Ontbijt,  Snacks/tussendoortjes

Koningsdag beschuitjes met fruit

27 april is in Nederland de dag dat alles in Nederland oranje, rood, wit en blauw kleurt. We vieren de verjaardag van Koning Willem Alexander en voor vele is dit één van de leukste feestdagen van het jaar.

Toch ziet Koningsdag er dit jaar geheel anders uit. Geen festivals en geen vrijmarkten, maar we zitten thuis. Dit betekent overigens niet dat we Koningsdag aan ons voorbij moeten laten gaan en niet kunnen genieten, dat kan zeker wel! Met je gezin kun je namelijk ook genieten van oranje tompoezen.

Tompoezen zijn alleen niet het enige wat ons doet denken aan Koningsdag, we worden namelijk steeds creatiever in de hapjes die we voor deze feestdag op tafel zetten. Zo kwam ik ook op het idee voor deze leuke beschuitjes met de kleuren van de Nederlandse vlag. Net zo lekker en leuk als een tompoes, maar natuurlijk veel gezonder.

De beschuitjes zijn ideaal als ontbijt, maar ook heel leuk om bij de koffie te serveren. In dit recept maak ik gebruik van kwark, maar mocht je de beschuitjes plantaardig willen maken, gebruik dan een vegan yoghurt.

Wat heb je nodig voor 2 beschuitjes?
  • 2 beschuitjes
  • 2 eetlepels kwark
  • 2 aardbeien
  • Een halve baan
  • 50 gram blauwe bessen
Wat moet je doen?
  • Bedek ieder beschuit met een eetlepel kwark.
  • Snijd de banaan in plakjes en de aardbeien door de helft.
  • Leg de plakjes banaan over het midden van de beschuiten. Leg aan de bovenkant twee helften van een aardbei en maak de onderkant vol met blauwe bessen.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Een glas sinaasappelsap erbij en je bent helemaal Koningsdagproof!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.