Diner

Courgette quiche met geitenkaas

Ik vind quiches er altijd zo lekker en gezellig uit zien, vooral met de feestdagen. Gelukkig staat Pasen al weer bijna voor de deur. Hoe leuk is het om deze mooie, vegetarische quiche met courgette en geitenkaas op tafel te zetten?

Toen ik deze quiche ging maken, was ik erg benieuwd hoe het zou uitpakken. Ik was positief verrast door het eindresultaat, want deze quiche is heel lekker! De courgette zorgt voor een hele frisse, lichte twist en gaat heel goed samen met de geitenkaas.

Dat een quiche niet de gezondste maaltijd is, weten we allemaal. Gelukkig kun je heel veel variëren en hem naar wens maken. Zo koos ik in deze quiche voor een light crème fraîche en voor zachte geitenkaas. Zachte geitenkaas bevat namelijk aanzienlijk minder calorieën en vetten dan de meeste andere kaassoorten.

Ben je niet zo’n fan van geitenkaas? Dan kun je dit makkelijk veranderen voor een kaassoort naar wens. Verder zou je voor de bodem het taartdeeg door bladerdeeg kunnen vervangen, maar persoonlijk vind ik een quiche met hartig taartdeeg lekkerder.

Om je helemaal over te halen om vaker een quiche te maken of om hem met de feestdagen op tafel te zetten: een quiche maken is heel makkelijk! Je bakt simpelweg de groente kort, bekleed een bakvorm en klopt de eieren. Daarna schuif je hem in de oven en dan komt eigenlijk het moeilijkst: het wachten tot hij klaar is…

Wat heb je nodig voor 1 quiche?
 • 1 courgette
 • 6 plakjes hartig taartdeeg
 • 1 teen knoflook
 • 2 lente uitjes
 • 4 eieren
 • 200 milliliter crème fraîche (light)
 • 75 gram geitenkaas bolletjes
 • 1 eetlepel Provenciaalse kruiden
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg de plakjes hartig taartdeeg los van elkaar te ontdooien.
 • Snijd de courgette in blokjes van 2 cm, snijd de lente ui in ringetjes en hak/pers de knoflook fijn. Bak zo’n 5 minuten in een wokpan op middelhoog vuur en laat uitlekken in een vergiet. Om er nog meer vocht uit te krijgen, zou je het in een theedoek kunnen uitknijpen.
 • Bekleed een springvorm (24 cm) aan de onderkant met bakpapier. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg.
 • Doe de courgette op de bodem van de quiche. Klop de eieren samen met de crème fraîche, Provenciaalse kruiden en een flinke snuf peper en zout. Giet het eimengsel over de courgette. Strooi de geitenkaas bolletjes over de quiche.
 • Bak de quiche in 35 minuten goudbruin.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.