Overig

Mijn acht hoogtepunten van 2020

2020 komt tot haar eind en dus is het tijd om terug te kijken op hetgeen wat dit jaar mij gegeven heeft. Want hoewel je aan alle kanten hoort dat 2020 een jaar is om snel te vergeten, heeft het mij wel degelijk mooie dingen gebracht. Sterker nog, ondanks het coronavirus is dit een erg goed en fijn jaar voor mij geweest. In deze blog neem ik je mee door mijn hoogtepunten van 2020, lees je mee?

Voor ik de positieve dingen die ik dit jaar heb meegemaakt/gedaan met jullie ga delen, wil ik dit niet doen zonder het even kort over het coronavirus te hebben. Want ja, ik heb geluk gehad en ik ben gezond gebleven dit jaar, net zoals mijn familie. Op een belangrijke vriendin en haar familie na is het coronavirus niet dichter bij mij in de buurt gekomen. Maar voor de mensen die zelf erg ziek zijn geweest (corona of niet) of iemand die een dierbaar persoon heeft verloren dit jaar aan corona, begrijp ik goed dat 2020 alles behalve positief was.

Hoe 2020 in jouw ogen ook was, het is altijd belangrijk om op positieve punten te focussen om weer motivatie en doorzettingsvermogen te krijgen voor het nieuwe jaar. Hieronder vertel ik je mijn acht hoogtepunten van dit jaar.

1. Ik maakte mijn buitenlandstage af
Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan Tenerife denk, wat een mooie ervaring was dit!

Het allereerste hoogtepunt van dit jaar en hetgeen waar ik onwijs dankbaar voor ben, is het feit dat ik mijn buitenlandstage in Tenerife heb kunnen voltooien. Begin februari kwam ik terug van dit mooie avontuur waar ik nog dagelijks aan denk. Er was een flinke rugzak gevuld met nieuwe ervaringen, inzichten en vrienden. Voor ons vertrek naar huis plande mijn vriendin en ik een paar stranddagen bij het hotel waar we hadden gewerkt. Hier kwamen we volledig tot rust om terug te keren naar huis. Niet wetende dat we onwijs geluk hadden gehad met het feit dat we onze stage hadden kunnen voltooien, omdat een week daarna het coronavirus in veel landen al begon toe te slaan.

2. Een nieuw kapsel

Ha, ja, je vraagt je hoogstwaarschijnlijk af waarom dit een hoogtepunt van 2020 was en wellicht is het ook een beetje een gek hoogtepunt, maar wat ben ik blij met deze verandering! Niet alleen omdat ik al een jaar aan het twijfelen was over het feit of ik mijn haar moest knippen of niet, maar ook omdat mijn haar er een stuk gezonder op is geworden. Vroeger was mijn haar erg dik, maar sinds ik last kreeg van mijn eetstoornis werd mijn haar steeds dunner. In Tenerife merkte ik dat vooral de onderkant van mijn haar het echt begon te begeven. Nu ik het in een lange bob heb, begint mijn bos haar weer een stuk dikker en gezonder te worden. Win-win situatie dacht ik zo 😉

3. Dagen weg in Nederland
Wat was het fijn om toch een paar dagen vakantiegevoel te hebben dit jaar!

2020 was ook het jaar dat ik weer eens op vakantie ging in Nederland. Al zo’n tien jaar keek ik ieder jaar uit naar de zomervakantie, omdat we dan op vakantie naar het buitenland zouden gaan. Hoewel dit ook voor 2020 gepland stond, maar uiteraard niet door kon gaan, besloten we een paar dagen naar Friesland te gaan. Ook in het begin van het jaar, in maart, gingen we een weekendje weg naar Groningen. Wederom hadden we hier weer geluk mee, want de zondagavond dat we thuiskwamen ging Nederland haar eerste lockdown in en moesten alle horecagelegenheden dicht. Toch heb ik door deze ‘mini-vakanties’ ingezien dat er nog veel plekken zijn in Nederland die eigenlijk heel leuk zijn, maar waar je dat niet van weet. Al is het niet per se goedkoper om in ons eigen land op vakantie te gaan…

4. Gestopt met calorieën tellen

Het vierde hoogtepunt is één van de dingen waar ik het meest trots op ben dit jaar, ik ben namelijk gestopt met het tellen van calorieën! Na zo’n vijf jaar mijn voedselinname bijgehouden te hebben, merkte ik dat ik er genoeg van kreeg. Het koste me veel energie, terwijl ik er eigenlijk niet veel voor terug kreeg. Bovendien wist ik onderhand heel goed wat ik op een dag at en nodig had, daar hoefde ik geen app voor te hebben. Ik weet zeker dat deze mooie verandering is voortgekomen uit de coronasituatie en het vele thuiszitten, omdat ik nu pas inzag hoeveel ik er wel niet mee bezig was als ik geen afleiding had. Ik had niet verwacht om ooit af te komen van deze ‘slechte eigenschap’, maar wat is het een opluchting!

