Hotspots,  Restaurants

Hotspot Dudok #Rotterdam

Afgelopen vrijdag ging ik naar Rotterdam om samen met Marisa Gomez van @rotterdam.food de stad te verkennen en hotspots te bezoeken. We sloten de gezellige dag af met een driegangendiner van het zomermenu van Dudok waar Marisa voor was uitgenodigd. Omdat ik zo enthousiast was, kon ik niet wachten om jullie meer over deze ervaring te vertellen. Benieuwd naar mijn ervaring bij dit restaurant en de gerechten die wij probeerden? Lees dan gauw verder!

Op zo’n vijftien minuten wandelen van Rotterdam Centraal en  dicht bij de Coolsingel vind je Dudok Rotterdam in een gezellige straat die bruist van de terrasjes en leuke plekken. Het gebouw is hoog, wat oud en voorzien van een mooi terras waarvan er één wat hoger ligt dan de straat.

Licht en industrieel

Bij binnenkomst was het eerst wat me opviel de mooie, grote en lichte ruimte. Het restaurant is voorzien van veel ramen, waardoor er veel natuurlijk licht aanwezig is. Dit is overigens iets wat Dudok bij iedere vestiging probeert te creëren, net zoals de industriële tint. Dit gaf mij een heel vriendelijk gevoel en straalde een soort luxe uit. Omdat ze wisten dat wij kwamen, was er een tafel voor ons gedekt. Marisa had bij het maken van de reservering aangegeven dat we graag een plekje wilde met mooi licht, omdat we goede foto’s wilde maken. Ik vond het erg leuk om te zien dat hier rekening mee werd gehouden en we een tafel kregen in een soort serre van het restaurant.

Onze keuzes

Nadat we plaats hadden genomen en ons eerste drankje besteld hadden, kwam de restaurantmanager ons welkom heten. We praatte even en hij raadde ons de plantaardige bloemkool steak met zoete aardappelpuree en granaatappelpitjes aan. Marisa en ik hadden het menu natuurlijk al lang bekeken en waren al vastberaden dat dit ons hoofdgerecht zou worden. Verder bestelde ik gerookte zalm als voorgerecht en de aardbeien romanoff als dessert. Marisa ging voor hetzelfde dessert maar koos de salade caprese als voorgerecht. Bij de gerechten zouden passende wijnen geserveerd worden. We waren benieuwd!

Échte kunstwerkjes
Gerookte zalm als voorgerecht, heerlijk!

Toen het voorgerecht werd geserveerd, werd er al één ding duidelijk: het eten wat we zouden krijgen was meer dan een gerecht, het waren echte kunstwerkjes. Aan alle aspecten was gedacht. De gerookte zalm smaakte heerlijk en was voorzien van een mayonaise met dille en mosterd. Deze combinatie was erg lekker en de groente die op de zalm lag gaf een lekkere bite aan het gerecht. De wijn die bij het gerecht geserveerd werd, was een lichte rosé die erg goed ging met de vis.

Hier keek ik naar uit!
Wat genoot ik van deze bloemkool steak! Is het geen plaatje?

Nu was het tijd voor het hoofdgerecht: de vegan bloemkool steak. Marisa en ik keken hier naar uit en vooral ik was al de hele dag enthousiast over het feit dat we deze zouden gaan eten. Nadat het mooie gerecht geserveerd was en er een flinke fotoshoot werd gehouden, mochten we dan eindelijk proeven. Al bij de eerste hap wist ik zeker dat dit hét gerecht is wat in ieder restaurant op de kaart moet staan. Het smeuïge van de puree, het knapperige van de granaatappel en de cashewnootjes waren een perfecte match met de geroosterde bloemkool. Hoewel ik hem pittiger had verwacht en hij dat in mijn ogen ook wel wat meer zou mogen zijn, ben ik zo weg van het gerecht! Ik was blij dat hij niet geserveerd werd met een portie friet/aardappeltjes, omdat dit er simpelweg niet goed bij zou passen. De witte wijn zorgde daarentegen voor een goede wijn-spijs combinatie. Ook vond ik het erg fijn dat het gerecht vrij licht op de maag was, waardoor er nog ruimte over was voor het nagerecht.

De perfecte afsluiter
Ik heb 0% spijt dat ik dit heerlijke dessert nam!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooraf mijn twijfels over het nagerecht had. Normaal ben ik niet zo van de speciale nagerechten en neem ik het liefst gewoon een bol ijs of een goede cappuccino. Maar, wat ben ik blij dat ik toch voor de vegan aardbeien romanoff ben gegaan! Mijn eerste indruk? “Is dit zomer in een glaasje?” Wederom was het een prachtig gerecht en ik had geen idee wat ik moest verwachten. Toen ik mijn lepel in het glas stak, kwam ik een bolletje aardbeien sorbetijs tegen, ondergedompeld in een heerlijke, luchtige room van aardbeien. Het dessert was heerlijk zoet, maar niet té en fris. In combinatie met een goede cappuccino sloot ik het driegangendiner gewoon helemaal perfect af.

Vol vriendelijkheid

Buiten het feit dat het eten overheerlijk was en ik het erg waardeer dat ze de aanvraag van Marisa voor een plekje met goed licht in acht hadden genomen, wil ik ook graag het personeel van het restaurant benoemen. Iedere personeelslid die we gedurende het diner aan tafel hebben gehad was enthousiast, vriendelijk en zorgzaam. Ook zijn de prijzen van het menu niet hoog en wat mijn betreft misschien zelfs een beetje te laag.

Een kleine sfeerimpressie van Dudok Rotterdam.

Ik heb een hele leuke avond bij Dudok Rotterdam gehad en ik zou zeker nog eens uiteten gaan bij het restaurant. Ik ben dan ook dolgelukkig dat wij in Arnhem ook een vestiging hebben. Hiernaast is Dudok ook gevestigd in Den Haag en zijn er nog een paar andere locaties in Rotterdam te vinden.

Dudok Rotterdam, heel erg bedankt voor deze avond en het overheerlijke eten. Marisa, bedankt voor je gezelligheid gedurende de hele dag en het feit dat ik met je mee mocht naar dit diner.

En jij? Ben jij al bekend met Dudok? Ik kan je vertellen dat het het zeker waard is om een dagje weg naar Arnhem, Den Haag of Rotterdam te plannen om hier te gaan eten ?

Liefs!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.