jaar was ik de balans tussen sociale media gebruik voor werk en privé volledig kwijt. Ik had geen zin meer in mijn telefoon, laat staan sociale media. Het duurde lang voor mensen antwoord kregen op appjes of berichtjes. Om deze balans terug te brengen, ben ik een dag in de week in de horeca gaan werken. Hierdoor was ik sowieso één dag in de week offline en kon ik mijzelf opladen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu flexibeler met mijn content planning om kan gaan en weer bewuster om ga met mijn sociale media kanalen. Dit hoop ik vol te houden in 2022.

Let’s go!

Het klinkt misschien veel, die zeven doelen, maar de één is groter en vergt meer inspanning dan de ander. Ik kan niet wachten om aan alle doelen te gaan werken, maar ik realiseer me heel goed dat het mailtje rondom het goed- of afkeuren van mijn afstudeeropdracht veel impact kan hebben op de manier waarop dit jaar eruit gaat zien. Gelukkig weet ik dit over ongeveer vier weken en start ik ondertussen vast met de doelen waar ik wel aan kan werken. Let’s rock this new year!

Heb jij ook een vision board gemaakt voor 2022? En wat zijn jouw doelen voor komend jaar? Ik ben heel benieuwd!

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.