Diner

Chinese zalm in nori met quinoa

Wanneer ik alleen thuis ben en voor mijzelf moet koken, wil ik het vaak graag makkelijk maar gezond houden. Het liefst ook nog een beetje speciaal, zodat het ‘leuk’ is om alleen te eten. Nou, dat was met dit receptje wel gelukt! Ik bakte de zalm eens in een norivel en dat viel goed in de smaak.

Deze maaltijd is ideaal opgebouwd: het bevat veel gezonde vetten, koolhydraten, vezels en heel veel groente. De eiwitten? Deze maaltijd zit er vol mee! Ideaal dus als je ‘s middags hebt gesport en ‘s avonds een lekkere, gezonde én snelle maaltijd op tafel wilt hebben.

Waar ik vooral heel blij van werd tijdens dit recept, was niet alleen het feit dat ik direct 250 gram groente binnen had, maar ook dat het onwijs lekker in om je zalm in een norivel te bakken. Dat de combinatie van zeewier en zalm geweldig is, wisten we natuurlijk al. Maar deze manier van zalm eten ga ik zeker vaker in de keuken toepassen!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
 • 1 zalmfilet
 • 1 norivel
 • 75 gram quinoa
 • 250 gram Chinese wokgroente sugarsnaps
 • 1/4 peper
 • 1 teen knoflook
 • 3 eetlepels sojasaus
 • Eventueel: (verse) gember
Wat moet je doen?
 • Hak/pers de knoflook fijn. Snijd de peper open, verwijder de zaadlijsten en snijd 1/4 van de peper fijn.
 • Kook de quinoa volgens de verpakking.
 • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de zalm in zo’n 4 minuten op middelhoog vuur gaar. Draai af en toe om. Verwijder het vet in de pan niet.
 • Maak het norivel aan het begin een klein beetje nat met water en rol je zalmfilet erin op, maak weer dicht met behulp van wat water. Leg het zalmpakketje weer terug in de pan. Bak voor 5 minuten op middelhoog vuur, draai regelmatig om.
 • Roerbak de groente, knoflook en peper samen met 1,5 eetlepel sojasaus voor 5 minuten. Gebruik je gember? Snijd deze dan fijn en bak ook mee.
 • Snijd het zalmpakketje in plakken.
 • Serveer de quinoa met de zalm, groente en wat sojasaus.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.