Diner

Tagliatelle met gerookte zalm en spinazie

Doordeweeks hebben we vaak wat minder tijd om culinaire hoogstandjes in elkaar te zetten. Maar, met dit recept zet jij binnen zo’n 15 minuten een heerlijke pasta op tafel die het hele huis zal verbazen.

Ja, eigenlijk zat ik een beetje te twijfelen of ik dit recept wel moest delen… Het is namelijk zo simpel. Maar toen dacht ik: ‘simpel hoeft niet minder speciaal of lekker te zijn.’ Dus besloot ik om jullie met dit recept bewust te laten worden over het feit hoe geweldig simpele recepten kunnen zijn.

Hoewel deze pasta vol groente zit en veel gezonde voedingsstoffen biedt, kan het zijn dat je liever een vegetarische/veganistische maaltijd op tafel zet. Gelukkig zijn daar allerlei oplossingen voor. Zo kun je de zalm volledig weglaten of vervangen voor vega(n) kipstukjes of een vegan zalmfilet. Ga je voor vegan? Zorg er dan voor dat de pasta die je gebruikt gedroogd is in plaats van vers en dat de kookzuivel (mocht je die gebruiken) een plantaardige variant is.

Genoeg mogelijkheden dus! Hoe geniet jij van deze gezonde, makkelijke maaltijd?

Wat heb je nodig voor 4 personen?
  • 500 gram (verse) tagliatelle
  • 300 gram warm gerookte zalmstukken
  • 500 gram verse spinazie
  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • Peper & zout
  • Eventueel: kookzuivel, pijnboompitjes en geraspte kaas
Wat moet je doen?
  • Snijd de champignons in plakjes en hak de knoflook fijn. Snijd de zalmstukken in plakjes/stukjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan. Voeg een hand spinazie toe en bak tot het geslonken is. Voeg dan weer een hand spinazie toe en ga zo door tot alle spinazie in de pan zit en geslonken is.
  • Voeg de champignons, knoflook en Italiaanse kruiden toe. Roer door elkaar en bak voor zo’n twee minuten op middelhoog vuur. Wil je een romiger effect? Voeg dan bij deze stap een scheutje kookzuivel toe.
  • Voeg de zalm toe aan de groente en roer het geheel door elkaar.
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Serveer de pasta met het spinazie-zalm mengsel. Bestrooi eventueel met wat pijnboompitjes en geraspte kaas.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Op zoek naar nog meer makkelijke recepten? Wat dacht je van deze Italiaanse couscous, deze quinoasalade of auberginetosti’s?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.