Lunch,  Sausjes en spreads,  Snacks/tussendoortjes

Gezonde tonijnsalade

Zelf tonijnsalade maken is zo simpel, veel lekkerder én gezonder. Met slechts 5 ingrediënten heb jij een salade in elkaar die lekker is op je brood, wrap, cracker of gezellig op een toastje bij de borrel.

Tonijnsalade is iets waar je mij als klein kind al blij mee maakte. Nog steeds vind ik het super lekker en kan ik geen nee zeggen tegen een heerlijke tuna sandwich. Maar met dit recept kun je deze sandwich makkelijk zelf maken en ben je gezonder bezig. Wist je namelijk dat de tonijnsalade uit een pakje van de supermarkt vol onnodige vetten en suikers zit? Zo zonde!

Het maken van deze salade is echt een kwestie van mixen en hij is klaar. Er komt geen koken of wachten aan te pas (oke, wachten tot je hem eindelijk op kunt eten 😉 ), dus tijd is geen excuus meer!

Wat heb je nodig?
  • 2 blikjes tonijn op water á 145 gram
  • 65 gram (magere) yoghurt
  • Halve ui
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 vol takje peterselie
  • Snufje zout
  • Eventueel: een kloddertje mayonaise
Wat moet je doen?
  • Laat de tonijn uitlekken. Snipper de halve ui en hak de peterselie fijn.
  • Meng de tonijn met de yoghurt en citroensap. Voeg hierna de ui en peterselie toe en roer nog eens goed door elkaar.
  • Proef en voeg naar smaak een snuf zout toe. Mocht je toch de smaak van mayonaise missen, dan kun je altijd een klein beetje toevoegen en erdoorheen roeren.

En, staat deze tonijnsalade binnenkort ook bij jouw op tafel? Of serveer je hem op een toastje tijdens een gezellig avondje met vrienden? Enthousiast geworden van deze gezondere salade? Probeer dan ook eens deze eiersalade!

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.