Nagerecht,  Snacks/tussendoortjes

Gezonde watermeloen pizza met fruit en granola

3 augustus, een dag die in de boeken staat als Watermeloen Dag. De perfecte reden om een recept met watermeloen te delen! Dus vandaag deel ik met jullie de manier waarop ik het liefst watermeloen eet: als pizza! Wel een hele gezonde variant dan 😉

Meloenen hebben we in alle soorten en maten en veel mensen vinden ze heerlijk. Ik durf ook bijna met zekerheid te zeggen dat watermeloen bij veel mensen tussen het rijtje met favoriete fruitsoorten staat. De meloen zit vol met water, wat ervoor zorgt dat het de ideale snack is voor de hogere temperaturen. Bovendien maakt dit dat het een goede manier is om wat extra vocht binnen te krijgen. En als je écht een goede watermeloen hebt, is die heerlijk zoet. Dan haal je die tropische vakantie zo naar je eigen achtertuin.

Toch moet ik eerlijk toegeven dat watermeloen niet mijn favoriete meloensoort is. Sorry not sorry! Als het op watermeloenen aankomt, ben ik heel kieskeurig. Hij moet roze genoeg zijn, zodat ik zeker weet dat hij zoet is. Mijn tanden zetten in een meloen waarbij ik alleen water proef? No thanks! Verder heb ik een hekel aan het feit dat de pitjes door de gehele meloen zitten en je dus bij ieder stuk voor een dilemma staat: alle pitjes eruit vissen, alle pitjes opeten óf alle pitjes uitspugen.

Nee, als ik watermeloen eet, moet dat dus echt een goede zijn. En het liefst maak ik hem dan nog lekkerder. Hoe? Door er deze watermeloenpizza’s van te maken! Een simpele manier om je snack nóg lekkerder en voedzamer te maken. En heb je eters thuis? Maak deze pizza’s dan als dessert en je hebt een knallende afsluiter van het diner!

Hoewel ik deze pizza met kwark maakte, kun je ze ook zuivelvrij en dus plantaardig maken. Hiervoor gebruik je een plantaardige yoghurt of kwark. Wil je je pizza helemaal lekker maken, slinger er dan een klein beetje honing of ahornsiroop overheen. Enjoy your summer snack!

Wat heb je nodig?
  • 1 middelgrote watermeloen
  • 250 gram (magere/plantaardige) kwark
  • 400 gram verse bessen als blauwe bessen, frambozen, rode bessen, bramen etc.
  • 75 gram granola (ik gebruikte de Peanut Butter Granola van Qrop)
  • Optioneel: honing/ahornsiroop
Wat moet je doen?
  • Snijd een watermeloen verticaal in ronde plakken. Afhankelijk van de grootte van de watermeloen kun je er zo’n 3 tot 5 ‘pizzabodems’ uithalen.
  • Verdeel over iedere watermeloenbodem twee eetlepels kwark.
  • Verdeel de verse bessen over de de watermeloenpizza’s.
  • Strooi wat granola over de pizza’s. Verdeel er hier ook eventueel wat honing in slierten over om de pizza’s helemaal af te maken.
  • Snijd de watermeloenpizza’s in stukken en serveer met een servetje 😉

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Dit is toch een feestje om op tafel te zetten?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.