5. Een nieuwe baan

Dan het andere waar ik, naast mijn stage en het stoppen van calorieën tellen, het meest trots op ben: mijn nieuwe baan! Of eigenlijk, nieuwe banen. Toen ik terugkwam van Tenerife had ik geen bijbaan meer. Ik was wel op zoek, maar ik kon niet het juiste vinden waar ik plezier én uitdaging in had. Daarbij komt dat de horeca grotendeels gesloten was en ik daar geen baantje in kon vinden, ondanks ik dacht dat dat écht voor mij was weggelegd. Toen ik eindelijk een baantje in de horeca had gevonden, bleek al snel dat ik hier niet gelukkig van werd. Op hetzelfde moment dat ik mijn bijbaantje in juni bij het restaurant op zegde, kreeg ik een mooi aanbod vanuit school om student assistent te worden. Ik twijfelde hier enorm om, omdat ik bang was dat ik zou falen. Uiteindelijk besloot ik dit toch te doen en daar ben ik heel blij mee, want wat vind ik mijn werk leuk, uitdagend én leerzaam! Daarnaast ben ik dit jaar ook begonnen met het geven van trainingen bij mijn bootcampclub waar ik ook erg veel energie van krijg.

6. Een top fietsseizoen
Ter vervanging van de Nijmeegse Vierdaagse, fietste ik 200 kilometer in vier dagen.

Ook was 2020 het jaar waarin ik voor het eerst volop gebruik kon maken van van racefiets. Toen ik mijn racefiets in 2019 kocht, kon ik hier nog niet veel gebruik van maken. Ik moest nog vertrouwen opbouwen op de fiets, was na het vele vallen bang om op pad te gaan én ik vertrok in de zomer naar Tenerife. Dit jaar kon ik niet wachten om op de fiets te stappen en mezelf te verbeteren. Het was 6 maanden lang geweldig fietsweer en uiteindelijk trapte ik maar liefst 1724 kilometer. Mijn liefde voor de sport is alleen maar gegroeid. De fietstochten gaven me het gevoel van een kleine vakantie en ik was telkens weer met de volle 100% aan het genieten. Ik vind het zelfs zo leuk, dat ik nu wekelijks te vinden ben op mijn fietstrainer in de achtertuin. Hoewel ik dat erg leuk vind, kan ik niet wachten om volgend jaar nieuwe plekken te ontdekken, in de zon te fietsen en mezelf weer te verbeteren. 

7. Het FullCharge programma
Ik werkte dit jaar naar een gezondere, bewustere en gelukkigere versie van mezelf en daar ben ik zo dankbaar voor!

Hoogtepunt nummer zeven is er een waar ik zeker niet minder blij mee ben dan de andere punten. Deze zomer kreeg ik een mail van FullCharge met de vraag of ik hun programma wilde proberen, omdat dit nu beschikbaar is voor iedereen en niet meer voor enkel bedrijven. Ik besloot vijf maanden lang naar een gezondere, bewustere en gelukkigere versie van mezelf te werken met behulp van het programma en dat is zonder twijfel het mooiste ‘cadeau’ wat ik dit jaar heb gekregen. Mede door het programma leerde ik meer rust voor mezelf in te bouwen, beter voor mezelf te zorgen en mijn perfectionisme wat los te laten. Mijn gehele ervaring met FullCharge lees je in deze review.

8. Toffe samenwerkingen

Het laatste hoogtepunt van 2020 heeft alles te maken met jullie. Dit jaar heb ik namelijk weer flink wat mooie, toffe samenwerkingen mogen sluiten met bedrijven. Dat was niet mogelijk geweest zonder jullie support hier op mijn blog en Instagram. Ik heb nieuwe merken en producten leren kennen, jullie mogen inspireren en motiveren voor een gezondere leefstijl. Dat maakt me zo gelukkig! Terwijl de laatste samenwerkingen van 2020 nog lopen, staan er ook al een heleboel leuke dingen gepland voor 2021. Ik kan niet wachten om dit met jullie te delen en ik hoop jullie dan ook allemaal weer te zien volgend jaar 🙂

Zoals je leest zijn er voor mij veel mooie, positieve veranderingen geweest in 2020. Hoewel de wereld dus in een situatie verkeerd die onbegrijpelijk is en waarvan we allemaal hopen dat het snel over is, was dit jaar voor mij persoonlijk erg goed. De grootste les die ik van al deze hoogtepunten heb geleerd, is dat je het meest leert en groeit buiten je comfortzone. Iets wat ik wel vaak had gelezen, maar waar ik nog nooit zó bij stil had gestaan en had ondervonden. Maar, hier zal ik binnenkort in een andere blog verder op in gaan.

Voor nu ben ik vooral benieuwd wat jouw hoogtepunt van 2020 was. Deel het gerust met me en wees er trots op!

Alvast een gelukkig nieuw jaar en veel liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.