Diner

Rijkgevulde spaghetti met gerookte zalm

Pasta, het liefst eet ik het minimaal één keer per week. En nee, niet telkens dezelfde variant! Juist de verschillende mogelijkheden die pasta biedt, maakt het zo leuk om te bereiden en lekker om te eten. En deze romige, rijkgevulde pasta met gerookte zalm komt zeker in mijn lijstje van favoriete pastagerechten. Eén ding is zeker: hier maak je iedereen in huis gelukkig mee!

De saus voor dit gerecht maak je volledig zelf met een paar, simpele ingrediënten: roerbakgroenten, kookroom, knoflook en wat Italiaanse kruiden. Hoewel de kookroom niet per sé als gezond bestempeld kan worden, weten jullie dat ik er altijd achter sta om zonder pakjes en zakjes te koken en alles lekker zelf te bereiden. Bovendien gebruik ik voor dit gerecht de light variant kookroom en toen ik deze ging vergelijken met de normale, volle variant, viel mijn mond even open. Zo bevat de volle variant per honderd milliliter maar liefst 212 calorieën, terwijl de light variant 113 calorieën bevat. Qua eiwitten en koolhydraten verschillen de producten niet zo veel, maar dit verandert wanneer je een kijkje neemt naar de hoeveelheid vetten (duh 😉 ). De normale kookroom bevat per 100 milliliter 20,2 gram vetten, waarvan 14,3 verzadigd. De light variant bevat 8,2 gram vetten, waarvan 5,8 gram verzadigd per 100 milliliter. Dit is een goed voorbeeld van een product waarmee je dezelfde resultaten en smaak kunt behalen, maar makkelijk kunt vervangen voor een bewustere keuze. Nu wil ik je natuurlijk niet overhalen om direct voor de light variant te kiezen, maar ik denk dat het goed is om bij stil te staan en de inname van het aantal verzadigde vetten te verlagen. Mocht je wél liever de volle variant kookroom gebruiken, doe dit dan vooral!

Verder kun je ook dit gerecht weer aanpassen naar jouw persoonlijke wensen. Allereerst kun je iedere pastasoort gebruiken die jij het lekkerst vindt. Heb je liever penne of tagliatelle? Kies dan voor deze pastasoort. Mocht je het gerecht vegetarisch willen maken, laat dan de zalm achterwegen of vervang deze eventueel door een vleesvervanger. Wil je het gerecht volledig vegan maken? Vervang dan niet alleen de zalm, kies ook voor een plantaardige pastasoort en een veganistische room om mee te koken (bijvoorbeeld op basis van soja).

Ben jij klaar om deze heerlijke pasta te proberen? Het is heel simpel!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
 • 400 gram verse spaghetti al basilico (of een andere pastasoort naar wens)
 • 600 gram Italiaanse roerbakgroente met champignon
 • 200 milliliter Campina room culinair light
 • 200 gram gerookte zalm in plakken
 • 2 tenen knoflook
 • 1½ eetlepel Italiaanse kruiden
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Hak/pers de knoflook fijn en snijd de plakken zalm in repen.
 • Verwarm een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook voor een minuutje.
 • Voeg de roerbakgroenten en de Italiaanse kruiden toe en roerbak het geheel voor zo’n 8 minuten.
 • Voeg de kookroom toe, schep goed door elkaar en laat het geheel voor 5 minuten op middelhoog vuur pruttelen.
 • Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.
 • Proef de groentesaus en breng op smaak met peper en zout.
 • Voeg de spaghetti toe aan de saus en schep het geheel goed door elkaar. Voeg als laatst de gerookte zalm reepjes toe en roer deze door de pasta.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.