Overig

Q&A- Ben ik klaar voor Tenerife?

6 september 2019, het is tijd voor mijn grote avontuur: ik vertrek naar Tenerife! En nee, niet voor een vakantie, maar voor mijn studie. In deze blog beantwoord ik jullie vragen rondom deze gebeurtenis en vertel ik jullie of ik wel klaar ben voor deze grote stap.

Toen ik jullie via mijn story’s vroeg wat jullie graag over dit avontuur wilde weten, waren de meest gestelde vragen waarom ik naar dit eiland vertrek, voor hoelang ik er zal zijn en wat ik er überhaupt zou gaan doen. Er was ook een volger die deze vragen in één keer stelde, dus leek het me een goede vraag om deze Q&A mee te beginnen.

Waarom ga je naar Tenerife? Wat ga je er doen? En voor hoelang?

Zoals ik net al vertelde, ga ik op Tenerife stage lopen. Ik studeer Hotel Management dus het zal je vast niet verbazen dat ik mijn stage in een hotel voltooi. Hoewel ik zelf niet zo van de hogere segmenten ben, heb ik wel een 5-sterrenhotel uitgekozen als stageplek, omdat ik dit als een goede leerplek zie. Gedurende mijn stage zal ik meelopen op de Spa&leasure afdeling, wat bestaat uit drie kleinere afdelingen: de spa, de kids-club en het zwembad. Deze afdeling had niet mijn eerste keus, maar gezien ik nog niet veel ervaring in de hotelbranche heb en ik de Spaanse taal niet goed genoeg beheers om in de back-office te werken (denk aan administratief werk), leek deze afdeling een verstandige keuze. In totaal zal ik zo’n 5 maanden in Tenerife zijn en ben ik begin februari weer terug.

Wat hoop je er te leren?

Dit vind ik zelf nog heel lastig om te zeggen, gezien ik de exacte taken van mijn afdeling nog niet weet. Wel ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in andere culturen en ik hoop dan ook dat ik leer om hier op een professionele, gastvrije manier mee om te gaan en leer te werken in een team met verschillende nationaliteiten. Verder ben ik dol op het leren van talen en ik kan ik niet wachten om mijn Engels en Duits te verbeteren, mijn Frans weer op te pakken en misschien wel een aardig woordje Spaans te leren spreken.

Wat vind je het meest spannend?

Ik zie mijn stage niet per se als iets spannends, maar als een échte uitdaging. Tuurlijk zijn er wel wat dingen waar ik met wat spanning in mijn buik naar toe kijk. Allereerst het eten, maar daar kom ik zo op terug. Verder ben ik heel benieuwd hoe ik het ga vinden om op mezelf te wonen en de structuur van hier achter te laten, ik ben ten slotte nog heel jong. Ook hoop ik dat ik de hoge werkdruk en lange dagen fysiek en mentaal aan ga kunnen en daar niet onder ga leiden. Maar we gaan het zien hoe alles is en dat geeft me juist de adrenaline: even het diepe in duiken!

Waar kijk je het meest naar uit?

Oef, lastig! Ik kan niet wachten om vrienden te maken die uit alle windrichtingen komen en met hun geweldige herinneringen te maken. Verder vier ik kerst en oud&nieuw in een heel ander land en ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. Hebben ze daar überhaupt een kerstboom? Ik zou persoonlijk namelijk gaan voor een palmboom versieren! Gelukkig zijn mijn ouders erbij met kerst en kan ik hun tegen die tijd een heleboel op het eiland laten zien. Eigenlijk kijk ik gewoon uit naar alles in het geheel en de groei die ik door zal maken!

Vind je het lastig met het andere eten daar?

Ik zei net al kort dat ik het eten toch wel een beetje spannend vind. Gelukkig heb ik me ruim 4 maanden kunnen voorbereiden op het feit dat ik nu op mijn eigen pootjes moet gaan staan op dit gebied. Vandaar dat ik tijdens mijn vakantie in Malaga in mei al aardig rondkeek of het vegetarische aanbod in Spanje ‘oke’ was en of ik genoeg producten in de supermarkt zag waar ik tevreden mee kon zijn. Toen ik zag dat deze twee dingen wel goed zaten, viel er een last van me af. Verder zijn de personeelsmaaltijden in het hotel waar ik ga werken erg uitgebreid en heb ik zelf nog wel verstand van koken, dus dat gaat vast goedkomen 🙂

Wie (of wat) ga je het meest missen?
Het knuffelen, lachen en lopen met Willem ga ik zeker missen!

Ik ga mijn familie en vrienden natuurlijk missen en het feit dat je daar altijd mee kunt praten en je ei bij kwijt kunt. Maar, ik denk zelf dat ik Willem (mijn hond) nog wel het meest ga missen, oeps! Het is zo speciaal dat zo’n dier altijd aanvoelt in welke stemming je bent. Ook vind ik de stukken wandelen met hem altijd erg fijn en heb ik zo vaak de slappe lach om zijn stomme acties. Oh, of ik de pindakaas niet ga missen? Nee hoor, die gaan lekker met me mee in de koffer! Wel ga ik de stampotten in de winter missen en mijn dagelijkse plakje ontbijtkoek.

Hoe ga je het aanpakken met sporten?
Het komende half jaar zal ik mijn fiets weer inruilen voor rondjes rennen, eigen gemaakte work-outs en misschien wel surfen!

Hier heb ik zelf ook al vaak over nagedacht en hoewel ik in eerste instantie mijn racefiets mee zou nemen, is me dat toch sterk afgeraden. De fietspaden zijn daar natuurlijk niet zoals in Nederland en het idee dat ik als beginnende wielrenner op een snelweg langs auto’s moest fietsen, maakte me niet echt enthousiaster. Ik denk dat ik het hardlopen weer op ga pakken (na bijna 4 maanden!) en stiekem heb ik daar ergens wel weer zin in. Verder stuurt mijn trainer van hier de bootcamp en HIT trainingen op, zodat ik deze voor mezelf kan doen als ik hier zin en tijd voor heb. Maar, ik ga naar een eiland en mijn huisgenootje was het met één ding ook gelijk eens: let’s surf, surf, surf!

Hoe is je huisvesting daar?

Ik heb samen met een andere studente van school een appartement gehuurd. Binnen zo’n 10 minuten staan we met de bus voor het hotel waar we beide gaan werken. Maar het beste aan het appartement? Hij is maar 300 meter van het strand! We need vitamin sea right 😉

Blijft It’s about health online?
Ik kan niet wachten om jullie mijn leven op Tenerife te laten zien!

Is dat een vraag? Tuurlijk! Wel met iets andere content natuurlijk. Ik heb nog een aantal recepten klaar staan om met jullie te delen en ik ga daar ook zeker af en toe proberen te koken, maar of dat daadwerkelijk nieuwe recepten gaan worden, ligt aan de middelen en tijd die ik daar heb. Ik kan in ieder geval niet wachten om jullie mee te nemen in dit bijzondere avontuur en mijn eilandleven te delen!

Wat mijn betreft ben ik klaar voor mijn vertrek en kan ik niet wachten om te zien wat deze mooie ervaring mij op gaat brengen! Ben jij ook benieuwd hoe mijn leven op Tenerife gaat zijn? Houd mijn Facebook/Instagram in de gaten om niks te missen 🙂

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.