Hotspots,  Restaurants

Hotspots #Tenerife

Ondertussen ben ik alweer een maand terug uit Tenerife. In deze terugblik kun je mijn hele avontuur lezen, maar toch wilde ik nog één ding met jullie delen: hotspots! In deze blog deel ik acht tips om een lekker hapje te eten op dit prachtige eiland. Van lokale bakker, tot heerlijke restaurants en échte hotspots in #Tenerife.

Voor ik jullie voorstel aan mijn favoriete plekjes om te eten of gezellig wat te drinken, moet je weten dat het lastig is om échte hotspots te vinden. Hoewel de Spaanse cultuur een heerlijke keuken heeft, zijn de restaurants vooral traditioneel qua uiterlijk en kom je er echt voor het eten in plaats van de gehele ervaring. Als je er wel voor de gehele ervaring komt, zijn de meeste restaurants niet voorzien van een design waar we tegenwoordig naar op zoek zijn: Instagrammable.

Bovendien liggen alle hotspots van deze blog in het zuiden van het eiland. Dit komt allereerst omdat ik zelf in dit gebied woonde en ik te weinig in het noorden ben geweest om restaurants te bezoeken die niet konden ontbreken op deze lijst. Toch is het ook heel fijn dat deze restaurants in het zuiden liggen, omdat dit de plek is waar je als tourist op Tenerife over het algemeen verblijft. Het zuiden van het eiland is namelijk toeristisch, het noorden is meer voor de lokale bevolking. Hoewel je hotel dus waarschijnlijk gelocaliseerd is in het zuiden van het eiland, kan ik je wel aanraden om een auto te huren (een auto is veel beter als het openbaar vervoer!) en het noorden te bezoeken. Hier vind je namelijk meer groen, leuke steden als La Laguna en Puerto de la Cruz én een heleboel adembenemende plekken.

Wie weet kun jij in Noord-Tenerife wel heerlijke hotspots vinden, maar hier zijn mijn favoriete eetplekjes van het zuiden van dit mooie eiland:

The Burger Cafe, Playa de las Americas

De eerste échte hotspot die ik samen met mijn huisgenootje bezocht op Tenerife was The Burger Cafe in de touristische plaats Playa de las Americas. Maar niet getreurd, The Burger Cafe ligt in een zijstraatje van de drukke boulevard en geeft je de rust die je zoekt. Voel je dus even als een local en geniet van de ‘healthy street food’ zoals het restaurant zelf noemt. Van burgers tot poké bowls en taco’s, je vindt het allemaal. En nog iets leuks: alle gerechten zijn ook te verkrijgen in een vega(n) variant!

Blend Coffee, Adeje

Zeg je shoppen in het zuiden van Tenerife, dan zeg je Siam Mall. In dit grote winkelcentrum vind je Blend Coffee. Hier kun je terecht voor heerlijke koffie en sappen en vind je een gezond ontbijt of lunch. Natuurlijk kun je ook voor lekkere taartjes kiezen. Kortom: er staat van alles op de kaart! Even een pauze van het shoppen nemen dus? Blend Coffee heeft ook een vestiging in het CC. Rosa Center in Adeje.

Bloom Bar & Brunch, La Caleta

Dit bij Costa Adeje vind je het plaatsje La Caleta. Hier is vrij recent een heuse hotspot geopend: Bloom Bar & Brunch. Je kunt hier terecht voor het lekkerste ontbijt, lunch en brunch menu én geweldige drankjes. Het unieke concept is voorzien van romantische en moderne aspecten. Overal waar je kijkt, zie je kleurtjes. Dit is een échte Instagrammable hotspot!

100% Pan Pasteleria, Playa San Juan

Ik weet nog wel dat mijn huisgenootje en ik hier voor het eerst binnenstapte. Zat dit echt in onze eigen woonplaats? 100% Pan is een lokale bakkerij waar je niet alleen hoeft binnen te stappen voor lekkere,  versgebakken (belegde) broodjes, maar ook terecht kunt voor een goede kop koffie met een gebakje. Nou ja, gebakje… Zeg maar gerust een kunstwerk. Is je favoriete stad toevallig Parijs? Dan ga jij de sfeer bij 100% Pan zeker geweldig vinden!

Pistacho Coffee Brunch, Los Cristianos

Moet ik bij de foto’s nog een uitleg geven? Pistacho Coffee Brunch is écht een hotspot wanneer je op Tenerife bent. 6 dagen per week kun je hier terecht voor een ontbijt of lunch die met passie voor design worden gemaakt. Werkelijk alle gerechten zien er onwijs mooi en kleurrijk uit en toveren direct een lach op je gezicht. Carrotcake pancakes met Nutella anyone? Wederom heeft ook Pistacho vele veganistische keuzes en trek je je bij dit restaurantje ook even terug van de drukke boulevard.

Bibo (Food Avenue Group), Playa San Juan & meer

Ben je op Tenerife en zoek je eigenlijk een beetje Nederlandse cultuur? Stop dan even bij een Food Avenue. Dit Belgische restaurant heeft verschillende vestigingen op het eiland, waaronder in Playa San Juan, Adeje en Alcala. Bovendien hebben alle vestigingen een uitgebreide menukaart. Hier kun je wél terecht voor een belegd broodje of sandwich tussen de middag 😉 Gelukkig hebben ze ook vele andere lekkere dingen. Denk aan pancakes, salades en tapas.

Macaronesia, Puerto Santiago

Dat ze op Tenerife heel wat verstand hebben van taarten zul je goed merken op het gehele eiland. Dol op deze lekkernijen? Breng dan vooral een bezoek aan Macaronesia, een lokale patisserie in Puerto Santiago. Hier hebben ze een groot aanbod van verse taarten, cake en koeken. Daarnaast vind je hier heerlijke, verschillende koffies, theeën en nog meer drankjes. Ook hier waan je je weer in een Spaanse bakkerij met een Parijse stijl.

Restaurante Marsala, Playa san Juan

Zeiden mijn huisgenoot en ik ‘uiteten’, dan zeiden we ‘Marsala’. Bij Marsala kun je terecht als je écht lekker wilt eten in een typisch, maar goed uitziend Spaans restaurant. De eigenaressen zijn geweldige mensen en geven je direct een warm gevoel. Mag ik je tips geven? Neem dan zeker de gebakken champignons met rijst of de paella met kabeljauw en als dessert de tiramisu. Liever geen diner hier? Stop dan voor een bolletje ijs, want daar hebben ze hier de lekkerste van!

Cafe Blu, Playa san Juan

Cafe Blu, oftewel mijn tweede huis op het eiland. Bij Cafe Blu kon ik ieder moment van de dag terecht voor een goede koffie, ontbijt, lunch én diner. De liefde en sfeer die hier hangen zijn onbeschrijfbaar en wanneer je er ook komt, het zit er vol met locals. Alle gerechten worden gekookt met geheel verse ingrediënten door een kok die ervaring heeft in vele keukens over de hele wereld. Ik kan je werkelijk alles aanraden van de menukaart, maar de truffel pasta is toch wel mijn favoriet. Wat mis ik dit plekje!

Ga jij komende zomer richting Tenerife of staat dit op de planning voor de latere toekomst? Houd dan zeker deze blog in je achterhoofd en bezoek mijn favoriete tentjes op Tenerife. Ben je op zoek naar meer tips voor restaurants, activiteiten of bezienswaardigheden op het eiland? Aarzel dan niet en stuur mij vooral een mail/berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.