Drankjes

Zomerse cassis mocktail met munt

Alcoholvrije cocktails, oftewel: mocktails, worden steeds bekender. Ik ben dol op mocktails, maar vond het wel eens tijd om er eentje zonder extra suikers te maken. Het resultaat? Een heerlijk, zomers drankje van cassis, munt en limoen.

Zelf ben ik helemaal niet van de alcohol (op een goede sangria na 😉 ). Mocktails zijn voor mij dan ook een goede oplossing om af en toe toch een beetje een ‘alcoholisch gevoel’ te hebben. Maar helaas, net als bij cocktails, worden er veel calorierijke dranken, sappen en siropen door elkaar gemixt. Af en toe is dit natuurlijk helemaal niet erg, maar je moet het niet iedere dag van de week nemen. Gelukkig biedt deze cassis mocktail daar een uitkomst voor.

De basis voor dit drankje bestaat uit cassis en spa rood. Dit zorgt voor een lekker sprankelende mocktail. De limoen en verse munt zorgen voor het frisse aspect die je zoekt op de warme dagen. Oh en ook heel fijn: in tegenstelling tot de échte cocktails en mocktails kun je dit drankje wel iedere dag nemen 😉

Wat heb je nodig voor 4 mocktails?
  • 500 milliliter (zero) cassis
  • 500 milliliter spa rood
  • 2 limoenen
  • 8 takjes verse munt
  • Ijsblokjes
Wat moet je doen?
  • Snijd één limoen horizontaal door de helft en vervolgens in plakjes. Snijd de andere limoen in ronde plakjes.
  • Doe in ieder glas zo’n 2-3 ijsblokjes.
  • Schenk in ieder glas 125 milliliter cassis en 125 milliliter spa rood.
  • Voeg aan ieder glas twee halve plakjes limoen en twee takjes munt toe.
  • Maak de mocktails af door de hele ronde plakjes over de rand van het glas te hangen.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.