Hotspots,  Restaurants

Hotspot Lot & Daan #Rotterdam

Toen ik een kijkje nam op de site van Lot & Daan, wist ik zeker dat ik daar een bezoekje wilde brengen. Toen ik deze week samen met een vriendin een nachtje in Rotterdam doorbracht, besloten we dan ook zeker bij dit leuke tentje binnen te stappen voor een heerlijke, gezonde lunch. En vandaag deel ik deze hotspot met jullie, zodat jullie alles ook zelf kunnen ervaren.

Op loopafstand van de markthal vindt je Lot & Daan.

Lot & Daan bevindt zich op een klein stukje lopen van station Blaak en de Markthal. Het restaurantje ligt dicht bij het water en kijkt uit op, onder andere, de Kubuswoningen. Wat mijn betreft een ideale locatie om even wat rust te vinden in de steeds drukker wordende stad Rotterdam.

Bijkletsen in een hangstoel, hier kan het!

Zodra je binnenstapt bij Lot & Daan, valt de roze muur je direct op. Of zijn het toch de hangstoelen die direct je aandacht trekken? Want ja, je kunt hier gezellig bijkletsen in een hangstoel met een strandvibe! De planten die door het hele restaurant aan het plafond hangen geven je nog meer het gevoel alsof je in een warm, tropisch land bent. I love it! Zit je toch liever aan een gewone tafel om te voorkomen dat je knoeit? 😉 Dan heb je de keuze uit tweepersoonstafels, grote tafels, hoge tafels of een loungehoekje.

Gek op het design én de binnenkant van de menukaart! 😉

Alsof de keuze al niet ruim genoeg was bij de tafels, maken ze het je bij Lot & Daan nog moeilijker wanneer je de kaart ziet. ‘Geen standaard gerechten, wel fantastisch eten zonder dat je geweten opspeelt’, aldus het restaurantje. En daar hebben ze gelijk in. Naast het feit dat je kaart er hartstikke vrolijk uitziet, wordt je ook blij van de gerechten en combinatie’s die je op deze kaart terugvindt. Op het menu staan échte klassiekers die in een geheel nieuw jasje zijn gestoken en unieke combi’s bevatten. Een tosti met brie, walnoten en honing? Nee, bij Lot & Daan pakken ze het anders aan: een tosti met brie, oude kaas, bacon en mangochutney. Hiernaast kun je bij vele gerechten iets extra’s toevoegen om het nog meer naar jouw wens te maken. Bovendien heb je een grote keuze uit (speciale) warme en koude dranken en sappen. Kortom: voor ieder wat wils!

Als na een tijdje wachten je eten aan je tafeltje wordt gebracht, ruikt het niet alleen erg goed, maar ziet het er ook erg lekker uit. Ik ging voor een omelet met oude kaas en mijn vriendin koos de bagel met avocado en kalkoenbacon. Avocadoliefhebbers opgelet: de portie avocado is meer als genoeg. Beide waren erg lekker en kunnen we zeker aanraden! De porties die je ontvangt zijn groot en geven je zeker waard voor je geld. De prijzen voor de gerechten zijn overigens ook niet duur. Voor we onze lunch kregen, dronk ik een chai latte. En de chai latte van Lot & Daan is zeker goed gekeurd!

Toch moet ik eerlijk naar jullie blijven en toegeven dat de service bij ons niet geweldig was. Zo had mijn vriendin haar bagel zonder tomaat en kastanjechampignons besteld, maar ontving hem met alles erop en eraan. Ze hadden de tomaat en kastanjechampignons bij mij weggelaten. Wel loste het personeel dit erg goed op en ontving ze niet lang daarna een nieuwe bagel zonder de tomaat en kastanjechampignons. Ook kon het allemaal iets spontaner. Maar eh, you can’t judge someone on a first impression, right?

Ben je een keer in Rotterdam en zoek je nog een leuk, origineel restaurantje net iets buiten de drukte? Denk dan zeker aan Lot & Daan en geniet van een lekker ontbijtje, lunch of diner. Vervolgens loop je zo weer terug de winkelstraat in en kun je je shopdagje voortzetten! Heel veel plezier 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.