Hotspots,  Restaurants

Hotspot Charlie’s #Antwerpen

Een tijdje terug was ik samen met een vriendin naar Antwerpen. Omdat de reden dat we naar Antwerpen gingen met school te maken had, besloten we er een leuke dag van te maken, de stad te verkennen en natuurlijk op zoek te gaan naar hotspots. Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik Charlie’s tegen. Toen ik de foto’s op Instagram en de menukaart bekeek, was het direct duidelijk dat dit ons lunchplekje zou worden.

Locatie

Na de sollicitaties die mijn vriendin in Antwerpen had voor haar stage, gingen we opzoek naar Charlie’s. We kwamen vanaf het Centraal station en moesten nog een aardig stukje lopen. Gelukkig is Antwerpen een leuke, gezellige stad en was dit geen probleem. Onderweg kom je langs veel dure winkels, maar ook kleine boetiekjes en héél veel eettentjes. Wanneer je in de straat komt waarin Charlie’s zich bevindt, merk je gelijk dat het weer leeft. In de straat zitten namelijk veel leuke, vernieuwende restaurantjes maar ook gewone restaurants. Na de wandeltocht van ongeveer een half uurtje (vanaf centraal station), hadden we het gevonden.

Buiten zag het er erg leuk uit. Op de ronde tafeltjes stonden veel gekleurde bloemetjes en ook werden we enthousiast ontvangen. Omdat het mooi weer was, besloten we buiten te zitten, maar ook binnen was het gezellig. Bij Charlie’s vindt je vooral kleine tafeltjes die op een gezellige, maar ruime manier zijn neergezet.

Het menu
Mijn vriendin ging voor de pannenkoekjes, ik voor de toast Muhammara. Beide zijn échte aanraders! Ook de home-made lemonade met casis was super!

De kaart bij Charlie’s is heel uitgebreid. Het eerste voordeel aan de kaart: heel, maar dan ook heel, veel koffie’s! Van een gewone koffie tot allerlei speciale koffie’s met plantaardige melk, I love it! Ook de rest van de kaart is erg uitgebreid. Hij staat vol met nieuwe, hippe en innovatieve gerechten. Dit maakt het niet alleen leuk, interessant en onwijs moeilijk om te kiezen, het zorgt er ook voor dat er voor ieder wat wils is. Ja, ook voor vegetariërs en vegans is er genoeg keuze!

De prijzen zijn niet per se duur, maar misschien wel wat hoger dan je gewend bent. Gelukkig is dit het volledig waard! Je krijgt een goed vullende portie die niet alleen onwijs lekker is, maar er ook nog eens GE WEL DIG uitziet. Het water liep me al in de mond toen ik alleen al om me heen op de tafeltjes keek.

De service

De gastvrijheid was tijdens ons bezoekje heel goed. We werden netjes, enthousiast en met interesse geholpen. We hoefde niet lang op ons eten te wachten en de drankjes werden direct voor je klaar gemaakt. Bovendien werden we niet gestoord tijdens het eten. Toen we weggingen werd er gevraagd waar we vandaan kwamen en hebben we kort staan praten.

Wie wil er nou niet zo’n mooi gerecht voor zich hebben staan?!

Vanaf nu raad ik iedereen die naar Antwerpen gaat dit restaurantje aan. Het is misschien eventjes lopen, maar hoe heerlijk is het om in rust op een gezellig plekje te kunnen lunchen met zo’n mooi gevuld bord voor je? Vervolgens loop je zo de winkelstraat in (als je vanaf daar komt is het dus een stuk korter lopen) en kun je je shopping-day voortzetten.

Wist je dat Charlie’s ook een Bed&Breakfast is? Zo kun je iedere ochtend van een heerlijk ontbijtje genieten bij een gezellige, mooie gelegenheid in een leuke shop-stad!

Dus, wanneer plan jij je dagje/weekendje Antwerpen? 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.