Ontbijt

Gezonde blauwe bessen ontbijtpannenkoekjes

Ik hoef je vast niet te vertellen dat ontbijten met pannenkoekjes onwijs lekker is. Het liefst worden we allemaal wakker met een goede stapel pancakes en een mooi uitzicht. Aan dat mooie uitzicht kan ik helaas niets doen, maar voor die lekkere stapel pannenkoekjes ben je hier aan het goede adres!

Gelukkig is het recept voor deze pannenkoekjes heel simpel. Al eerder deelde ik het basisrecept voor deze ontbijtpannenkoekjes, maar voor deze variant voegde ik daar simpelweg wat blauwe bessen aan toe en gebruikte ik andere toppings. Of het resultaat er beter van wordt, laat ik aan jou. Ik ben in ieder geval erg fan van deze blueberry pancakes!

Je vraagt je nu vast af: ‘wat is er nou gezond aan deze pannenkoekjes?’ De normale pannenkoeken zijn gemaakt van meel, melk, suiker, eieren en wat zout. Deze pancakes zijn gemaakt van havermout, wat zorgt voor langzame koolhydraten en veel vezels die ervoor zorgen dat je langer vol zit. Bovendien hebben deze pannenkoeken geen suiker nodig, maar worden ze gezoet door een banaan. Stiekem is de smaak hierdoor veel lekkerder en heb je wederom gezondere koolhydraten.

Dus kruip jij morgen met een goede stapel pannenkoekjes terug je bed in voor een ontbijt op bed?

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
  • 40 gram havermout
  • 1 halve banaan
  • 1 ei
  • 100 milliliter (plantaardige) melk
  • Hand blauwe bessen
  • Eventueel: 1 eetlepel kwark en honing
Wat moet je doen?
  • Doe de havermout, banaan, ei en melk in een blender en mix tot een beslag.
  • Roer de blauwe bessen door het beslag heen.
  • Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
  • Stapel de pannenkoekjes op en top eventueel af met wat kwark en honing.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.