Sport

Geen Vierdaagse dit jaar, wat nu?

Het is nog niet lang geleden dat ik in een blog schreef dat het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse mijn sportdoel van 2020 zou worden. Toch heeft de persconferentie aan het begin van deze week daar een andere wending aan gegeven. Hoe ga ik hier mee om? Ben ik het eens met de beslissing? Heb ik al een ander doel voor ogen? Ik praat je graag bij in deze blog!

De Vierdaagse afgelast…

21 april vond de persconferentie plaats die heel Nederland zou gaan vertellen hoe de maatregelen rondom het Coronavirus verder nageleefd zouden moeten worden en waar er versoepeling plaats kon gaan vinden. Echter, veel versoepeling van de maatregelen kwam er helaas niet, al helemaal voor de evenementenbranche. Er werd ons verteld dat de maatregelen rondom grote evenementen verlengd werden tot 1 september dit jaar. Zo kwam er niet alleen een einde aan het festivalseizoen, maar ook aan het grootse wandelevenement ter wereld: de Nijmeegse Vierdaagse. Het doel en de droom waar ik al een aantal jaren naar toe leefde en die dit jaar dan eindelijk werkelijkheid zou gaan worden, viel zo weg…

Eens met de beslissing?
Mijn 25 kilometer-training ging goed en dat zorgde voor veel vertrouwen in de Vierdaagse.

Of ik het eens ben met de beslissing? Ik denk dat je daar op dit moment geen andere keus voor hebt. De gezondheid van de mens is nu het belangrijkst en staat dus ook bij mij op nummer één. Alleen door maatregelen te nemen kan de wereld zo snel mogelijk weer in haar normale stand van zaken terugkeren. Toch betekent dat niet dat ik het niet jammer vind, ik baal echt wel. Vooral gezien de training waarin ik 25 kilometer liep erg goed ging, ik steeds meer vertrouwen in de Vierdaagse begon te krijgen en natuurlijk een rugzak met energie en zin had gevuld voor dit evenement.

Doe ik volgend jaar mee?

Hoewel het op dit moment nog niet zeker is of de Nijmeegse Vierdaagse in 2021 wel doorgaat, weet ik wel 100% zeker dat als hij door gaat, ik aan de start zal staan. Gelukkig hoef ik dan niet meer deel te nemen aan de loting en ben ik al verzekerd van een startbewijs, wat betekent dat ik volledig naar de volgende editie toe kan leven. Dat ik de Vierdaagse niet op mijn 18de kan voltooien, betekent natuurlijk niet dat ik hem helemaal niet meer wil lopen. Het is namelijk nog steeds een doel van me, ook al is dat nu (opnieuw) voor de lange termijn.

Heb ik een nieuw doel?

Oke, de Vierdaagse blijft dus een doel, maar schuift (tot nu toe) een jaartje verder. Maar, heb ik al een nieuw doel voor de korte termijn? Daar is het antwoord kort op: nee. Dit komt simpel weg omdat alle sportevenementen zijn afgelast. Dat betekent overigens niet dat ik de komende tijd stil zit op het gebied van sport. De afgelopen weken beweeg ik meer als normaal en dat komt omdat ik daar nu meer tijd voor heb als anders. Ik voel me er heerlijk bij en ik kijk voor iedere workout gewoon waar ik zin in heb. Toch wil ik me weer wat meer gaan focussen op het fietsen. Ik heb het afgelopen half jaar in Tenerife de cardio workouts namelijk best gemist, tijd om die in te halen!

Meters maken in plaats van snelheid
Ik ga er weer lekker op los touren met mijn fiets!

Gelukkig begint het weer steeds beter te worden en kan ik vaker op de fiets stappen, ook iets wat ik gemist heb gedurende mijn stage. De rest van de mooie zomermaanden zal ik me dan ook meer gaan focussen op het maken van meters. Ik wil weer wat langere ritten gaan maken en richting de 80 kilometer opbouwen. Ik merk namelijk dat mijn snelheid hoger begint te worden en ik ben van mening dat dat komt door ervaring. Mijn focus zal dus liggen op het rijden van langere ritten, op mijn snelheid zal ik tijdens de kortere ritten meer letten.

Er zit dus geen Vierdaagse in voor dit jaar, maar ik kijk uit naar de volgende editie en de voorbereidingen hiervan! Voor nu ga ik lekker wat rondjes trappen op de fiets en blijf ik heerlijk door bewegen. Heb jij ook een doel gehad die helaas niet haalbaar wordt dit jaar door de Coronasitatie? En waar focus jij je nu op? Laat het hieronder weten!

Liefs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.