Sport

Dit ga ik komende week op het gebied van sport doen

Het corona virus heeft heel wat gevolgen met zich mee gebracht. Zo ook de vele afgelastingen van verschillende evenementen. Mijn sportdoel van dit jaar kan ik dus ook helaas niet voltooien. Daarom heb ik een nieuw doel die ik komende week zal gaan uitvoeren. Benieuwd wat? Lees met me mee!

De Nijmeegse Vierdaagse
Ik was zo blij toen ik het nieuws kreeg dat ik mee mocht lopen met de Nijmeegse Vierdaagse!

Een aantal maanden terug kon ik jullie eindelijk het nieuws brengen dat ik dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse zou gaan wandelen. Een doel die ik al heel lang voor ogen heb en per se op mijn achttiende jaar wilde voltooien. Ik was dolgelukkig dat ik ingeloot werd en 21 juli aan de start zou mogen verschijnen. Helaas waren er toen al veel twijfels over het feit of de vierdaagse door zou gaan of niet. Zoals verwacht is de Vierdaagse 2020 afgelast en kan ik die droom (dit jaar) niet verwezenlijken.

Mijn plan

Toch voelde het niet goed om tijdens de week dat de Vierdaagse plaats zou gaan vinden, stil te zitten en dus kwam ik met een nieuw plan. Hoewel de Nijmeegse Vierdaagse op een individuele en virtuele manier alsnog kan worden gelopen, wilde ik het wandelen toch bewaren voor een échte Vierdaagse editie. Dus verzon ik een eigen vierdaagse, een fietsvierdaagse! Van 21 tot en met 24 juli zal ik iedere dag op de fiets zitten om 50 kilometer af te leggen. Zo krijg ik voor mezelf toch de voldoening van een vierdaagse en heb ik de tijd om heerlijk te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken.

Vier dagen, vier verschillende rondjes
Fietsen tussen de bossen op de Posbank vind ik zo rustgevend!

4 dagen, 50 kilometer per dag en rond de 200 kilometer in totaal. Dat vraagt om leuke rondjes in de omgeving. Gelukkig heb ik de afgelopen maanden heel wat nieuwe plekken kunnen ontdekken en fiets ik niet meer iedere week dezelfde ronde. Omdat ik van te voren graag wil weten hoeveel er gefietst gaat worden en waarheen, heb ik al vier verschillende rondes klaar staan. Op de eerste dag fiets ik één van mijn favoriete rondjes langs de Ijssel en om de Rhederlaag. De tweede dag fiets ik langs de Rijn, door de Liemers en ga ik richting de Duitse grens. Op dag drie ga ik nog een ander favoriet rondje over een deel van de Posbank fietsen. Maar, natuurlijk moet ik ook Nijmegen tijdens deze zelfverzonnen fietsvierdaagse zien, dit zal gebeuren op de laatste dag. Dan fiets ik richting Nijmegen, langs de Waal en de Rijn.

Mijn voorbereidingen

Naast het samenstellen van de verschillende fietsrondes, vraagt het fietsen van 200+ kilometer in vier dagen nog wel andere voorbereidingen. Als voorbereiding heb ik de afgelopen tijd veel meters gemaakt en veel rondjes van 50 kilometer gefietst. Hierdoor weet ik dat ik deze afstand goed kan volhouden. Verder heb ik wat geëxperimenteerd met verschillende voeding voor tijdens het fietsen en weet ik nu dat ik goed fiets op een banaan of een haverreep. Ook heb ik een tweede bidonhouder op mijn fiets laten plaatsen, zodat ik zeker weet dat ik genoeg kan drinken tijdens de tochten. Eerder vond ik het namelijk lastig om mijn vocht in balans te houden tijdens het wielrennen.

Mijn verwachtingen

Ookal is mijn verzonnen fietsvierdaagse niet eens een hele uitdaging en is het een afstandsmogelijkheid van een normale fietsvierdaagse, ben ik wel benieuwd hoe mijn lichaam erop gaat reageren. Na het fietsen heb ik vaak de hele dag trek, wat betekent dat ik mijn energie iedere dag flink zal moeten aanvullen. Ook ben ik heel benieuwd hoe mijn benen zullen voelen aan het eind van deze vier dagen. Verder hoop ik dat ik iedere dag blijf genieten en ernaar uit kan blijven kijken. Gelukkig fietst mijn lieve vriendinnetje ook twee dagen mee, wat ook al een heel verschil zal maken. Bovendien wordt het weer geweldig om te fietsen.

Een tijdje terug stond ik vanaf de Waalkade naar Nijmegen te kijken. Volgende week vrijdag zal ik hier weer even stil staan.

Hoewel ik nog steeds baal van het feit dat de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar niet door gaat en ik mijn droom om deze op mijn achttiende te lopen dus niet kan verwezenlijken, heb ik veel zin in het fietsen van mijn eigen fietsvierdaagse. De rondjes zijn bepaald, ik weet dat ik de meters prima kan maken en ben erg benieuwd hoe mijn lichaam verder zal reageren. Het weer zit mee en ik zal voor twee dagen gezelschap hebben, dus ik ben er helemaal klaar voor! Nu nog hopen dat mijn moeder aan het eind een neppe medaille voor me heeft om om te hangen 😉

Omdat het al een tijd geleden is dat ik een raceverslag deelde, vind ik het leuk om volgende week een fietsdagboekje bij te houden. Die kun je uiteraard aan het eind van volgende week lezen 🙂

Wish me luck!

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.