Lunch,  Ontbijt

Gezonde eiwrap met zuivelspread en gerookte zalm

Ken je dat gevoel, dat je tijdens je thuiswerkdag naar de keuken loopt om een lunch te maken, maar eigenlijk geen zin meer hebt in je gewoonlijke lunch, omdat je veel meer in huis hebt dan een simpele boterham? Ik ken dat gevoel wel! Daarom maakte ik eens een gezonde eiwrap met zuivelspread, gerookte zalm en veldsla.

Ik ben dol op wraps! Zowel voor avondeten en lunch als borrelhapje. Maar iedere week een pak tortillawraps meenemen tijdens het boodschappen doen vind ik weer te enthousiast. Deze week had ik zo’n zin in een wrap dat ik hoopte dat ik wél wraps in mijn karretje had gestopt. Toen ik door de keuken keek en mijn ogen op de eieren vielen, wist ik dat het goed zou komen.

Ik maakte namelijk zelf een wrap van eieren. Zo’n eiwrap is eigenlijk een dunne omelet die je vervolgens belegt en oprolt. Het is net zo lekker, snel te bereiden én voedzaam. Een omelet is rijk aan eiwitten en vetten, waardoor je verzadigd blijft en weer even door kunt werken na je pauze. Daarbij komt dat je, net zoals bij een andere wrap, veel kunt variëren en jezelf vanaf nu iedere dag met een andere wrap kunt trakteren tijdens het werken of studeren.

Maar, voor je begint met variëren, probeer dan deze variant met gerookte zalm. De zuivelspread geeft een heerlijke, frisse tint aan de wrap en de gerookte zalm gaat daar zo goed mee samen. Wellicht wil je niet eens meer opzoek naar je eigen favoriete variant.

Wat heb je nodig voor 2 wraps?
 • 4 eieren
 • 2 eetlepels zuivelspread bieslook (light)
 • 80 gram gerookte zalm
 • 50 gram veldsla
 • 75 gram velderwtjes
 • Snuf Italiaanse kruiden
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Klop 2 eieren met een snuf peper en zout los in een kommetje. Verwarm ondertussen wat olie in een koekenpan.
 • Giet de geklopte eieren in de pan en bak de eiwrap op middelhoog vuur tot hij is gestold, keer hem om en bak nogmaals voor 1 minuut.
 • Smeer een eetlepel zuivelspread bieslook over de eiwrap. Verdeel hier een handje veldsla overheen, de helft van de gerookte zalm en de helft van de velderwtjes.
 • Strooi een snuf Italiaanse kruiden over de belegde wrap en klap hem dubbel of rol hem op.
 • Herhaal voor de tweede wrap.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.